Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Tak mmika, chciałabym w tym roku spróbować czy to coś da, miedzian a potem jeszcze promanal.

Dziewczyny w tamtym roku mi świerka serbskiego ochojnik zaatakował, teraz nie które gałązki suche takie badylki, wycinać wszystko do żywego ?

MMika u nas dzisiaj niby ciepło, ale wiatr, a ty majtki z futerkiem może zakładaj :)

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jaki ogrod jakie rabaty :cool: U MNIE SNIEG:cool:

a ogrodnicze pozamykane jeszcze i dopiero w marcu otworza.

a ja ogladam meble pod gazebo i sie skupilam na dwoch kompletach - wracam caly czas do tych samych.

Dywan kupilam kilka dni temu, bo tamten wywieziony do lasu, wzielam taki sam tylko z obramowka.

ten komplet pokazywalam juz jak bylam w sklepie na zywo, tylko mial inny kolor poduszek, chyba byly szare i sie mi bardziej podobaly. Na necie maja inny kolor

bardzo dobre recenzje , 5+++

12w.jpg

erf.jpg

23w.jpg

a tu drugi, tez go pokazywalam, tylko na czesci, lawa mi sie nie podoba...bez lawy wychodzi tak samo cenowo jak ten powyzej, taka sama konfiguracja - duza sofa i dwa fotele, pufy jako lawy nie chce a lawy jak widac za niskie

mozna tez same fotele badz konfiguracje ze sie robi naroznik, ale ja naroznika nie chce bo nie lubie

recenzje ma na 6

1743517029_1_Flv_1280x720_thumb_1.jpg

06cda3581a114c5929c05ede358ee149--outdoor-kitchens-outdoor-rooms.jpg

1490030142685.jpg

0c621aaf95db5c003dfab3a275144c75--outdoor-furniture-backyard-ide.jpg

73cc4586ccd4dc950b9ffbc7cf8d1f00.jpg

na ostatniej fotce wlasnie widac ze tez wsadzona inna lawa, wyzsza.

oba macalam, w obu siedzialam, oba mega wygodne. No splot - nie cierpie plaskich splotow, wiecie o co chodzi? lubie okragle jak wiklina.

wiec chodze i dumam. Oby nie bylo tak ze zanim wydumam to ich juz nie bedzie :cool:

a teraz zbieram dupe w troki musze do Toronto jechac towar odebrac a potem podskocze do sportowego portki sobie kupic.

Edytowane przez mania1220

Joana mojego norweskiego cos zaatakowalo , przywiezli i jedna czesc byla wyzarta, nie wiem co go zezarlo ale byly suche galazki. Spryskalam - nie pamietam czym, ale cala choinke na zewnatrz i w srodki, usunelm te zezarte i choina sie pieknie odrodzila.

nie wiem czy to byl grzyb czy cos, ale przezyla i pieknie rosnie.

słuszna uwaga :D

chociaz u nas dzis po deszczach troche sniegu z ogrodu splynelo i poplywac mozna:bash: dopoki ziemia nie rozmarznie to nie ma szans by wsiaklo. przydalby sie tydzien z cieplym wiaterkiem. ja na razie nie mam checi do ogordu, jeszcze za zimno. chociaz w niedziele ma byc slonce i +10 to moze pokusze sie pokropic promanalem swierki, modrzewie i owocowe

Edytowane przez TAR

jest marzec..........:lol2:

wiecie co, ja chyba w jakiejs hibernacji jestem, czuje jakby byl styczen/luty ;)

wszystko przez ten snieg. dopiero co i odsniezarka przejechala pod domem i jeszcze sola posypala. 10 km za miastem sniegu ZERO, w Toronto ZERO, a u mnie kupa puchu i lopata w ruchu, nabardziej z tego sniegu to sie cieszy pies!

ostatnio gdzies widzialam ze zeby roza puscila korzonki z patyka to trzeba ja wbic w ziemniaka. Moze hortensje tez??

chcialam sie o cos zapytac ale ,usze fotke jaka wyszperac.

61cg_Vn_Xy_FAL.jpg

tych traw jest masa odmian, ale wiem ze niektore sa bardzo inwazyjne. Pytanie - ktora nie jest?Ktora tez jest wytrzymala. Widze ja wszedzie posadzona i zaden snieg im nie straszny , stoja prosto jak staly po lecie. Ale ktore to?

tu nie chce sadzic , ale mam takie miejsce w lesie kolo domku. Byle sie nie rozlazlo jak chwast a roslo gdzie sie posadzi

Pestka! Wychodź z kryjówki i mów co to za trawa.

Mania nie chcę cię dobijać pogodowo, o 12:00 wyszłam na ogród było 13,5 stopnia, wróciłam pół godziny temu pokazuje 12 stopni :)

Zrobiłam prawie patyk ze świerka, ma dwa wyjścia zdechnąć albo żyć. Pociełam trzcinniki, bo one już od środka zielone, cisy, bukszpany i dwie hortensje, reszta jutro, opryskłam prawie wszystko miedzianem, jestem naładowana energią

Wygląda to na trawę pampasową ale z jej zimowaniem to raczej słabo jest z tego co mi wiadomo. Swoją (wysiewaną) w zeszłym roku wsadziłam do ogródka (dwie zimy w garażu przebidowała) i pewnie zgniła bo zmarznąć to pewnie nie zmarzła ale nie lubi wody w korzeniach zimą a u mnie potop w tym roku okropny.

u nas tez na ogrodzie plywalnia. za to kwitna ranniki, zaczynaja kremowe krokusy, zauwazylam wychodzace piwonie, hiacynty, rozchodniki i nawet przebisnieg jeden zakwitl, reszta wylazla. u nas dzis ledwo 5 stopni, jutro ma byc cieplej.

ale ja cos nie mam nastroju na prace ogrodowe, jeszcze mi za zimno a poza tym to nie robota jak boli, dzis bylam z Witoslawem u fryzjera a zaraz Kastoriusza ogole i wypiore. wrocilismy z wloskiej trattorii pysznie bylo i nic mi sie nie chce :D

tez bym chetnie pare hortek ukorzenila moze jutro pare przytne i sprobuje. jak dla mnie to jednak na ich przycinanie ciut za wczesnie, planowalam za 2 tygodnie je ciachac

Joana tu masz artykul jak ukorzeniac hortki bukietowe i wynika z niego, ze teraz za wczesnie na ukorzenianie, podaja ze czerwiec lipiec. Ale ja zapytam Gosiek i Amelii bo one to robily i im sie udalo :)

https://twojogrodek.pl/Rozmnazanie-hortensji-bukietowej

Edytowane przez TAR