TAR 14.02.2018 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Serio? No, ja gazet nieczytam i tv nie oglądam Dzwonię do Jula... Kupiłam sobie sekator do gałęzi. Wyglądał, że ma wsio okej; rozdziaw jaknależy, nie za ciężki, długie rączki i cena zachęcająca. Wyszczerbił się przy pierwszej probie na 3 cm średnicy gałezi brzozowej. Mało tego bardziej zgniótł niż przeciął. szczegolnie widoczne w branzy gastronomicznej, caly sprzet ogrodowy jaki mam to fiskarsy, geolia i greenmil. nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 instrukcja jeszcze raz - dla tych co nie czytaja pikowania nie chcialam bo mam juz dwa w pokoju, gwozdkow nie chcialam bo na lawie sa inne )oge najwyzej kupic taki sam kolor jak na lawie ale lawa kreowa fotel szary nie wiem czy jest sens tluc) nozki tymczasowe, z Ikei nozki tylnie po nalozeniu koleczek przednich byly za niskie, fotel prawie na podlodze dua siedzial, wiec narazie z tylu sa stare. Ale sa wysokie nadal. Beda wszystkie 4 wymienione na odpowiedni komplet. Jak sie nogi zmienia dupa fotela opadnie w tyl. Mimo to jak sie siada i tak opada. stary fotel i nowy jak wspominalam ale zniklo - jest delikatniejszy i ma mniejsze uszy niz ten z Ikei. A jakby mi M oberznal uszy - nie byloby ich. tylo maly pasek prosto. Ale nie sa wielkie te uszy da sie zyc. Poduszeczka juz jest nowa jak pisalam uszylam wczoraj. W kremie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 hehehe to chyba nie musze pisac, ze ta wersja mnie sie bardziej podoba niz oryginal, bo wtedy chyba pisalam ze pikowania mi sie nie widza :D:D gdyby nie te uszy....... taki zarcik:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 male firmy odpadaja...razem z M w jednej firmie (dla kogos_ pracowalismy, tam gdzie sobie zerwalam, tam gdzie M duzo latal. To samo robil co teraz robimy, ale placone za godzine bylo. Jak zaczelo braowac pracy wszystkich co najwiecej zarabiali - wyslali na lay off, czyli bezrobotne az zawolaja spowrotem. Zlamali prawo - chlopakow, w tym mojego M zwolnili, a przyjeli ludzi z lapanki Man Power, czyli firmy co daja ludzi swoich (nie znajacych sie oczywiscie na robocie bo sla ich wszedzie). A ze przez forme szlo - zaklad placil firmie bajonskie sumy z czego tamci odpalali robotnikom. Kazdy musial zarobic. To jest lamanie prawa tutaj, bo jesli jest praca nie mozna zwolnic tymczasowo wlasciwego pracownika a przyjac tymczasowego z zewnatrz. Zrobili tak kilka razy az kilka chlopakow z instalacji odeszlo, w tym moj M. I kazdy wraz z nami swoja firme zalozyl. Bylo ich 5. Zostalo dwoch. Trzech upadlo, nie dali rady. Dwoch czyli my i Sandy nadal ciagniemy, z tym ze nam lepiej idzie bo mamy wiecej dojsc, liczy sie tez podejscie do klienta. na Sandym sie przejechali i go nie chca brac. Z ciekawostek, to co robimy jest zamknietym kolem jak kolo adwokackie, bardzo trudno sie przedzec, bardzo latwo sobie u jednego dealera podpasc i wszystkie drzwi sie zamykaja. Normalnie klila, wiec mamy bardzo stresujaca robote na tyle ze nieraz marudze ze tesknie za 9-5 i do domu. A tu sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 tak TAR ale przyjrzyj sie, fotel stoi w kacie pod ukosem wiec tych uszu bokiem nie widac , a ze sa nieduze nie wala tak po oczach, z zewnatrz je widac ale zrobilam fotki zeby pokazac jak wykonczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 (edytowane) no przeciez napisalam ze zartuje wedle mnie taki gladki sto razy lepiej pasuje niz ten wymyslny oryginal. co mi sie podoba, ze nie rzuca sie tak w oczy, masz racje tych uszu tez nie widac. wiecie co ja nigdy moze nie napisalam czemu mi sie uszy nie podobaja, dlatego ze zamiast wygladu preferuje wygode a fotele uszaki do nich nie naleza. moze mam to z dziecinstwa gdzie w domu taki stal i ciagle glowa glebalam o te uszy, a ksiazki lubilam na fotelu czytac i rozne pozy przyjmowac, uszak byl bardzo konfliktowy. Edytowane 14 Lutego 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 wlasciciel ma odliczyc z wynajmu, badz jej odda gotowke, nie wiem jak dokladnie sie umowili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.02.2018 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Jak od tapicera Takie uszy mi się podobają, nie są takie klapy wielkie. Tar pamiętam jak pisałaś o rejsie, ale nie wiedziałam,że z takim wyprzedzeniem się rezerwuje. Nie zdecydowałabym się na taką rezerwację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 serio?wiesz, mam ich 3. Ten w sypialni jako dekoracja sluzy i do wlaniecia ciuchow, nie siedze w nim nigdy. Ten kolo kominka tez bardziej jako dekoracja i zeby kat wypelnic, na swieta sie tylko sprzydaje jak duzo luda. w fotelu nigdy ksiazki nie czytam, ide na sofke badz w lozku, przy compie jestem wiecej nachylona przy compie ale nawet jak sie opre bo np. jakis film wlacze - nie przeszkadza mi, moze dlatego ze ten fotel ma bardzo szerokie oparcie i nawet tych uszu nie dotykam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 ja lubie w fotelu a walam sie na nim jak kot, z podnozkami, bez podnozkow, w poprzek, zadarte noogi na oparciu, na skosik jeden badz drugi i te uszy mi starsznie przeszkadzaja. w lozku juz nie czytam bo moment zasypiam:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.02.2018 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Jak od tapicera Takie uszy mi się podobają, nie są takie klapy wielkie. Tar pamiętam jak pisałaś o rejsie, ale nie wiedziałam,że z takim wyprzedzeniem się rezerwuje. Nie zdecydowałabym się na taką rezerwację no wlasnie, zwykle kajutkisa raczej od reki ale my chcielibysmy apartament z balkonem a takich na statkach jest niewiele wiec i rezerwacje wczesniej sie robi. poza tym terminy uzalezniaja armatorzy, chyba nie o kazdej porze roku sa te rejsy atrakcyjne, chodzi mi o pogode. jakbym rezerowowala teraz to wyjazd bylby 2019 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2018 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Mnie uszy nie przeszkadają. W ogóle wybredna pod tym względem nie jestem. Tylko nie lubię foteli za płytkich i za wąskich. Nie lubię też takich typu krzesło z połokietnikami, bo mi kolana albo stopy, jak wlezę całkiem, wyłażą na boki.Też lubię czytać w łóżku, a jak w fotelu lub na sofie, to podsuwam pufę pod nogi. Fotel fajnie kąt wypełnił. Tamten był po prostu za niski. TAR, to cię ominął problem. A nie ma jakichś lastminutowych opcji? Albo, hm... poszukajcie w jakiejś niemieckiej firmie. Może mają bez takich terminów na rezerwacje. Jak pisałaś, że 2 lata, do głowy mi nie przyszło, że taka firma może splajtować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2018 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Jula zwróci kasę Nie chciałam kupować bardzo drogiego, bo poprzedni J zapomniał na płocie i śmieciarze pod...lili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 pamietacie ta sofke co przedtem stala? z drewniana rama, jak kupilam byla w kwiaty, kupilam ja razem z podnozkiem w tym samym materiale. Przerobilam na krem. Jak kupilam ta sofke ta stara poszla na dol. I musialam wtedy te dwa fotele z drewniana rama sprzedac tez bardzo je lubilam, ale nie pasowaly do sofki. Ten fotel pasuje. Mimo ze inny kolor. No wiec te dwa fotele sprzedalam babce z Quebecu. Mieszka tam, tutaj ma corke i do niej czasem wpda. Buduja nowy dom i szukala foteli takich, a sa bardzo drogie - te co ja mialam to cena od 650$ (plus podatek oczywiscie jak nowy) i w gore za jeden. Anyway...kupila i fotele pojechaly do Quebecu. To jakis czas temu juz bylo nie? I chciala tez ten podnozek ale chyba juz kasy nie miala. Wczoraj do mnie napisala czy go jeszcze mam bo ona go chce. Trzymala moj @ widac caly czas i nie mgla znalezc takiego podnozka. W piatek ma odebrac bo znow tu jest. Przypomnialo mi sie bo dzis Walentynki a M zapomnial i zyczenia dostalam od kolezanki z Montrealu A to tez Quebec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 wygralam Mlodej lozko pietrowe dla chlopakow. Taniej by kupila w Ikei - a byly na przecenie teraz, ale jej sie spodobalo ze szare. No i ma jeszcze jedna zalete - mozna rozne konfiguracje zrobic, odbierzemy jak pojedzie po pergole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.02.2018 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Mania, a w jakim wieku są chłopcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 przedwczoraj pojechalam kupic M spodnie, do tych nowych butow, bo przeciez on sie ubrac nie umie, do tych butow trzeba specjalne spodnie zeby nie zepsuc efektow na butach no i zajechalam po drodze obejrzec co maja w sklepie. nadal szukam na co wydac moje karty i nadal nic sie nie przykleilo do reki. ale najpierw, ze sportowego sklepu...najpiekniejsze buty swiata stalam, slina mi ciekla i na tym sie skonczylo nie moge juz jezdzic przez te pocharatane dyski moja najwieksza bolaczka zycia no i wklepie...juz myslalam ze takie samo jak pokazalas TAR ale jak wrocilam do domu i porownalam zdjecia wyszlo ze nie, styl ten sam ale inaczej material nalozony (na podlokietnikach) i gwozdki jeszcze spodem ida - ale!! kolatek to chyba uzywaja tych samych do wszystkich sklepow na calym swiecie. ten byl ciekawy (bez kolatek) i niesamowicie przyjemny w dotyku, aksamitny strasznie ten stolik mi sie podobal, pod sciane badz za sofke, wraz z tym jasnym drewnem i nogami - ja lubie chromowane na drugim koncu sklepu stal stolik boczny do sofki czyli jeszcze lawa musi byc, ale nie widzialam albo nie mieli. z daleka jak pufa wygladalo, jak podeszlam sie okazalo ze z lusterek stolik lawa byla fajna, nogi albo raczej spod mi sie podobal, tylko strasznie mala byla znow pierdoly tacki z drzewa, z metalem i jakby utopione kawalki w mleku laciata krowe mi to przypomina a na koniec...... pelno roznego bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Joana 7 i 3 jak sie im wynajem skonczy za 3 lata beda musieli cos wiekszego poszukac, ale narazie dadza rade, wszystko byle sie wyniesc z bloku.Spac tam tylko beda, kacik do zabaw na dole w jaskini wiec Nikus ktory jest najstarszy bedzie mial biurko tam jeszcze i spokojnie lekcje moze odrabiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2018 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Mania - dlaczego uważasz, że na blogu nie da się plotkować? Wiele polskich blogów początkowo wnętrzarskich, gdy autorki się w miarę urządziły, przeszło na ploty i refleksje o życiu, zdrowym żywieniu i dzieciach Poza tym można siedzieć i tu i na swoim blogu. A aby zachęcić Polki, blog mógłby być dwujęzyczny. Przy twoich pomysłach, mogłabyś na nim zarabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.02.2018 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Mika, pytalas o stolik marmurowy na dwor.odpowiedz jest - tak i nie.Tak - bo to naturalny kamien ktory jest na dworzu non stopnie - jesli jest polerowany na gorze (ze sie swieci) w koncu to zejdzie - deszcze, grad, snieg i inne czynniki zewnetrzne, no i plamy! trzeba uwazac, na bialym bardzo widac, a na dworzu wiadomo sie pije rozne zeczy - np drina z cola. Pylenie drzew - jak drzewa beda pylic to moze sie to wezrec w blat i bedziesz ciagle czyscic. No i slonce. jak powloka zejdzie - nie bedzie ladne swiecace ale bedzie zywy kamien - ktory na marginesie tez jest ladny. W lazience glownej mam wlasnie bez szlifowania na polysk bo latwiej czyscic. Mozna, ale musialabys czesto impregonwac ale tylko gore i boki, spod trzeba zostawic jaki jest bo marmur musi oddychac. Musialabys pamietac o przykrywaniu jak deszcz, grad pada i koniecznie w zimie. Jest tez ryzyko ze moze peknac na mrozie. Ale to wszystko to moze, w zaleznosci jaki to marmur, grubosc itp - w koncu fontanny sa rzezbione z marmurow. I jak juz to najlepiej zeby wlasnie tej owloki polerowanej nie mial. Duzo dbania jak to przy marurze, ale jak tanie mozesz sprobowac. A pod drinki koniecznie podkladki. Pod dzbanki z woda tez bo sie poca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts