Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Popłakałam się ze śmiechu z tych kotów :rotfl::rotfl::rotfl: A jak doszłam, że z psem pilnowała, to już sąsiedzi chyba mnie słyszeli, tak się uchchałam :lol2::lol2:

Edzio, stary kawaler, mógłby rodzinę założyć, cwaniaczek, miseczkę tylko dla siebie ma.

Ciekawa jestem, czy Emi robi łazienkę, czy znów kot zasikał jej komputer?

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Elfir ta sosna jest po drugiej stronie ogrodu, a slonce mi idzie gora, nad glowa. Ja to bym z checia zacienila dom - nie da sie wysiedziec na glownym tarasie pod pergola tak slonce daje. Temu ta sliwe dekoracyjna chcialam przed samym tarasem :sick: Bo nie tylko taras mi by zacienilo ale chociaz jedna sypialnie na gorze jakby urosla. Wiesz jak dowali do to idzie pasc, w zeszle lato mi sie podzialka na termometrze skonczyla, stanelo na 50C od slonca wlasnie :sick:

Nie wiem czy sie mi dzis rozmrozi ta ziemia, przesadzilabym te dwa krzaki co pisalam co na bialo kwiatna, moze bys wiedziala co to. Na tym plocie gdzie sa nowe deski teraz zle widac je, na szopce bedzie lepiej widac

Mika a pamietasz w lecie, przyszedl Rysiek i Edek go pogonil. Jak sie wylegna albo jest ich duzo np w lesie to razem lataja, ale jak pojda w dluga i osobno norki kopia to sa bardzo terytorialne. Szkoda, bo fajnie by bylo miec ich wiecej, ale co poradze, Edek nie pozwala. A sprawdzalam czy to napewno on - ale on, futerko na nosie zdarte :p

TAR Robin ma fakt zaciecie, jeszcze tak upartego ptaka nie widzialam :no:

Ale choinke na fronice sprawdzalam, nie zalozyly gniazda w tym roku, mimo to zbieralam sznurki po trawie bo rozwlekly na budowe gniazda.

Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani od reklamowanych powojników, doślą mi tego złamanego i 2 za suche. Już nie chciałam podawać jakie dostałam opisane, bo chcieli dochodzić jakie mam nieopisane. Bez sensu, bo nie wiadomo co suche i gdzie który posadziłam. Najwyżej jak zakwitną, to Tarci fotki kwiatków pokażę i może pozna.

Miałam Pestkę zapytać o różę, zapytałam o wedding piano i pani mi odpisała, że dopiero w maju będą mieli ukorzenione, ale cena wysoka 29 zł +18 przesyłka. Warto czekać, czy sobie darować?

deszcz pada a ziemia dalej nie rozmrozila sie, nici z przesadzania :sick:

Ta czarna sosna jak bedzie sie dobrze trzymac to jak urosnie to chce jej opitolic dolnie galezie a krona gora zeby szla.

A te drugie sosny co mam, Jebutki czy jak je nazywacie (u mnie biale sosny) chyba je tez szlag trafi. Mialam trzy i jedna zezarlo, sie to nazywa blister. Nie wiem jak po polsku ale jakis grzyb. Jedna uratowalam w zeszlym roku, w tym roku byla OK a od kilku dni patrze a ona znow zaczyna miec rdzawe igly, mimo ze pryskalam, wiec pewno nastepne drzewo odejdzie i jak tak dalej pojdzie bede miala lysy minimalistyczny ogrod :sick:

najbardziej bym chciala miec obsadzony choinkami. Ale powoli rosna. Lisiciaste szybciej a mi przeciez o to odsloniecie sie chodzi - no i jest super wytlumaczenie dlaczego jestem taka nieciepliwa :p

pewnie ze powiem. ale wazne, ze dosla reklamowane. moje bede mogla dopiero posadzic pod koniec tygodnia na razie wygrzewaja sie na tarasie w podcieniu ale dla niektórych musze szybko kupowac podpory, bo rosna w oczach, codziennie je podlewam, jest cieplo, nózki maja zakryte. na niektorych juz widać pąki kwiatowe. tylko ta jedna suszka nie rokuje, chyba tez zareklamuje. ale zobacze co dzis w domu zastane, jak umarla to reklamuje, jak bedzie cos zielonego odpuszcze.

moze sie zbiore i jakies zdjecia porobie chociaz po sobotnio-niedzielnej orce mam jedynie ochote wziac browarka i zalec na ławeczce. jutro jade po zolta magnolie, normalnie sie zakochalam. biala gwiazda juz kwitnie, za chwile susanka bedzie startowac. zółtka miec musze.

w starym ogrodzie nie do pomyslenia byly żółcie i pomarańcze a teraz strasznie sie skrecilam na te kolory:lol2: to ta moja natura niespokojnego ducha:rolleyes:

TAR.........a moze to oznaka starosci...........:rotfl:

zartuje :p

na froncie mialam biala magnolie, pamietasz pisalam. Dalam Kathy i zasadzilam choiny. Posadzila w swoim kacie przy moim kacie tak ze dwie obok sa, tylko ze nie dbala, jak sucho nie podlewala, a jak dom sprzedala to Chinczyk wogole w nosie mial wszystko a ci co wynajeli podlali trawe RAZ w ciagu lata. Patrzylam wczoraj i marnie bedzie kwiatow na tej bialej, zaschniete, przemarzniete.

Zoltej Ci pozazdroszcze bo zawsze mi sie podobaly. Ah zeby tak kwity dluzej i razem z liscmi.

Poprosiłam panią, że niech mi dadzą cokolwiek co długo kwitnie. I tak brałam na chybił-trafił, nie miałam nic upragnionego.

A róże kupowałam kilka dni temu po 15 zł, dzisiaj w budowalnym sklepie widziałam po 8 zł, napisane na opakowaniu było, że wychodowane w Łodzi.

Za to zaczaję się na fiołki, w krzaczorach niedaleko naszego domu zobaczyłam dzisiaj polankę fioletową, żal mi się ich zrobiło, bo ludzie auta tam parkują.

Będę je szabrować później. Może popada, to sprzyjające warunki bym miała do sadzenia.

tak ja mialam isc na szaber do lasu, i tak ide i dojsc nie moge juz 3 lata. Po paprocie, bo mi ich tu rosnie od groma.

Ciekawe czy takie lesne by sie przyjely?

Mika Ty bedziesz miala bardzo kolorowo na ogrodzie :D

jak mi tak beda drzewa padac to moze i ja sie na kwiaty przezuce?? toby dopiero numer byl :p

Mam dwie paprocie z krzaczorów, rosły mi pod żywopłotem, myślę, że teraz będą jeszcze ładniejsze jak żywopłot wyrwaliśmy.

Będzie bardzo kolorowo, na zasadzie wieś tańczy i śpiewa :rolleyes: Jeszcze bardziej byłabym zadowolona, gdyby te kwiatki pachniały.

Znów deszcz nam koło nosa przeszedł, kilka kropel spadło i koniec radości.

chodze kolo moich brzoz i sie zastanawiam co z nimi bedzie po zimie. W zeszlym roku gora cala przemarzla i musialam sciac prawie do polowy. Odbily ladnie i wybujay wieksze niz deby. No ale zobaczymy. Kore juz ladna dostaly bialawa i sie lupi :D

M dzis w domu od 6 rano dziubal w swojej lazience na dole. Bardzo mu sie spieszy tam "wprowadzic" :p

ceny to chyba od rodzaju i rasy sa nie? im wiecej wypasiona to cena w gore

jest taki zwyczaj ze jak ktos umrze to lustra zaslajanija nie?

no wiec musze sie ubrac, isc do ogrodu i zaslonic lustro przed ktorym Junco sie przegladaly.

Robinka opuscila swoje miejsce na sasiadki samochodzie i przeniosla sie do mnie na tyl, doszla do wniosku ze co tam takie male lusterko albo ciemna szyba jak tu ma taka duza tafle. No i skacze jak glupia juz 7 godzin. No i musze zaslonic bo sobie dziuba obije.

widzialyscie? cos z tym Robinem nie halo jest, zamiast szukac robakow i gniazdo zakladac skacze po lustrach.

ciekawe czy wroci na samochod

nie pamietam takiego zwyczaju z lustrem a moze u nas takiego nie bylo.

Mikka z pachnidel posadzilam lilaki, plus palibina ktory pachnie 10 razy mocniej niz zwykly bez, gozdziki no i wszedzie powtykam maciejke, groszki pachnace. ale lato bedzie upojne:lol2:

i nie pojade jutro po magnolie bo dzis w trakcie jazdy opona mi pekla, niezle sie wystrachalam i jezdze teraz jak ta sierota boza na dojazdowce. jutro oddam kolo do serwisu maja mi cos na szybko wymyslic. jejuuu wracalam do domu 70 km/h, dla mnie to jakis koszmar zazwyczaj 120+ (ile nie napisze bo mandatem grozi:lol2:)