Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestka moje dwa sunbursty chyba tez pojda na scinke, nie za ciekawie wygladaja, boje sie ze jednak z nich nic nie bedzie :bash::bash::bash::bash:

a wiesz jak zle sie lazilo po lesie?? szlo sie jak po gabce, nie widac tego na zdjeciach ale lisci bylo tyle (starych zeszlorocznych i z lat poprzdnych) ze do polowy lydek wpadalam majac nadzieje ze nic w srodku nie siedzi - waz albo lis albo jaka inna cholera zeby mnie dziabla.

jednego kamyka przywloklam bo byl niewielki, mech sie ladnie rozpelz po nim

IMG_1489.jpg

IMG_1490.jpg

po tego chce sie wrocic, nie wiem czy dam rade, jest sporawy, troche daleko jest, ale oprocz tego mchu co mi sie w nim podoba - kolory

IMG_1282.jpg

IMG_1283.jpg

IMG_1284.jpg

tak mysle za zaloze gumiaki , przestalo padac i pojde. Po zimie go w zyciu nie znajde jak nasypie lisci, a potem wkleje reszte fotek z laczki

a wiesz co, to z lisci co sie miod robi, musi byc dobre - moze powinnam polizac poduszki?? :D

jak pojechalismy przedwczoraj do domu nie zwracalismy uwagi, ale jak mielismy jechac nastepnego dnia M poszedl zeby wlaczyc samochod i klime zeby sie ochlodzilo i mowi ze roj much sie paslo na masce :D Obsiadly samochod jak za przeproszeniem gowno :D musial myc bo muchy czarne a samochod bialy :eek:

no wiec poszlam do lasu. Tymrazem juz sie nie zgubilam, tylko dwa problemy - nachodzilam sie jak glupia bo sie okazalo ze kamien lezal w innym mijscu niz myslalam i...nie rusze go :cool:

znalazlam dzieki temu ze pstryklam tam duzo fotek i szukalam po fotkach, chyba powinnam tez gps wlaczac. Ale co sie nachodzilam z gory na dol i spowrotem to moje. I tylko staralam sie nie myslec o niedzwiedziu, chociaz przy koncowce jak wracalam to uslyszalam trzaski w lesie i bez bicia sie przyznaj ze spitalalam ile sil w nogach.

kamien znalazlam okazalo sie ze go nie podniose :cool:

IMG_2140.jpg

strasznie duzo wazy, chociaz mniej niz ten co toczylam, ale tego toczyc nie moge, pozatym tam jest gorka, trzeba go podniesc.

udalo mi sie go ruszyc z zimi - druga polowa w ziemi jest niestety, ale dalo ruszyc, niechcacy jak go ciaglam upitolilam czubek :cool:

IMG_2141.jpg

ale odlozylam na bok, pasuje, bedzie OK, obczailam okolice i da sie wywiezc go, zatrudnie M jak wroci :D

poki co przywloklam tego

IMG_2142.jpg

narazie zbieram do kupy, na wiosne - o ile te mchy przezyja zime - bede kombinowac i ustawiac.

pogielo mnie, laze do lasu i kamienie znosze.

duzo pieknych konarow omechconych jest niestety co ruszalam to sie rozlatuja ze starosci w rekach :cool:

Rozmarzyłam się...już słyszałam trzask gałęzi i szelest liści pod stopami, aż tu wpadła Elfir i rzeczowo o mszycach i mrówkach i mi się mój cis przypomniał. Coś mi żółknie, dzisiaj go wykopywaliśmy sprawdzaliśmy korzenie, troszkę wyżej wkopaliśmy.

Mania ławka tam fajnie wygląda, no i eleganckie skarpeteczki masz ;)

no! i fajnie dziewczyny, czlowiek sie na starosc tez moze podszkolic i czego nauczyc :yes:

a pomysl macie czym oczyscic te poduszki skoro to takie lepkie??? :cool:

Joana co kcesz od moich skarpet :D grube, noge pozadnie trzymaja noge w gumiakach na tych nierownosciach i cieple jak zimno tutaj :D

gumiaki lepsze, czerwone, mam do nich czerwona kurke na deszcz i wygladam jak Czerwony kapturek jak laze z psem albo po lesie :D

pokaze dlaczego siemi kamien ukruszyl

to jest placyk ktory ja chcialam na poczatku. Jest mniejszy od mojego ( z tylu co puste sa jeszcze dwa wiec wydaje sie wiekszy ale nie jest), ma lasek z tylu, no ale duzo mniejszy, ale mial plus - dalej od wszystkich a naprzeciwko bardzo cisi ludzie. I sa bardzo zadko tutaj. No ale Brad powiedzial mi zebym wziela ten placyk co mam bo wiekszy. Wiecej nie mial placykow, znaczy nie na rozmiar ojego domku, na mniejsze tylko.

a swoja droga ta przyczepa tam ma prawie 40 lat. Facet ja pozucil. Brad sie szykuje wywiezc ja na zlom.

IMG_2155.jpg

przed domkiem jest wielka skala, bylby ;roblem taras postawic i samochod, skala jest taka jak tamten kamien i...sie lubi kruszyc

IMG_2159.jpg

IMG_2160.jpg

IMG_2163.jpg

IMG_2166.jpg

IMG_2172.jpg

nie znam sie na skalach ale przypomina granit

Manius jak dojrzal ze luzno jest zaczal swoje wykopki

IMG_2168.jpg

mowilam ze kopie dziury?? nie wiem, do Chin sie chce dokopac? tylko go puscic i dziura gotowa.

nie, nie biore go, nie chce zeby go co ugryzlo pozatym daleko bym nie zaszla, zaraz by sie zaplatal o drzewo, konara czy skale no i musialby obwachac setki drzew, tu gdzie dziure kopie to przed domkiem, wiec nie w lesie.

Mika mam fotke, strzelilam wczoraj, wkleje jak sie uporam z tym lasem

pisalam ze Muskoka jest na skale, jedno wielkie kamienne podloze, w parku tez

mechowa laczka okala jedna z wielu, a dokladnie - wszystko rosnie na i w skale, mech, drzewa ze skal wyrastaja itp itd. Jest to tak wielkie ze ujac w calosci nie moglam, zrobilam panoramiczne i nadal calego nie uchwycilam wiec wkleje kawalkami

IMG_1358.jpg

IMG_2123.jpg

IMG_2055.jpg

IMG_2054.jpg

IMG_2063.jpg

IMG_2105.jpg

IMG_2111.jpg

IMG_2116.jpg

IMG_1331.jpg

i perfekt dziura - jak ktos jest madry niech mi powie jak powstala, bo z natury to drzewo obrasta kamien a nie kamien drzewo??

IMG_2120.jpg

IMG_2121.jpg