mmikka 09.04.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Wczoraj poszliśmy z M na spacer, w różnych dziwnych miejscach(nieużytki, rowy) kwitną narcyzy, widać tulipany. W tym roku nie wykopię swoich cebulek, tamtych też nikt nie wykopuje, a wyglądają świetnie. Moje wykopane częściowo mi spleśniały. Don Juana, jak spotkam kupię, skoro on taki żywotny Mania, u mnie wisteria jeszcze śpi, hortensja zielona się zrobiła. Tak samo jakieś bluszczowate posadzone jesienią śpią. Trawa zaczęła rosnąć, śmiesznie wygląda, w słońcu widać ją, w cieniu goła gleba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2017 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Tamte to są może botaniczne i ich się nie wykopuje. Ja tylko takie mam posadzone. Te tzw. szlachetne po 2-3 sezonach w ziemi zaczna marnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.04.2017 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 ja wczoraj zabralam ich na spacer, nad jeziorko i do grobu na naszym osiedlu. Mysle - eh, na osiedlu jestem ide w croksach, se poszlam, wody po kostki trawa u mnie sie zazielenila, a jak. Ale tam gdzie najnizej syfiasta zdechla, znow bede siac i czekac. Wiekszosc puscilo. Wsie hortensje po mrozie zmarnialy znaczy te pnace, bo krzakowe nic nie ruszyly. Troche lisci przezylo nisko przy ziemi. Rabarbar ladnie wylazl, mam nadzieje ze go Edek nie zmasakruje. Mika kup se Don Juana, ladny jest. Pestka a niech odzywaja nierowno, wazne zeby odzyly. Bardzo duzo ucielam, przy samej szczepce, a prawde mowiac nie wiem czy tam byly ok czy je trafilo. chodzilam na froncie i myslalam o przesadzeniu tego krzaka przed choiny. Mniej scinania trawy. Szkoda mi go obcinac, podoba mi sie ze ma takie wystrzaly galazkowe. No sama nie wiem. Pomysle jutro jak bede dziure kopac i sie rozmacham, dzis mi sie kopac juz nie chce. jak mi ktoras Wisteria padnie pojade kupie ta duza japonska. a winogrona - jak zwykle zagadka...i bedzie dlugo zagadka. aha...kolo mnie zaczeli zwozic drzewka, krzaki, byla hortensja Love. Ladniusie kwiaty miala, znaczy na zdjeciu ktoras ja ma? o malo ja nie wzielam, ale nie wiem czy ten roz mi pasuje....no jakby stala zmoja Boguska z wscieklym rozem z nimi to tak, ale inaczej nie wiem. Roz majtkowy, ale kwiatki ma ladne. a wzgledem Boguski, kilka galezi nie ma zadnych lisci chyba padlo kilka galezi cos tam jeszcze jest i bedzie OK ale najwyzsza padla i kilka mniejszych. Chyba ze spi??? teraz by poszla spac? niemozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2017 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Uważaj, żeby te róże nie ruszyły poniżej szczepienia, bo będą dzikie. Nie powinno się tak blisko szyjki ciąć Teraz coraz więcej odmian róż rozmnażają jakoś inaczej. Nie szczepią, czy też szczepią ale nie na rosa canina jak kiedyś. Jest mniejsze niebezpieczeństwo, że dziki odbijaja poniżej szczepienia. Hotensje jeszcze mają czas. U mnie tylko te patyki co ścięłam, żeby rozmnożyć i stoją na oknie, mają listki. Reszta jeszcze w powijakach. Z moich wisterii jedna jeszcze śpi. Tego jałowca możesz ciąć tak, żeby ukierunkować mu wzrost w tę stronę, co chcesz. Poza tym nie tniesz przecież wszystkich odrostów, więc część tych „strzałek” zostanie i nadal będzie fajny. Ja mam taki krzaczek przy wejściu do domu, który jest łaciaty. Podobnie jak ten twój rośnie, wypuszcza odrosty jak strzały. Tnę ostro, bo bym na schodki nie weszła i on nadal ma strzałki i pełno łatek. Jak go sadziłam w 2008 był mniejszy od trzykrotki i mial być malutki. A teraz (fot. 2014) trzykrotki już nie ma, bo nie ma na nią miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Krótko: M zadzwonił na policję w miejscowości, jaką ma wpisaną ten sprzedający. Nie mieszka on tam, ale odebrał od nich telefon i powiedział, że MY go NACHODZIMY. Olx usunął ogłoszenia tego faceta. Mamy czekać dzisiaj do 17, czy wpłaci nam kasę, jak nie to mamy iść na Policję z oficjalnym zgłoszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) pojde go jeszcze raz zobacze czy sie da ladnie obciac zeby nie stracil wygladu. Przenioslam wisterie. Latwo nie bylo bo nie mialam jak podwayzyc korzenia bo mi deski przeszkadzaly co wsadzalismy na jesieni. Ale sie udalo. Pstrykne potem fotke ile ucielam tych roz. Musialam nisko bo czarne zdechle byly jak je zezarlo, niestety poszlo na dol. Do korzenia nie doszlo, nawet do szczepki ale bylo nisko wiec nie bylo rady, musialam kawalek ponizej czarnego tez uciachac. Wiesz Pestka, to jest poko co eksperyment czy przezyly to ciecie, roz jeszcze w sklepach nie mamy wiec je obserwuje i mam czas je wykopac tez jakby co. Jedna galazka to za malo, skoro z krzaka wylazilo ich kilka. Jedna sirota bedzie smiesznie wygladac. Nic to, zobaczy sie. Jak cos to nowe wsadze. Mam tylko nadzieje ze beda w sklepie. Mialam tak szczepiony klon japonski. Znaczy okazalo sie po czasie. 3 male mialam. Wszystkie zdechly po zimie. Jeden cos tam puscil wiec go zostawilam. Okazalo sie ze czerwony zaszczepili na zielonym, czerwwona szczepka zechla a zielona zostala. No i sobie rosnie taka bida. Ta zime tez przezyl. Wolalabym czerwony, ale jak zyje to go trzymam w zieleni. na 24 kwietnia mi snieg zapowiadajo, i ze dwa ray przed tez. No wziasc sie i pochlastac. Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 MIKA............:sick::sick::sick::sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.04.2017 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 ja pierdacze, cos czuje ze w sadzie sie skonczy, bo umorzyc tego nie moga. przerabane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Można jakoś sprawdzić na kogo jest konto w banku zarejestrowane, jak się zna jego numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 10.04.2017 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Numer konta musicie podać miejscowej policji, gdy będziefie składali zawiadomienie o przestępstwie, oni się tym zajmą, bo sama nie sprawdzisz, bo ochrona danych osobowych. OLX należy teraz do grupy Allegro, to polifja weźmie od nich też numer IP komputera, z którego gościu się logował, tylko że takich spraw nie załatwia się od ręki, więc im szybciej to zgłosicie tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Mika jak tam...jakies ruchy? pol goddziny zostalo mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 hahaha, ruchy miałam, pojechaliśmy do Banku i wpłaciłam 1 zł na to konto. Ha! 9 zł zapłaciłam za operację. Ciekawi byliśmy, czy na wydruku z transakcji pokaże się oprócz rachunku właściciel. Niestety nie, ale już jestem pewna, że to nie jest na jego nazwisko rachunek, kasjerka nie powiedziała mi czyj, tylko dziwnie na mnie patrzyła jak mówiłam, że wpłacam na zbiórkę na leki Kazała podać nazwisko, jak jej podałam, to głową kręciła :rolleyes: Zgłosiliśmy sprawę też na infolinię naszego Banku, bo przecież wpłacając na to konto pieniądze, nie zgadzało się nazwisko(już wiemy, że nie jego) Kazali opisać i mają w ciągu 4 godzin odpowiedzieć. Policja tutejsza zostaje na jutro(szkoda mi po oficjalnych godzinach pracy dupę dyżurnemu zawracać). Cholera, nie mamy tuszu w drukarce, pojechaliśmy do sklepu i tez nie ma. Chcieliśmy smsy wydrukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 MIKA........!!!!!:mad::mad: dziewczyny wezcie jej nakopcie albo cos?? to ze facet sie oszustem okazal jak wszyscy podejrzewali to TY jestes nienormalna chyba. Co znaczy ze nie chcesz dyzurnemu tylek zawracac po godzinach, a co, do domu do niego idziesz??? po to sidza na policji zeby POMAGAC i za to sa placeni, zeby takich gnojkow wylapac TEZ. A Ty ciagniesz swoj dzien dobroci po raz enty nie mam sily do Ciebie! jestes nireformowalna czy jak to sie mowi. ktora tam blizej mieszka zeby ja za fraki zlapac?? ciekawe co jutro wymyslisz. Ile to juz sie ciagnie, 2 tygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Mania, myślisz, że ja bym nie poszła tydzień temu? Tak się z M pokłóciłam, że ubiłabym go. Taki z niego sierota, że nawet na jego zgłoszenie olx nie odpowiedziało. Na moje tak. Do Banku na infolinię też ja dzwoniłam, ale to nie ja płaciłam i to on musi zgłosić. Ehhh, dzisiaj miałam ochotę wyjść i 500 km do siostry jechać, byle nie słuchać że ''może jeszcze wpłaci?" Jestem tak zła, że mogłabym iść ogródek przekopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 znaczy to nie Ty a Twoj M on placil znaczy co? macie osobne konta w banku? nie ze ze wspolnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Mania, priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2017 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Właśnie dzięki takim spolegliwym i potulnym, oszuści nabijają kolejnych uczciwych ludzi w butelkę, zamiast siedzieć w więzieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Też tak uważam. Wiem dlaczego M opiera się przed zgłoszeniem. Raz już został oszukany, kilka godzin spędził na policji, dał im wszystko, z numerem konta, zrzutami ekranu, itp. 460 zł wtedy wtopił. Dostał pismo z Prokuratury o umorzeniu, bo SPRAWCY nie wykryli. W tym przypadku już ogłoszenia olx usunął, policja z tym gościem rozmawiała przez telefon i nie wystraszył się. Zgłosi sprawę, ale ja wcześniej z nerwów zejdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Mika nic nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 ale teraz jest 1200 +, masa ludzi tyle na miesiac nie zarabia , i to jest duzo wiecej niz 460 trzeba tepic albo chociaz starac sie tepic takie mendy, kazda ubita menda to maly sukces bo jednej mendy mniej. Mika jesli juz takie cos bylo, szkoda ze Ty nie placilas skoro masz wiecej energii i jaja ze tak powiem. I tak pisalas jakby to Twoj pomysl byc przeciagac i tak zrozumialam wiec zwracam honor Najpierw czekamy, potem nie bedziemy psuc policji weekendu a teraz wieczoru. Musi byc u Was naprawde slabe prawo ze rozmawiali z nim (policja) a facet sie nie przestraszyl. U nas juz by stali pod jego domem. czasami sie teskni do milicji, zomo i palek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts