mania1220 24.10.2017 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 ile razy ja czajnik po zrobieniu kawy do lodowki nioslam to szok :lol2: wczoraj jak polazlam juz do lozka szukalam co tutaj sie robi zeby bylo bez niczego. zadnych korkow nie widzialam. Robia z roznymi wstawkami ale sa przewaznie metalowe czego bym nie chciala. Wiec normalnie dokladaja do deski kafle a potem wsadzaja fuge z silikonu, taki silikon co sie naciaga zeby nie popekal jak drzewo chodzi. U mnie jest jeszcze ten problem ze builder wsadzil na poliwie domu ta winylowa (?) wykladzine ktora jest w kuchni, bibliotece i przy wejsciu, po drugiej stronie domu gdzie kominkowy i moja jadalnia teraz byla wykladzina, ktora poprzedni wlaciciele zerwali i nalozyli nowa podloge przed sprzedaniem mi domu, ale to sa zwykle panele. Obie podlogi wiec sa nierowne, gdzie panelowka wyzej. Trzeba bedzie tak zrobic zeby wysokosc sie zgadzala. no i jeszcze jeden problem jak mam - ciezko ten kawalek przy wejsciu zrobic, jakby nie patrzec wychodzi na skos. Juz kiedys o tym pisalysmy. Wezme potem tasme i pokaze, bo prosto mi sie to nie widzi . TAR podsunelas mi genialny pomysl na grafitowe (badz ciemne szare) i wielkie dzieki za to Mowisz 120, ale to chyba za duza bedzie? ten kawalek ma 160x200 wiec chyba lepiej male? kurna nie znam sie, ale napewno nie widzialam u nas kafli na taka wielkosc jak piszesz. A te wlasnie mniejsze nie bylyby ok? i polozyc je w karo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.10.2017 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 osobiscie nie cierpie karo, jodelek itp. dla mnie im wiekszy kafel tym ladniej wyglada i jest jednolicie. to moze 60x60 albo 65x65 jakie by nie byly ciac musisz. i wtedy przycinke chyba bylo by najlepiej przy drzwiach i przy schodach (najmniej bedzie sie rzucac w oczy) albo po rowno z kazdej strony. Mania poszukaj u siebie listwy dylatacyjne z korka albo korek w plynie, na pewno sa dostepne. poziomy pomiedzy kaflami a drewnem wyrownac trzeba wylewka albo klejem. latwiej niz by bylo na odwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.10.2017 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 dowiemy sie ile roznicy na 100% jak M zerwie podlogi, oderwal narazie listwe przy scianie gdzie kratka na wymiane powietrza jest zeby widziec roznice, teraz tez ja mam, z ohydnymi listwami, zaraz zobaczysz.pokleilam tasma i wymyslilam chyba cos na te kafle zeby obejsc problem , zaraz wkleje, kafli pod dywanem moze nawet nie byc widac tam, ale beda. A jak cos moga kawalek wystawac tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.10.2017 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 (edytowane) dobra, to wejscie nieszczesne teraz wybaczyc bajzel ale przez ta robote ja mam caly dom zawalony, a przy okazji zobaczcie jak mam listwy wokol drzwi obgryzione - przez Seniora, jak sie wprowadzilismy bal sie domu, bal sie schodow, jak tylko na moment wyszlismy chcial za nami i gryzl , nie zmienialismy bo wiedzielismy ze bedziemy podlogi zmieniac i wszystkie listwy, nie chcialam nowych zakladac bo znow by go co naszlo gryzc i podwojna robota. mialam zrobic tak jak tutaj, juz to kiedys wklejalam to jest taki sam dom jak moj tylko ma slupek na tej scianie a ja go mam w kacie kolo okna, od ogrzewanie do gory. No i za to zjebke dostalam od Pestki bo ze na skos. no niestety nie mam rowno, nie zgrywa sie ze schodami a jest otwarte, sa sciany i drzwi na skos i tez trzeba tak podlogi na skos laczyc. wzielam tasme wiec z drugiej strony tez nie jest prosto bo slupek nie zgrywa sie ze schodami tez, teraz tam mam na skos, na prosto by wygladalo tak wiec pociaglam prosto zauwazcie ze odciaglam od schodow, bo kto powiedzial ze do schodow ma byc a potem wadlam na genialny pomysl i bedzie tak tej samej wielkosci moge kupic dywan taki sam jak mam obok w jadalni, 121x182. kafle beda pod spodem. Pdloga sie nie zniszczy, bedzie widac podloge naokolo, na wylot powietrza wytne dziure. podladowo o co mi chodzi... tylko u mnie dywan do samych drzwi bedzie wiec nie ma sensu naokolo drzweo tez klasc - snieg mi czesto wpada do domu jak sie wchodzi. Pestka - lepiej???? Edytowane 24 Października 2017 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.10.2017 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 ja nie Pestka ale ci powiem ze srylion razy lepiej i jeszcze sprawdz jakie duze te kafle zeby ulozyc cale a nie ciac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.10.2017 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 tak jak teraz patrze to te szare/ grafitowe kafle beda tam zarabiscie wygladac. az szkoda dywanika, moze stylknie wycieraczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 24.10.2017 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Mania, jak masz siłę, to wytargaj dywan z pokoju, połóż koło drzwi i połóż deski podłogowe obok. Połączenie z szarymi płytkami bardzo ładnie się komponuje. Mi marzył się kawałek chodnika/dywaniku w naszym korytarzu i jak położyłam do przymiarki z sypialni, to drzwi wejściowe i z łazienki się nie mogły otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.10.2017 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 ja nie mam nic przeciwko zjebkom jesli sa konstruktywne tylko w tamtym czasie nie widzialam innej mozliwosci a zadna tez nie wpadla na ten pomysl wiec musialam obstawac przy swoim dopiero dzis wpadlam na ten genialny pomysl trza bylo myslec za mnie Mika - czytasz w moich myslach, bo wlasnie chce to zrobic. Myslalam o tym jak lepilam podloge. Duzego nie przytacham bo ma 305x340 cos jakos tak, ale ten mniejszy co kupilam do Natki ma 152x182...chyba, z glowy przeliczam moglam sie majtnac, latwiej mi w calach myslec a tak to musze na necie. Troche wiekszy ale moze byc, pudlo z dechami tez mam jedno otwarte. Tylko teraz pozadek w domu robilam czasu nie mialam - W KONCU uprzatlam ciuchy co z domku z lata przywiozlam bo juz patrzec nie moglam. to jak pstrykne fotke, ale potem - to powiecie jak wyglada i czy mam kupwac. Na przecenie teraz sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.10.2017 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 material dzis dostane, juz na wozie jest do dostawy, az sie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.10.2017 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 zapomnialam powiedziec.......pokazalam M i powiedzialam ze tak chce, a on - to jak chcesz polozyc tak duzy dywan to po co kafle klasc jak ich widac nie bedzie? musialam mu wytlumaczyc ze piach sie rzedziera, Joana miala racje, jak podnioslam teraz swoj - a jest typowy przed drzwi i mial gume (!) a nie podnosilam go - wstyd przyznac - dwa tygodnie tylko po wierzchu odkurzalam bo ciagle cos M wnosil do jaskini - pod spodem mialam plaze Baltycka i gume - ktora odeszla od chodniczka i sie przylepila, zdzieralam na kolanach no wiec mu powiedzialam ze duzy dywan swoja droga, a jak mnie najdzie albo sie znudzi albo nie trzeba bedzie - wsadze maly - dokladnie jak mowilas TAR teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.10.2017 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 swego czasu kupilam w ikei super plaskie wycieraczki chodniczki grafitowo czarne za kilka zlotych sa genialne. oczywiscie jak teraz patrze to ich juz nie ma. ale byly w 2 rozmiarach i idealnie plaskie kazde drzwi bys otworzyla i dobrze brud zbieraja. kosztowaly 6 i 12 zl. mam ich kilka na zapas. ja je latem rzucam na kostke by psiury na betonie nie lezaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 24.10.2017 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Mania, dobrze to wymyśliłaś, też nie podobały mi się te skosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.10.2017 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 mi tez sie skosy nie podobaly, no ale inaczej nic mi nie wylazilo na szczescie nie robilam wtedy pdlogi, minelo pare miesiecy i pomysl sam sie ukazal. Dywan ktory bede zakladac nie jest gruby, to nie perskie koty, wiec sie powinno otworzyc, tutaj walnelam ten moj nieszczesny co sie mu guma zaczela wykruszac pod spodem, widac jak bylby duzy i mniejszy zaleta jego jest to ze ma rowki specjalne do lapania. Ale jak juz guma sie wykrusza to po lapaniu bo przelatuje, ale tez kupilam go taniego, z lepsiejsza guma sa tez. a tu byloby polaczenie kolorow dobry kolor bo soli i piachu by tak nie bylo widac i latwo sie je pierze, a mam dwie maszyny do prania dywanow wiec tym sie nie przejmuje. zaraz pojde otworze ten nowy i wyciagne jakies dechy, kafli niestety nie mam ale zobaczymy jak duzy wygladalby, tylko zanim pojde to jeszcze mam cos do pokazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.10.2017 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 M mnie dzis obudzil o 7 rano jak zaczal rznac pila na dole, robi troche zanim pojedzie do pracy dzis, no i bylam wlasnie na dole. Musial scianke cos poprzestawiac ale juz mam taki widok te na dole juz betonowe zaklada ale tu znow nastepny problem - OKNO, ktore burzy mi cala koncepcje sciany w lupku po calosci niestety nie moge go zaslonic, znaczy na stale zaslonic. Taki kod budowlany. Gdybym wiedziala ze zostane tu w domu to bym zaslonila, ale ze moze mnie co najdzie i kiedy bede sprzedawac - nie moge. Zaslona odpada bo jak to bedzie wygladac, styknie ze po lewej stronie sufit jeszcze bardziej obnizony bo leca rury. Wiec musialam cos wymyslec i wymyslilam a potem poszukalam na necie.... jak sie chce to sie kurde wszystko da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.10.2017 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 dywan otworzylam, pierwszy raz, okazalo sie ze jest duzo jasniejszy niz moje na dole a powinien byc taki sam wiec nie wiem, czy taki prawie bialy bedzie tam ok, co myslicie? pranie go mnie nie przeraza. ale widac z dywanem dobrze i sie mi podoba tylko desek sie nanosilam a na marginesie - jak podloga potrafi dom zmienic teraz jak poruwnalam fotki to doszlam do wniosku ze w syfie mieszkam ta podloga co builder wsadzil jest fatalna, kolor i wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 24.10.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Piękne te deski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.10.2017 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Moim zdaniem linia fugi i krawędzi biblioteczki wręcz idealnie dzieli pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.10.2017 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 jak betonowy i sie pali , ale jest pusty, jeszcze nie wlozylismy kamykow i drewienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.10.2017 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Joana lepiej niech beda piekne, bo ze sklepu wyszlam prawie na czworakach od ukladania, wybierania i porownywania a przy okazji bede miala kupe sprzatania - pewno codziennie na mopie jezdzuc bede i kurze scierac ale sie z tym liczylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 24.10.2017 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Elfi znaczy co? na skos?nie rozumiem.ciezko powiedziec ze tam sa jakies pomieszczenia, wszystko otwarte jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts