Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Pestka, wszystkie ładne, ale ta czerwona jest obłędna :o :o

U nas w mieście wszędzie walają się śmieci. W pobliskim dosyć małym bloku wiatę na śmieci postawili blisko naszego domu. Mam wrażenie, że nawet panowie "śmieciarze" ręce załamują. Zabierają tylko kontenerki, a góry kartonów i innych śmieci leżą miesiącami. W kamienicy obok to samo. Kiedyś wklejałam fotkę sprzed kamienicy, od strony ulicy. Nawet nie wiem jak nazwać ten bajzel. Psychiatra, Opieka Społeczna i Straż Miejska powinna tam interweniować. Albo ktoś z napalmem :rolleyes:

Swoje mieczyki abisyńskie wykopię na zimę, ale chyba tak koło końca października/listopada? Teraz zielone liście na baczność rosną i mają się dziadygi dobrze, jakby brak kwiatów im służył. :mad:

Judaszka posadziłam do dużej doniczki i tą zimę będzie garażowany. Boję się żeby mi nie przemarzł.

Mania, światełka oglądam.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiecie dla niektórych zagroda kubłowa to już taki teren niczyi, więc mogą być otwarte kubły, przesypujące się itp...

U nas we wsi kilka lat temu w kilku miejscach zrobili zagrody na segregowane odpady (szkło, plastik) dla tych, którzy nie segregują w domu... ale to co tam ludzie wynosili to przechodziło wszelkie pojecie... wiele osób przywoziło całe worki różności i stawiało obok pojemników, do tego stare resztki mebli, dywany i wiele innych rzeczy, które nie wiadomo kto miał sprzątnąć, służby porzadkowe nie mogły dostać się do pojemników, które miały opróżnić... w końcu miejscowy zakład komunalny znalazł sposób... zrobił monitoring na zewnątrz zagród i w środku... i zacieśnił współprace z organami scigania... "za uporczywe zanieczyszczanie ..."

A jakie chcesz?

[ATTACH=CONFIG]396268[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]396269[/ATTACH]

Ciemno czerwona pięknie zmienia kolory zależnie od oświetlenia

[ATTACH=CONFIG]396270[/ATTACH]

Czarna w tym roku mało kwitła, a tej różowej pełnej w ogóle nie widziałam. Pewnie wypieliłam za dużo. Ale mam masę młodzieży, w następnym sezonie coś na pewno się pojawi. Powinna być jeszcze żółta pełna, ale też nie kwitła.

[ATTACH=CONFIG]396272[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]396271[/ATTACH]

Najbardziej podoba mi się ta http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=396272&d=1504723807 ale ta bordowa też niczego sobie;)

Mój ojciec miał kompletnie siwe skronie odkąd pamiętam. Wiele lat miał na głowie „sól z pieprzem”, a ja mam po nim wlosy :) Przestałam farbować, bo moje włosy bardzo szybko odrastają i ciągle praktycznie miałam odrosty. Okazało się, że takie naturalne calkiem mi pasują i sporo osób mówi, że są niebrzydkie. Tylko musiałam się przyzwyczaić, że nagle zaczęto mi ustępować miejsce w tramwaju :p Olewam to.

Mam znajomą, która od dzieciństwa jest siwa. Ma białe włosy, nosi ciężką srebrną nowoczesną biżuterię, czarne ciuchy i jeździ wyłącznie białymi samochodami.

Kamery przy śmietniku w miejscowości Gosi, to świetny pomysł. Tylko żal, że aż do takich metod trzeba się posuwać.

No i podoba mi się ta akcja na fejsie, co ludzie wrzucają informację, jakie meble koło śmietników stoją. przypomniało mi się o niej, jak wczoraj koleżanka do mnie zadzwoniła i opowiadała o meblach z lat 70-tych pod jej śmietnikiem stojących. Pomijam to, że u nas gabaryty wywożą tylko 2 razy w roku, pod warunkiem, że dzień wcześniej zgłosi się telefonicznie, że meble się wystawi. Na osiedlach chyba nikt tego nie przestrzega.

wrocilismy poznawo i deszcz padal, dopiero dzis ladna pogoda sie zaczyna, Mika pstryklam swiatelka wkleje potem.

Przyszlam na przerwe bo sie zmachalam, robie "pozadek" w lesie za domkiem.

Sluchajcie, tak samo jet tutaj. W miastach teraz limit na smieci jest wiec jak sie nie mieszcza to wzucaja do miastowych smietnikow na ulicach. Niestety ciezko zlapac, nie da sie kamer przy kazdym smietniku postawic. A nie chca placic za wywozke bo kiedy zabierali meble stare i agd, teraz samemu trzeba wywiezc no i placi sie od wagi. Wiec jest tak - albo zawalaja sobie ogrodki smieciami i starymi meblami albo wywoza np. w nocy pod bloki, w blokach meble i agd zabieraja, ale nie z domow.

Wracajac do czystosci - jestem z gor, gdzie mamy szlaki gorskie, jak w kazdych gorach, zeby wejsc na niektore szczyty zaczeli pobierac oplaty, bylo oburzenie i wielki krzyk miastowych ale HELLO!!!! tubylcy tam nie laza bo znaja gory jak swoja kieszen, chodza turysci ktorzy niestety smieca na potege. Maja gdzies zabieranie smieci i gdzies smietniki. Potrafia zucic syf kolo smietnika. Ktos to musi sprzatac. Wiec "chcecie wlezc to placccie" i bardzo dobrze. Niestety czysci i zbierajacy musza tez placic bo co,nalozyc kamerke na kazdego? Trzeba placic za glupote innych.

Druga sprawa - lasy, wszedzie, same wiecie - to juz tubylcy prewaznie wywalaja swoje smieci. Nie jest to tylko w Polsce, tutaj jest to samo. Ale w mnijeszym stopniu.

Mimo to, do spzatania lasku za domkiem zabieralam sie juz od poczatku i dzis sie wzielam - nie chcecie wiedziec co lezy w lasku! wszystko znajdziecie od starych solarek po pojemniki od kawy - smietnik jest po drugiej strone. Nierozumiem jak mozna miec swoja polanke i rozwalac smieci z tylu? wiem ze czesc to misiu rozniosl, ale wez i podnies to. Na swojej laczcce mam worek plastykowy - nie wiem ile go jest w ziemi wystaje kawalek, caly juz ziemia obrosl i mchem. Ceglowki to samo, byle jak zucone i zarosly jakies inne smieciory. Normalnie sie noz w kieszeni otwiera .

Scinali drzewa na innym placyku - przywlekli wszystkie drzewa w moj lasek - przeciagam wiec w glab lasu, znalazlam fajnego rowa i tam wzucam, na szczescie zimnawo to konary mnie ni zra ale sie zmachalam jak diabli. Co sie da wciagne spowrotem i pote na szzapki do ogniska ale te zielone - np jodly musialam wywlec bo one dlugo zielone i nic im nie jest.

zygac sie chce od brudasow :sick:

Mania - jak tak czytam o twoich przebojach z sąsiadami, to polecam ci wymyślenie na twój taras czegoś, co jest dostępne tylko w Polsce (ewentualnie Europie). Sąsiedzi ze złości pogryźliby swoje poręcznie, nie mogąc skopiować :)

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Świetny pomysł

Budki dla ptaków, dywan i poduchy... :) wsio na raz do szału doprowadziłoby Kathy.

Mania zrób tak :wiggle: Na dodatek to by Ci pasowało, bo ludowe wzory fajnie wyglądają na czarnym kolorze. Chcesz, to Ci przemailuję szablony do malowania.

Marnie szukałaś, Mmikka :-D

http://www.sklepludowy.pl/welniany-dywan-jaga-lowicka-wycinanka

folk dywan.jpg

Edytowane przez pestka56