Elfir 22.09.2016 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2016 (edytowane) Zamrażać to można wszystko. Ja mam siekaną mrożoną bazylię w woreczkach. Mi bazylia po rozmrożeniu zrobiła się zgniłozieloną, śmierdząca paćką Pizza bez oregano? Sałatka caprese bez bazylii? Rosół bez lubczyku, ziela angielskiego, liści laurowych? Bigos bez kminku i suszonych śliwek? Edytowane 22 Września 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.09.2016 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Elfir, a może nie dość szybko ją zamroziłaś? Możesz posiekaną bazylię zalać oliwą. Ja do rosołu lubczyku nie daję, ale robię go z dwóch mięs. Nigdy sama kura. Zawsze musi być też wołowina. A jeśli wołowy, to przynajmniej kawałek indyka dokładam. Tylko z bażanta robię jednogatunkowy, bo nie wymaga dokładania innego mięsa. Jest rewelacyjny. No, i pyrtam go powolutku długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.09.2016 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Każdy lubi cos innego. Ot co Jeszcze nie mroziłam bazylii - suszę ją. Mania zainspirowałaś mnie tym rabarbarem - zamówiłam u wujka i będę działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.09.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Taki rabarbar w kostkach, zamrożony można wrzucać do drików. Nie próbowałam, ale kto wie może być fajne. Arbuz mrożony działa bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 23.09.2016 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 W ubiegłym roku miałam jazdę na różowe Martini + mrożony arbuz. W tym roku miętę piłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.09.2016 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Taki rabarbar w kostkach, zamrożony można wrzucać do drików. Nie próbowałam, ale kto wie może być fajne.. Ja próbowałam. Mówiłam Tobie gdy zrywałaś porzeczki czerwone, żebyś zamroziła najładniejsze gałązki z listkiem i używała do drinków - sprawdzone W zasadzie każdy zamrożony owoc można użyć zamiast kostek lodu A warzywa tez niektóre tak robię - np. pietruszkę, liście selera kroję i mrożę w kostkach lodu i potem takie kostki do zupy czy sosu wrzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.09.2016 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 A widzi Pani, zapomniałam o tych porzeczkach. Nie mam tyle miejsca w zamrażarce Zamierzam kiedyś nabyć dodatkową zamrażarkę. Są takie fajne pionowe z szufladami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.09.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 A widzi Pani, zapomniałam o tych porzeczkach. Nie mam tyle miejsca w zamrażarce Zamierzam kiedyś nabyć dodatkową zamrażarkę. Są takie fajne pionowe z szufladami. Lecytynkę sugeruję Właśnie taką zamrażarkę posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.09.2016 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Lecytynkę, hm. Nieznoszę tabletek. Niczego tak nie zapominam ja łykać tabletki Jakiej wysokości masz tę zamrażarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.09.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Lecytynkę, hm. Nieznoszę tabletek. Niczego tak nie zapominam ja łykać tabletki To kup w płynie Jakiej wysokości masz tę zamrażarkę? 185 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.09.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.09.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Wysoka Taką chciałam. Ale do wyboru do koloru jest i wysokie i niskie Teraz brałabym jeszcze wyższą, ale ta była kupowana rok przed budową, jeszcze w starym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.09.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Ja już myślę o tym, żeby nie skakać po drabinkach. Parę lat temu kupiłabym najwyższą jak by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.09.2016 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Elfir - lubczyku dodajesz zeby uczucia nie wygasly ?? :lol2: ziele angielskie , liscie laurowe - jak najbardziej, to u mnie wpada do przypraw wraz z piertuszka, koperkiem itp itd. Poprostu nie lubie typowych ziol. gotowac nie lubie i malo gotuje jak pisalam juz z 10x, ale kiedys to robilam codziennie, sniadania, obiady, podwieczorki. Mialam dzieci i trzeba bylo. dzieci juz nie, SE POSZLY w kocnu !! na swoje a ze M wraca jak wraca z pracy (wczoraj np o 12 w nocy mimo ze wyjechal przed 6 rano) nie oplaca sie mi gotowac. W co mi graj bo nie lubie! Ale on za dlugo w pracy wiec je gdzies na miescie, wraca najedzony - tyle obiadow juz sie zmarnowalo ze powiedzialam no more, teraz zrobie cos na "zyczenie' tylko. No i jak mlode przyjezdzaja to robie. Bo siedze calymi dniami sama w domu to jade na byle czym, przewaznie na kanapkach. Pestka nie musisz gotowac specjalnie dla mnie wystarczy ze wpadne w lecie do ogrodu na wszystkie owoce co masz, jedynie co przygotuj tabletki na zatwardnienie badz na rozwolninie mam tez problem zawsze jak zawitam w lecie i wpadne u mnie w ogrodek, nazre sie jak dwonie czego popadnie z kazdego krzaka a potem zdycham przylepiona do kibelka z krzaka swoje to nie to samo co ze sklepu, wiadomo Melduje ze mialam wczoraj skunksa na ogrodku kolo 10 w nocy na tarasie tym pod domem z czyms sie gonil bo az pazury slyszalam na deskach i zwial , zanim wstalam zobaczylam tylko biale pregi wlatujace mi pod drzewa A potem znow cos lazilo mi w grillu, pewno myszor:sick: taka stojaca zamrazalke mielismy i my kupowac, ale w koncu doszlam do wniosku ze mi nie potrzeba - jest nas tylko dwoje, malo gotuje, przetworow nie robie no i gdzie postawic? jaskinia na maxka wykorzystana do "zycia" bedzie a nie do przechowywania no i mam bardzo duzy zamrazalnik w lodowce. zaplacilam wczraj za mojego robota odkurzajacego bo jeszcze mam cos na oku u nich wiec jeszcze bym nie pojechala odbierac bo musze licytowac, wiec mi posla, nie chce mi sie czekac , zobaczymy czym sie tak Pusia zachwyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdka.p 23.09.2016 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Nie wiem, czy odpowiadam w dobrym temacie, ale tytuł pasuje. Idzie jesień, chciałabym wybudować dla dzieciaków z rodziny domek na drzewie, taki jak sama miałam w dzieciństwie. Znalazłam już projekt: http://domifikacje.pl/better-life/zbudowalem-domek-drzewie/, mam ogródek za domem i mocne drzewo. Czy ktoś posiada doświadczenie w budowaniu takich domków i mógłby mi służyć radami? Najważniejsza aspekt: dzieciaki bawiąc się w domku, mają przeżyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 23.09.2016 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Nie wiem, czy odpowiadam w dobrym temacie, ale tytuł pasuje. Idzie jesień, chciałabym wybudować dla dzieciaków z rodziny domek na drzewie, taki jak sama miałam w dzieciństwie. Znalazłam już projekt: http://domifikacje.pl/better-life/zbudowalem-domek-drzewie/, mam ogródek za domem i mocne drzewo. Czy ktoś posiada doświadczenie w budowaniu takich domków i mógłby mi służyć radami? Najważniejsza aspekt: dzieciaki bawiąc się w domku, mają przeżyć! uuu Gwiazdka, zle trafilas, tytul zwodny ale moze dziewczyny maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.09.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Gwiazdka, zdaje mi się, że chcesz zareklamować nowy serwis. Wykup profil, bo tak któryś z moderatorów zablokuje ci dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.09.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 (edytowane) Mania, espumisan dostaniesz jakby co. Regulacja zapewniona Ja też marna kucharka, ale lubię mieć zapasy. Uwielbiam zapełnioną lodówkę i zamrażarkę. Nie przepadam za gotowaniem, więc robię ilości hurtowe i zamrażam wszystko. Jak mi się nie chce nic robić, to nurkuję do szuflady w zamrażarce i mam z głowy. U mnie nawet pieczywo ma swoją szufladę. Koty, też mają zapasy mięsne. Chciałabym namrozić owoców i do tego potrzebuję drugą zamrażarkę. Na razie nic z tego, póki pół garażu zajęte ciągle przez wykończeniówkę na poddasze Ten skunks nie napsikał w ogródku? Może powinnas mieć furtki po bokach domu, to by mu trudniej wlazić było. U nas są dziki. Wczesną wiosną całe noce psy sąsiadów ujadały, a dziki spokojnie przekopywały nocami pobliskie łąki. Nawet jakieś dotarły do naszego ogrodu, ale nie wlazły. Zryły drogę przy plocie. Edit: Nas też jest dwoje Edytowane 23 Września 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.09.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Nas też jest dwoje i to od kilku ładnych lat, ale uwielbiamy gotować i ciągle coś wymyślamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 23.09.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Gdybym miała swoje owoce i warzywa kupiłabym zamrażarkę. Jak ugotujemy więcej, to jemy 2-3 dni przechowane w lodówce, bez mroźenia czy wekowania. Kiedyś więcej pichciłam, teraz mi się nie chce. Lubczyk chciałam kupić w ogrodniczym i zawsze były wykupione. Elfir warto kupić na balkon szczepione drzewko owocowe, czy darować sobie ten pomysł? Chciałam kupić w prezencie, dla osoby co na balkonie ma truskawki, poziomki i pomidory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts