gopax 10.04.2017 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Mika, policja nie pracuje tylko służy obywatelowi!.... Jeśli u was jest mały posterunek, to owszem po południu jest najczęściej tylko patrol, ale jeśli jest dyżurny to nie posterunek tylko komisariat lub komenda a tam przyjmują zgłoszenia o każdej porze.Niestety im dłużej odwlekacie zgłoszenie tym dłużej potem ciągnie się sprawa, bo policja musi znaleźć wszystkie osoby, z którymi gościu robił jakiekolwiek transakcje a osoby te są rozsiane po całym krajuv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 10.04.2017 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Mania, facet podał fałszywy adres, więc póki co nie wiadomo gdzie go szukać, a skoro Mika nie złożyła zawiadomienia o przestępstwie to policja nie ma powodu gościa ścigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 nierozumiem jak mozna umorzyc sprawe jesli jest konto bankowe?? zeby zalozyc konto trzeba dokumenty pokazac, co to dla policji sprawdzic? bank musi podac dane, nawet jak jest na kogos innego - kuzyna, brata, kumpla, docieraja do tej osoby i potem do wlasciwej, a ta co konto ma ma tak samo prblemy ze udostepnia oszustowi konta, to juz jak paserstwo, tak jest u nas .nie da sie u nas zalozyc konta na falszywe papierkiczy to nieudolnosc prawa czy policji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 gosik ja rozumiem ze adres falszywy, ale musial inne dokumenty podac i po tych dokumentach powinni do tego dotrzec, prawo jazdy, dowod osobisty - macie PESEL wiec gdzies w jakichs rejestrach musi byc prawdziwy adres. O to mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 10.04.2017 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Jak się zakłada konto na OLX to nie trzeba podawać rzadnych danych poza kontem mailowym... W banku musisz okazać się dowodem osobistym gdy zakładasz konto i to konto może należeć do kogoś znajomego, ale w moim banku jeśli przelewa się pieniądze i podane nazwisko nie zgadza sie z nazwiskiem właściciela to przelew nie pójdzie, nie wiem czy tak jest we wszystkich bankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 10.04.2017 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Mania, w tej chwili nie już obowiązku meldunkowego, możesz być bezdomna i nikomu nic do tego niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Nie uwierzycie, M zadzwonił do znajomej prokurator, ją kilka razy na olx nacięli. Dzisiaj kilka razy z policjantami rozmawiał, sami do niego dzwonili i po rozmowie z tym gościem powiedzieli, żeby do 17 czekać, do ostatniego księgowania. Mania nic nie dostałaś, bo wiadomości nie działają mi, nie wiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Na przelewie M napisał imię, nazwisko, adres faceta i przelew poszedł. Zobaczymy co Bank odpisze na zapytanie o ten przelew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 http://www.numerkonta.com/fajna strona, wkleiłam numer konta i pisze, że założone w Warszawie na Powsińskiej.Ale bez danych właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Gosik to to wiem, ale gdzies jest jego adres w rzadowych bazach, ubezpieczenie, telefon jesli ma domowy, prawo jazdy, jakies ubezpieczenia. Jakis slad.A nawet pomijajac to, zalozmy ze jest bezdomny albo zwykly zlodziejaszek - zakladal konto, w banku sa kamery, sprawdzic latwo gdzie, kiedy przy kim i o jakiej godzinie otworzone konto bylo. U nas odrazu w eter idzie , zdjecia z kamer, w gazetach i w telewizji w iadomosciach, zawsze ale to zawsze znajdzie sie ktos kto go pozna i da cynk policji. Nie ma tez u nas takiej ochrony danych jak u Was, nie ma zaslaniania twarzy i oczu - pokazany na caly kraj i imie podane z nazwiskiem a nie literka pierwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Mika wiec to jest dziwne - jesli sie dane nie zgadzaja przelew nie przejdzie, a przeszedl, facet dostal kase, a dzis w banku pani krecila glowa ze nie takie nazwisko? i co znaczy znow czekac i do jakiej ksiegowosci? mowisz, prokuratorka tez byla nacieta? U nas ostrzegaja zeby placic tylko i wylacznie gotowka, twarza w twarz na lokalnych. a ochrone macie na allegro? jak my z PayPala?karta kredytowa placic mozecie na taki przelew? zamiast z konta???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Mania, "kupione" na olx. Tam nie ma ochrony, ale szybko mi odpisali, że blokują konto i zdejmują resztę ogłoszeń. I w razie czego, przekażą wszystko, co mają policji. Jak czytam w necie, to bardzo dużo oszukanych ludzi i sprawy umorzone. Moją siostrzenicę kiedyś na allegro na adidasach za 400 oszukali, potem się okazało, że kilkaset osób przekręcili, kasy ludzie nie odzyskali. Ale szczegółów nie pamiętam. Pani z Banku napisała, że zgłasza naszą sprawę do reklamacji. Nie wiem na czym ona polega, ale i taki drobiazg cieszy Ostatnio w Wałbrzychu, Policja w nocy wywiozła do lasu bezdomnego. Pojechali tam kilka godzin później i facet już nie żył. Z wyziębienia zmarł. Chyba największym zaufaniem w naszym kraju cieszy się Straż Pożarna, bo reszta to już ma trochę za paznokciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Księgowania w Bankach, trochę skomplikowane są Im bank bogatszy, tym częściej księgują. http://godzinyprzelewow.wikidot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Ja płace najczęściej przez PayPal - to jednak ochrona w przypadku niedostarczenia towaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 wiem Mika, u Was OLX jak u nas lokalne Kijiji & Craigslist ( tu i w US) , temu kiedys pisalam ze u nas sie jezdzi odbiera i nie szuka daleko, zadnych wysylek. A jak juz co jest zadkoscia to umowa jest. Z danymi. Ale pytalam o allegro, czy tam macie krycie czy tez nie? u nas na eBay'u badz gdziekolwiek gdzie przyjmuja paypal w sklepach i jesli nim placisz nie ma sadow i policji, znaczy z Twojej strony. Paypal kase oddaje i oni takich nieuczciwych szukaja. I oni traca jakby co.Pytalam tez o placenie karta kredytowa. Tu tez mozna robic komus przelew (ale nie podaje sie zadnego imienia nazwiska ani konta) do banku ale mozna zamiast z konta osobistego zrobic taki przelwe z karty kredytowej. Karty sa ubezpieczone i sie wtedy otwiera sprawe w karciei oni oddaja a sami zglaszaja policji. nie ma tak w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2017 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Na allegro jest paypal. Ja z tego korzystam odkąd sie pojawiło, ale wcześniej kupowała płacąc z konta. Nie kartą, bo też nie było bezpiecznie podawać numer.Nikt mnie nigdy nie naciąl, ale ja najpierw sprawdzam jakie są opinie o sprzedawcy i jak ma sporo zlych to bujaj sie facet.Teraz można już kartą także.https://www.paypal.com/pl/homeJest też cos co nazywa się PayYou https://www.payu.pl/ Mmikka gdyby była blisko mnie, to bym jej M nakladła do głowy. No, pograł jak przyslowiowy Sarasati (skrzypek) na bębnach. Eh, Mmikka, a Ty jako żona nie możesz w imieniu Szanownego? Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 no wlasnie Elfi o tym pisalam, razem pisalysmy.I na kartach kredytowych mamy to samo - bo nie kazdy sklep przyjmuje paypal. o to konto tez Mike pytalam, jesli konto na dwie osoby to obie osoby moga zalatwiac, chyba ze osobne, no to guzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.04.2017 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 karta przez paypal tak, badz z konta, dziala tak samo, ale mi chodzilo o placenie karta gdzie paypala nie ma badz o przelewach z karty do kogos, macie takie ubezpieczenie jak ma paypal?na kredytowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 10.04.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 No nie mogę. Do Banku jak napisałam, to poprosili, żeby M skontaktował się z nimi osobiście, żeby potwierdzić tożsamość. A tak zmieniając temat, robiłyście same białą kiełbasę? M napalił się do roboty, nawet w budowlanym, na dziale ogród jelita wieprzowe mu kupiłam. A dzisiaj wszystkie siły opadły i boję się, że zostanę z flakami świńskimi w lodówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 10.04.2017 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Wpadłam na moment, Mika ja piernikam, przerąbane z tym gościem! Trzymam kciuki za doprowadzenie sprawy do oddania kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts