mmikka 06.09.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Pestka, wszystkie ładne, ale ta czerwona jest obłędna :o U nas w mieście wszędzie walają się śmieci. W pobliskim dosyć małym bloku wiatę na śmieci postawili blisko naszego domu. Mam wrażenie, że nawet panowie "śmieciarze" ręce załamują. Zabierają tylko kontenerki, a góry kartonów i innych śmieci leżą miesiącami. W kamienicy obok to samo. Kiedyś wklejałam fotkę sprzed kamienicy, od strony ulicy. Nawet nie wiem jak nazwać ten bajzel. Psychiatra, Opieka Społeczna i Straż Miejska powinna tam interweniować. Albo ktoś z napalmem Swoje mieczyki abisyńskie wykopię na zimę, ale chyba tak koło końca października/listopada? Teraz zielone liście na baczność rosną i mają się dziadygi dobrze, jakby brak kwiatów im służył. Judaszka posadziłam do dużej doniczki i tą zimę będzie garażowany. Boję się żeby mi nie przemarzł. Mania, światełka oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 06.09.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Joana jak chcesz ściąć długie włosy to oddaj fundacji rak&rol, dwa lata temu tak zrobiłam. Miałam do pasa a nawet dłuższe trochę a obcięłam do ramion. Teraz zapuszczam, lubię mieć długie choć przy maluszku muszę wiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 06.09.2017 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Mania, tyle zmian po wakacjach u Ciebie że szok, miałam do nadrobienia chyba 16 stron;) Do Twojego campera bym się przytuliła ale tych sąsiadów na dłuższą metę nie strawiłabym i poszłoby "na noże", bo ja jestem spokojna i dużo znoszę ale wszystko do czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 06.09.2017 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Wiecie dla niektórych zagroda kubłowa to już taki teren niczyi, więc mogą być otwarte kubły, przesypujące się itp... U nas we wsi kilka lat temu w kilku miejscach zrobili zagrody na segregowane odpady (szkło, plastik) dla tych, którzy nie segregują w domu... ale to co tam ludzie wynosili to przechodziło wszelkie pojecie... wiele osób przywoziło całe worki różności i stawiało obok pojemników, do tego stare resztki mebli, dywany i wiele innych rzeczy, które nie wiadomo kto miał sprzątnąć, służby porzadkowe nie mogły dostać się do pojemników, które miały opróżnić... w końcu miejscowy zakład komunalny znalazł sposób... zrobił monitoring na zewnątrz zagród i w środku... i zacieśnił współprace z organami scigania... "za uporczywe zanieczyszczanie ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 06.09.2017 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 A jakie chcesz? [ATTACH=CONFIG]396268[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]396269[/ATTACH] Ciemno czerwona pięknie zmienia kolory zależnie od oświetlenia [ATTACH=CONFIG]396270[/ATTACH] Czarna w tym roku mało kwitła, a tej różowej pełnej w ogóle nie widziałam. Pewnie wypieliłam za dużo. Ale mam masę młodzieży, w następnym sezonie coś na pewno się pojawi. Powinna być jeszcze żółta pełna, ale też nie kwitła. [ATTACH=CONFIG]396272[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]396271[/ATTACH] Najbardziej podoba mi się ta http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=396272&d=1504723807 ale ta bordowa też niczego sobie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2017 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Ta czarna ma tę wadę, że kwiaty są z odległości prawie nie widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 07.09.2017 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Doriko nie da rady z tymi włosami, nie mogą być farbowane, już kiedyś pytałam. Ja nienawidzę śmieci w lesie,w parkach, nie kumam jaki to problem wsadzić papier do śmietnika. Na plaży zawsze mam wolny worek do którego wrzucamy śmieci i potem bach do kubła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 07.09.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Moje też są farbowane i nie było z tym problemu. Trudno było by im znaleźć osoby co nie farbują włosów. Osobiście znam może ze trzy kobiety które nie farbują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2017 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Nie farbuję od kilku lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 07.09.2017 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Jestem już tak siwa że dodałabym sobie ze dwadzieścia lat jakbym nie farbowała. Z resztą już od bardzo dawna mam dużo siwych włosów a przy ciemnych prawie czarnych mocno widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2017 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Mój ojciec miał kompletnie siwe skronie odkąd pamiętam. Wiele lat miał na głowie „sól z pieprzem”, a ja mam po nim wlosy Przestałam farbować, bo moje włosy bardzo szybko odrastają i ciągle praktycznie miałam odrosty. Okazało się, że takie naturalne calkiem mi pasują i sporo osób mówi, że są niebrzydkie. Tylko musiałam się przyzwyczaić, że nagle zaczęto mi ustępować miejsce w tramwaju Olewam to. Mam znajomą, która od dzieciństwa jest siwa. Ma białe włosy, nosi ciężką srebrną nowoczesną biżuterię, czarne ciuchy i jeździ wyłącznie białymi samochodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 08.09.2017 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Kamery przy śmietniku w miejscowości Gosi, to świetny pomysł. Tylko żal, że aż do takich metod trzeba się posuwać. No i podoba mi się ta akcja na fejsie, co ludzie wrzucają informację, jakie meble koło śmietników stoją. przypomniało mi się o niej, jak wczoraj koleżanka do mnie zadzwoniła i opowiadała o meblach z lat 70-tych pod jej śmietnikiem stojących. Pomijam to, że u nas gabaryty wywożą tylko 2 razy w roku, pod warunkiem, że dzień wcześniej zgłosi się telefonicznie, że meble się wystawi. Na osiedlach chyba nikt tego nie przestrzega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.09.2017 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 wrocilismy poznawo i deszcz padal, dopiero dzis ladna pogoda sie zaczyna, Mika pstryklam swiatelka wkleje potem. Przyszlam na przerwe bo sie zmachalam, robie "pozadek" w lesie za domkiem. Sluchajcie, tak samo jet tutaj. W miastach teraz limit na smieci jest wiec jak sie nie mieszcza to wzucaja do miastowych smietnikow na ulicach. Niestety ciezko zlapac, nie da sie kamer przy kazdym smietniku postawic. A nie chca placic za wywozke bo kiedy zabierali meble stare i agd, teraz samemu trzeba wywiezc no i placi sie od wagi. Wiec jest tak - albo zawalaja sobie ogrodki smieciami i starymi meblami albo wywoza np. w nocy pod bloki, w blokach meble i agd zabieraja, ale nie z domow. Wracajac do czystosci - jestem z gor, gdzie mamy szlaki gorskie, jak w kazdych gorach, zeby wejsc na niektore szczyty zaczeli pobierac oplaty, bylo oburzenie i wielki krzyk miastowych ale HELLO!!!! tubylcy tam nie laza bo znaja gory jak swoja kieszen, chodza turysci ktorzy niestety smieca na potege. Maja gdzies zabieranie smieci i gdzies smietniki. Potrafia zucic syf kolo smietnika. Ktos to musi sprzatac. Wiec "chcecie wlezc to placccie" i bardzo dobrze. Niestety czysci i zbierajacy musza tez placic bo co,nalozyc kamerke na kazdego? Trzeba placic za glupote innych. Druga sprawa - lasy, wszedzie, same wiecie - to juz tubylcy prewaznie wywalaja swoje smieci. Nie jest to tylko w Polsce, tutaj jest to samo. Ale w mnijeszym stopniu. Mimo to, do spzatania lasku za domkiem zabieralam sie juz od poczatku i dzis sie wzielam - nie chcecie wiedziec co lezy w lasku! wszystko znajdziecie od starych solarek po pojemniki od kawy - smietnik jest po drugiej strone. Nierozumiem jak mozna miec swoja polanke i rozwalac smieci z tylu? wiem ze czesc to misiu rozniosl, ale wez i podnies to. Na swojej laczcce mam worek plastykowy - nie wiem ile go jest w ziemi wystaje kawalek, caly juz ziemia obrosl i mchem. Ceglowki to samo, byle jak zucone i zarosly jakies inne smieciory. Normalnie sie noz w kieszeni otwiera . Scinali drzewa na innym placyku - przywlekli wszystkie drzewa w moj lasek - przeciagam wiec w glab lasu, znalazlam fajnego rowa i tam wzucam, na szczescie zimnawo to konary mnie ni zra ale sie zmachalam jak diabli. Co sie da wciagne spowrotem i pote na szzapki do ogniska ale te zielone - np jodly musialam wywlec bo one dlugo zielone i nic im nie jest. zygac sie chce od brudasow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.09.2017 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Mania - jak tak czytam o twoich przebojach z sąsiadami, to polecam ci wymyślenie na twój taras czegoś, co jest dostępne tylko w Polsce (ewentualnie Europie). Sąsiedzi ze złości pogryźliby swoje poręcze, nie mogąc skopiować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Ogólno swiatowa widać przypadłość - nie moje to czemu nie naśmiecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Mania - jak tak czytam o twoich przebojach z sąsiadami, to polecam ci wymyślenie na twój taras czegoś, co jest dostępne tylko w Polsce (ewentualnie Europie). Sąsiedzi ze złości pogryźliby swoje poręcznie, nie mogąc skopiować :rotfl::rotfl: Świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.09.2017 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Najlepszy byłby dywan na zewnątrz (tarasowy) z nadrukiem łowickim.Lub pled do przykrycia się gdy siedzicie na tarasie z ludowym wzorem.I do tego picie herbaty z serwisu Bolesławca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 08.09.2017 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Znalazłam poszewkę na poduszkę, dywanu niestety nie A szkoda ::p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.09.2017 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 (edytowane) folkowe budki dla ptaków od Laskowskich: http://www.laskowscydesign.pl/files/budka_do_ogrodu_new_folk.jpg droższe rozwiązanie to fotel Modzelewskiego Edytowane 8 Września 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.09.2017 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 (edytowane) Budki dla ptaków, dywan i poduchy... wsio na raz do szału doprowadziłoby Kathy. Mania zrób tak Na dodatek to by Ci pasowało, bo ludowe wzory fajnie wyglądają na czarnym kolorze. Chcesz, to Ci przemailuję szablony do malowania. Marnie szukałaś, Mmikka http://www.sklepludowy.pl/welniany-dywan-jaga-lowicka-wycinanka Edytowane 9 Września 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts