pestka56 27.09.2017 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Super spacerek. A te omszałe kamulce rewelacyjne. Dużo bym dała, żeby u mnie w ogrodzie takie były.Jak się wychoruję, to natychmiast idę do lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.09.2017 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 to to byla przeprawa przez las - zanim odkrylam laczke z mchem, zaraz pokaze co przynioslam i po co mam zamiar wrocic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.09.2017 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Pestka moje dwa sunbursty chyba tez pojda na scinke, nie za ciekawie wygladaja, boje sie ze jednak z nich nic nie bedzie :bash::bash: a wiesz jak zle sie lazilo po lesie?? szlo sie jak po gabce, nie widac tego na zdjeciach ale lisci bylo tyle (starych zeszlorocznych i z lat poprzdnych) ze do polowy lydek wpadalam majac nadzieje ze nic w srodku nie siedzi - waz albo lis albo jaka inna cholera zeby mnie dziabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.09.2017 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 jednego kamyka przywloklam bo byl niewielki, mech sie ladnie rozpelz po nim po tego chce sie wrocic, nie wiem czy dam rade, jest sporawy, troche daleko jest, ale oprocz tego mchu co mi sie w nim podoba - kolory tak mysle za zaloze gumiaki , przestalo padac i pojde. Po zimie go w zyciu nie znajde jak nasypie lisci, a potem wkleje reszte fotek z laczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2017 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Oj, ten kolorowy naprawdę wart wysiłku. Tylko żebyś kręgosłupa nie przeciążyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2017 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Ja chodzę po lesie z telefonem i włączonym GPSem. Jak mi się coś podoba, oznaczam i potem mnie prowadzi Ale tam u ciebie może nie być zasięgu dalej w lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.09.2017 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 a wiesz co, to z lisci co sie miod robi, musi byc dobre - moze powinnam polizac poduszki?? jak pojechalismy przedwczoraj do domu nie zwracalismy uwagi, ale jak mielismy jechac nastepnego dnia M poszedl zeby wlaczyc samochod i klime zeby sie ochlodzilo i mowi ze roj much sie paslo na masce Obsiadly samochod jak za przeproszeniem gowno musial myc bo muchy czarne a samochod bialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.09.2017 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 no wiec poszlam do lasu. Tymrazem juz sie nie zgubilam, tylko dwa problemy - nachodzilam sie jak glupia bo sie okazalo ze kamien lezal w innym mijscu niz myslalam i...nie rusze go znalazlam dzieki temu ze pstryklam tam duzo fotek i szukalam po fotkach, chyba powinnam tez gps wlaczac. Ale co sie nachodzilam z gory na dol i spowrotem to moje. I tylko staralam sie nie myslec o niedzwiedziu, chociaz przy koncowce jak wracalam to uslyszalam trzaski w lesie i bez bicia sie przyznaj ze spitalalam ile sil w nogach. kamien znalazlam okazalo sie ze go nie podniose strasznie duzo wazy, chociaz mniej niz ten co toczylam, ale tego toczyc nie moge, pozatym tam jest gorka, trzeba go podniesc. udalo mi sie go ruszyc z zimi - druga polowa w ziemi jest niestety, ale dalo ruszyc, niechcacy jak go ciaglam upitolilam czubek ale odlozylam na bok, pasuje, bedzie OK, obczailam okolice i da sie wywiezc go, zatrudnie M jak wroci poki co przywloklam tego narazie zbieram do kupy, na wiosne - o ile te mchy przezyja zime - bede kombinowac i ustawiac. pogielo mnie, laze do lasu i kamienie znosze. duzo pieknych konarow omechconych jest niestety co ruszalam to sie rozlatuja ze starosci w rekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.09.2017 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Też znoszę kamienie skąd się da, ale nie takie duże... bo nie ma Nchy jeśli nie przeżyją, to przyniesziesz nowe i pookładasz kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.09.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 spadź to wydzielina mszyc. Służy do zwabiania mrówek, które potem bronią kolonii mszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 27.09.2017 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Rozmarzyłam się...już słyszałam trzask gałęzi i szelest liści pod stopami, aż tu wpadła Elfir i rzeczowo o mszycach i mrówkach i mi się mój cis przypomniał. Coś mi żółknie, dzisiaj go wykopywaliśmy sprawdzaliśmy korzenie, troszkę wyżej wkopaliśmy. Mania ławka tam fajnie wygląda, no i eleganckie skarpeteczki masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.09.2017 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 no! i fajnie dziewczyny, czlowiek sie na starosc tez moze podszkolic i czego nauczyc a pomysl macie czym oczyscic te poduszki skoro to takie lepkie??? Joana co kcesz od moich skarpet grube, noge pozadnie trzymaja noge w gumiakach na tych nierownosciach i cieple jak zimno tutaj gumiaki lepsze, czerwone, mam do nich czerwona kurke na deszcz i wygladam jak Czerwony kapturek jak laze z psem albo po lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.09.2017 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 pokaze dlaczego siemi kamien ukruszyl to jest placyk ktory ja chcialam na poczatku. Jest mniejszy od mojego ( z tylu co puste sa jeszcze dwa wiec wydaje sie wiekszy ale nie jest), ma lasek z tylu, no ale duzo mniejszy, ale mial plus - dalej od wszystkich a naprzeciwko bardzo cisi ludzie. I sa bardzo zadko tutaj. No ale Brad powiedzial mi zebym wziela ten placyk co mam bo wiekszy. Wiecej nie mial placykow, znaczy nie na rozmiar ojego domku, na mniejsze tylko. a swoja droga ta przyczepa tam ma prawie 40 lat. Facet ja pozucil. Brad sie szykuje wywiezc ja na zlom. przed domkiem jest wielka skala, bylby ;roblem taras postawic i samochod, skala jest taka jak tamten kamien i...sie lubi kruszyc nie znam sie na skalach ale przypomina granit Manius jak dojrzal ze luzno jest zaczal swoje wykopki mowilam ze kopie dziury?? nie wiem, do Chin sie chce dokopac? tylko go puscic i dziura gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 27.09.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Niedawno kupowałam miód spadziowy, mimo mszyc daję go do herbaty Maniusia ciągasz w te leśne wycieczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 27.09.2017 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Kiedyś z M przywlekliśmy kilka skałek piaskowca. Niestety od deszczu kruszy się i rozpuszcza wrecz.Białe błoto czasem miałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.09.2017 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 nie, nie biore go, nie chce zeby go co ugryzlo pozatym daleko bym nie zaszla, zaraz by sie zaplatal o drzewo, konara czy skale no i musialby obwachac setki drzew, tu gdzie dziure kopie to przed domkiem, wiec nie w lesie. Mika mam fotke, strzelilam wczoraj, wkleje jak sie uporam z tym lasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.09.2017 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 mechowe laczki naliczylam kilka rodzaji mchow ale najwiecej tych plaskich na kamieniach czy drzewach i te wyzsze, plus te bialawe grzybo-twory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 27.09.2017 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Pikne!A te grzybotwory to chyba porosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.09.2017 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 pisalam ze Muskoka jest na skale, jedno wielkie kamienne podloze, w parku tez mechowa laczka okala jedna z wielu, a dokladnie - wszystko rosnie na i w skale, mech, drzewa ze skal wyrastaja itp itd. Jest to tak wielkie ze ujac w calosci nie moglam, zrobilam panoramiczne i nadal calego nie uchwycilam wiec wkleje kawalkami i perfekt dziura - jak ktos jest madry niech mi powie jak powstala, bo z natury to drzewo obrasta kamien a nie kamien drzewo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 27.09.2017 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 pol na pol, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts