Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zrobilas mu fotke z ukradka? ocenimy jaki jest piekny :D

jak bylam dziciakiem zaczytywalam sie w ksiazkach o indianach, zawsze jawili mi sie jako super heroes, szlachetni mezczyzni, nieskalani złem, madrzy, sprawiedliwi itp. itd. jeju ale czlowiek byl durny :cool: a moze romantyczny:rolleyes:

nie maja typowych zylek jakby zelaza brakowalo, podlalam na zelazo ale coraz wiecej zoltych i tak

Fosfor (czerwone, rdzawe przebarwienia) lub magnez (blade liście) - polecam nawóz dolistny. Macie coś w rodzaju naszego "Florowitu?

U mnie też po tych deszczach notoryczne objawy niedoboru na większości roślin, bo wszystko wypłukało.

Do tego sprawdzić odczyn - czy nie przekracza pH 6,8 (optimum 5,5-6,5)

Pamiętajcie, że lanie w nadmiarze jednego składnika potrafi zablokować pobieranie innego.

Edytowane przez Elfir

Mania ty cały czas w lesie siedzisz?

Pamietasz, pisałam ze kupilam nowy srodek do oczka i powiem ci ze jest mega zarabisty, woda krystaliczna. i pomyslec ze koszt nizszy od tego co mezaty w markecie kupil.

Bylismy w niedziele nad jeziorem pomoczyc dupki, wrocilam strzaskana na "świnke" i lecze oparzenia. głownie nogi i brzuch bo byly biale. cos czuje ze skora zejdzie ;)

jestem jestem, zstalismy dluzej niz planowalismy. Po powrocie - a upaly sa, pomidory mi na wpol zdechly, ale jakos daly rade.

Wczoraj za to przyszla burza z gradem :cool:

pomidory polamane, rababrbar podziurawony, plandeka urwana, kolumna rozwalona w pizg, nowe poziomki zmasakrowane :bash: i wiele innych zniszczen :bash: i tak ma byc przez nastepne dni - upaly niesamowte a potem burze , wczoraj bylo tak ciemno ze swiata widac nie bylo, niebo od pirpury do czerni sie zmienialo a ja patrzylam kiedy mi drzewo wyrwie i kiedy sruby puszcza i gazebo poleci.

mam pare fotek wkleje jak sie wyzbieram

Inuksuk badz inukshuk , najbardziej rozpoznawalne kamienne znaki w Canadzie. Stawiane juz tysiace lat temu, na dlugooooo przez Indian zanim sie tu pojawily "biale twarze".

Teraz to i biali je stawiaja, ale najwiecej ich jest jadac wzdluz autostrad na terenach nalezacych do nich. I tak wzdluz calych drog po obu stronach stoja, male duze, pojedyncze, kilka naraz. Najwiekszy stoi w Schomberg, malym miasteczku przez ktore zawsze przejezdzamy jadac do Toronto. Wpisany w ksiedze Guinessa jako najwiekszy

ale wracajac do tych po drodze - Pestka ciekawe czy je widzialas? badz czy pamietasz?

DSC_0358.jpg

DSC_0357.jpg

DSC_0348.jpg

DSC_0354.jpg

przedewszystkim kiedys oznaczaly droge, teraz maja znaczenie symboliczne, ale mowia "juz tu bylem", albo " jedziesz dobra droga".

Muskoka - tam gdzie bylam

o Muskoce napisze przy okazji wiecej tak w skrocie - same jeziora i moczary i wszystko na skale, widzialam brzozke wyrastajaca prosto ze skaly :rolleyes:

DSC_0332.jpg

DSC_0330.jpg

DSC_0315.jpg

DSC_0313.jpg

DSC_0286.jpg

DSC_0272.jpg

DSC_0281.jpg

IMG_7673.jpg

IMG_7665.jpg

IMG_7270.jpg

IMG_7268.jpg

IMG_7655.jpg

DSC_0301.jpg

IMG_7639.jpg

zamiast kamykow krzeslo stoi, u nas w Ontario tzw Muskoka chair, a normalnie nazywa sie Adirondack

IMG_7642.jpg

potem wkleje super wielki ten fotel

Edytowane przez mania1220

no dobra MIS!

przyjechalismy i odrazu zaczelismy gadac o niedzwiedziu, nie zdazylam sie wypakowac i patrze lezie!

Ale wszystko bylo w samochodzie bo nic nie zdazylam wyciagnac :bash: wiec fotki jakie sa takie sa.

z tylu wyglada jak puma, no ale - zobaczylam :rolleyes: przyszedl mnie przywitac :rolleyes: po to tylko tam pojechalam!

DSC_0380.jpg

DSC_0385.jpg

DSC_0386.jpg

DSC_0387.jpg

DSC_0389.jpg

DSC_0390.jpg

DSC_0391.jpg

matki juz jakis czas nie ma, gdzie drugi maly niewiadomo tez go wcielo, tylko Bob chodzi. Na pozegnanie tez przyszedl ale Dammit go wystraszyl :cool: Zaczal szczekac.

Dammit to tak jakby po polsku "cholera", jako bluzga, tak pies jednej babki nazwany :)