Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Mania, "kupione" na olx. Tam nie ma ochrony, ...

Jeśli ktoś na OLX podaje numer konta do przelewu, od razu włącza się automatyczne ostrzeżenie i informacja, że zalecane jest płacenie dopiero po obejrzeniu towaru czyli "z rączki do rączki"

... I w razie czego, przekażą wszystko, co mają policji....

Pisałam o tym wcześniej, że od kąd OLX jest w grupie ALLEGRO to wspólpracuje już z policją i przekazuje IP komputera, z którego gosciu sie logował...

Jak czytam w necie, to bardzo dużo oszukanych ludzi i sprawy umorzone. Moją siostrzenicę kiedyś na allegro na adidasach za 400 oszukali, potem się okazało, że kilkaset osób przekręcili, kasy ludzie nie odzyskali. Ale szczegółów nie pamiętam.

Na allegro jest program ochrony kupujących, ale żeby oni wypłacili kasę trzeba sprawę zgłosić na policję, a wiele osób woli stracić kasę niż iść na policję, zeby się nie wydało, że dali się naciągnąć...

Pani z Banku napisała, że zgłasza naszą sprawę do reklamacji.

Nie wiem na czym ona polega, ale i taki drobiazg cieszy :)

Kiedyś pomyliłam jedna cyferkę w numerze rachunku i przelew poszedł do kogoś zupełnie innego, gdy sie zorientowałam i zgłosiłam to do banku, to przelew po kilku dniach wrócił do mnie, ale to było dośc dawno, a w tamtym roku kiedyś wieczorem robiłam przelewy i jak w jednym nie zgadzał się adresat przelewu z właścicielem rachunku to zaraz następnego dnia dostałam informację, że przelew nie może zostać wykonany, bo numer konta nie zgadza sie z włascicielem...

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Raiffeisen od razu blokuje wyjście przelewu. Nie pozwala zatwierdzić, jesli cokolwiek sie nie zgadza. Trzeba podać pełne dane właściciela konta i jeśli to nie jest konto tej osoby, albo cyferka sie nie zgadza automat blokuje wyjście przelewu.

Tutaj Ing, i nasze i tego faceta. Ale dałam teraz sobie po kieszeni, sprawdziłam 2 numery telefonu tego faceta, jest płatna strona i jeżeli nie okłamują, to znam nazwisko. A już na samym początku strony jest oszustwo, bo napisali, że sms kosztuje 0,25 a inkasują ponad 30 zł za jeden kod numer. :rolleyes:

Tak więc pogoogluje sobie gościa.

mialam dzis 30C na plusie. A potem byla straszna burza z grzmotami. Pierwsza w tym roku.

Zdazylam przesadzic wisterie i przesunelam moje zlote krzaczki na froncie przed choiny bo sie rozrosly i wygladaly bez sensu. krzaka zostawilam.

jest 9:20 wieczorem, siedzialam na tarasie z tylu - wylazly zaby i tak pieknie z lasu je slychac ze szok. Tez pierwszy raz w tym roku.

a gwoli kuzelanki...spac nie mogla w sobote rano, co jest normalne u kazdego co z miasta przyjedzie - powietrze.

No i wstala o 6 rano. Pomyslala ze sobie kawe zrobi. A ja zapomnialam jej powiedziec jak moj kran w kuchni dziala. Szlam spac i myslalam o tym ale ona juz w wyrku byla. rano sie dowiedzialam ze lala wode w lazience bo jej woda nie leciala i myslala ze odlaczona :lol2: musialam jej pokazac ze trzeba klepnac :lol2:

Edytowane przez mania1220

jasne ze przychodzi :D

wczoraj sernik na zimno robilam z truskawkami wynioslam mu kawalki truskawek - nie zjadl :no: chyba woli moje z ogrodka jak sam sobie oberwie :yes:

Pestka mowilas ze Wisteria to ma dobrze jak nogi ma zasloniete nie? To przesadzilam hortensje przed nia .

A z przodu pstrykne potem, narazie u mnie rano i ciemnawo bo deszcz padal i chmury ciezkie.

Mam tam tez berberysa, juz tu byl, znaczy z tylu w ogrodzie, przesadzilam go ze 3 lata temu na front. Kolo choiny zeby kolorek byl. Ale i choina i berberys sie rozrosly nie wiem co z nim zrobic, w zeszlym roku juz wiedzialam ze nie moze tam byc, moze co poradzicie - patrzyzlam go wciupac spowrotem na tyl ale nie mam miejsca juz. nie jest rozlozysty ale choinka na niego wlazla. Na poczatku i tak nie wiedzialam co to a male bylo i wyscie mi powiedzialy :p

no tak, widac ze niedawno wstalam i jeszcze do tylu chodze - znow zapomnialam cos napisac:

jak bede pstrykac fotke na froncie pokaze Wam co sasiadka wymyslila na Robinke zeby na samochodzie nie siadala - chyba po czasie bo ptaka nie ma juz jakis czas i auto czyste. W kazdym badz razie wczoraj w nocy az sie wystraszylam jak okno otwieralam.

Mika - chory bo chory, chory przz sprawe, czy chory zebys mu nie trula ze zwlekal z cala sprawa?? :lol2:

Na temat Clemtisow to ja nic nie wiem, juz tu rosl wiec sie nie interesowalam jak sie z nim obchodzic poza podcinanem i usuwaniem starych galazek. I kazdej wiosny zainteresowaniem czy przezyl. Na dzien dzisiejszy nie wiem czy przezyl bo lysy nadal, ale zrobilam fotke jak wyglada dol. No i moj dol zawsze odsloniety byl, nie wiedzialam ze cienia potrzebuje :sick: slonce tam w niego popoludniu niezle walilo. Pod ta sama sciana mam rabarbar - od slonca mdlal i go popoludniami przyslanialam, tam tez maline przesadzilam.

Bylam dzis u adwokatki kupe papierow podpisac, w czwartek jade odebrac wsie papierzyska i mam spokuj na 3 lata :p Musze Wam powiedziec, ze bank jak zobaczyl wycene za moj dom niezly trick zrobil :p dla mnie lepiej, wyjde w czwartek bogatsza niz jestem z czekiem w kieszeni i to na spora sume :p a placic bede mniej niz teraz. ha! to sie nazywa jak? gupi ma szczescie.:p:p:p:p:p

dobra, ide napije sie kawy i wkleje fotki.

dobra, wiec wczoraj w nocy, kolo 12 bylo, ide otworzyc okno bo ciepla noc byla i patrze a tam cos na drzewie u sasiadki. Ciemno ale nie super ciemno bo lampa stoi i oswietla ulice, ale nie ze widac wyraznie sie rozumie....:wtf:

Mysle - kot wlazl na drzewo???? ale nie, mozliwe ale raczej nie, na jastrzebia takie duze ale jastrzebie spia, pozatym glowa nie jastrzebia a bardziej kocia no i zalapalam, SOWE se wsadzila....

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/IMG_2582_zpsxqkzjpou.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0872_zpsurn0dytw.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0868_zpsr84g9rwr.jpg

niewiem czy to w Polsce tak robicie ale tutaj czesto i duzo ludzi je ma - na odstraszanie ptakow. Watpie czy Robinki beda sie bac bo je slyszalam jak polowaly na dzdzownice na froncie. Ale ta zwykla, te lepsze kreca glowami .

no, to tak wykombinowala - ale te paskudne siersciuchy w sukienkach tez zostawila :p

to moj Clematis, widac ze ma juz gruby i zdrewnialy

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/cfc/DSC_0880_zpskhmb3kcx.jpg

dwa glowne to tak na czerokosc dwoch palcow ma

to co niby tam wsadzic zeby go zaslonic? czy to o same korzenie chodzi czy o dol ?

wysypalismy kamienie a ja na zime jeszcze go oblozylam jak widac kora, i watpie ze sie tam wkopie - glina jak fiks i Clematisa korzenie tam ida