joana_ 09.03.2018 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Tak mmika, chciałabym w tym roku spróbować czy to coś da, miedzian a potem jeszcze promanal. Dziewczyny w tamtym roku mi świerka serbskiego ochojnik zaatakował, teraz nie które gałązki suche takie badylki, wycinać wszystko do żywego ? MMika u nas dzisiaj niby ciepło, ale wiatr, a ty majtki z futerkiem może zakładaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.03.2018 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 (edytowane) jaki ogrod jakie rabaty U MNIE SNIEG:cool: a ogrodnicze pozamykane jeszcze i dopiero w marcu otworza. a ja ogladam meble pod gazebo i sie skupilam na dwoch kompletach - wracam caly czas do tych samych. Dywan kupilam kilka dni temu, bo tamten wywieziony do lasu, wzielam taki sam tylko z obramowka. ten komplet pokazywalam juz jak bylam w sklepie na zywo, tylko mial inny kolor poduszek, chyba byly szare i sie mi bardziej podobaly. Na necie maja inny kolor bardzo dobre recenzje , 5+++ a tu drugi, tez go pokazywalam, tylko na czesci, lawa mi sie nie podoba...bez lawy wychodzi tak samo cenowo jak ten powyzej, taka sama konfiguracja - duza sofa i dwa fotele, pufy jako lawy nie chce a lawy jak widac za niskie mozna tez same fotele badz konfiguracje ze sie robi naroznik, ale ja naroznika nie chce bo nie lubie recenzje ma na 6 na ostatniej fotce wlasnie widac ze tez wsadzona inna lawa, wyzsza. oba macalam, w obu siedzialam, oba mega wygodne. No splot - nie cierpie plaskich splotow, wiecie o co chodzi? lubie okragle jak wiklina. wiec chodze i dumam. Oby nie bylo tak ze zanim wydumam to ich juz nie bedzie a teraz zbieram dupe w troki musze do Toronto jechac towar odebrac a potem podskocze do sportowego portki sobie kupic. Edytowane 9 Marca 2018 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.03.2018 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Joana mojego norweskiego cos zaatakowalo , przywiezli i jedna czesc byla wyzarta, nie wiem co go zezarlo ale byly suche galazki. Spryskalam - nie pamietam czym, ale cala choinke na zewnatrz i w srodki, usunelm te zezarte i choina sie pieknie odrodzila. nie wiem czy to byl grzyb czy cos, ale przezyla i pieknie rosnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2018 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Mania - ale mamy już marzec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.03.2018 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 (edytowane) słuszna uwaga chociaz u nas dzis po deszczach troche sniegu z ogrodu splynelo i poplywac mozna:bash: dopoki ziemia nie rozmarznie to nie ma szans by wsiaklo. przydalby sie tydzien z cieplym wiaterkiem. ja na razie nie mam checi do ogordu, jeszcze za zimno. chociaz w niedziele ma byc slonce i +10 to moze pokusze sie pokropic promanalem swierki, modrzewie i owocowe Edytowane 9 Marca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 09.03.2018 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Tar czytałam, że promanal to jak 12 i powyżej będzie. Mania ten pierwszy komplecik mi się podoba, taki elegancki. Dziewczyny ajak postępować z patyczkami hortensji bukietowej po cięciu, chciałabym coś rozmnożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.03.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Joana no nie bardzo wyzsza, zalecana jest juz przy + 5 promanal jest szkodliwy dla pszczol dlatego opryski nim robi sie wczesnie luty/marzec kiedy temperatury sa jeszcze niskie. dlatego +10 jest wystarczajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 09.03.2018 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Ja się będę trzymała tych wytycznych o 12, tym bardziej ,ze u mnie było dziś 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.03.2018 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 patyki hortensji bukietowej wstaw do wody i czekaj, po 3 tygodniach powinny puscic korzonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 09.03.2018 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Dzięki Doriko poczytałam teraz, piszą w piach, do ziemi różnie. Zrobię część w wodę, część w ziemie w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2018 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 jest marzec.......... wiecie co, ja chyba w jakiejs hibernacji jestem, czuje jakby byl styczen/luty wszystko przez ten snieg. dopiero co i odsniezarka przejechala pod domem i jeszcze sola posypala. 10 km za miastem sniegu ZERO, w Toronto ZERO, a u mnie kupa puchu i lopata w ruchu, nabardziej z tego sniegu to sie cieszy pies! ostatnio gdzies widzialam ze zeby roza puscila korzonki z patyka to trzeba ja wbic w ziemniaka. Moze hortensje tez?? chcialam sie o cos zapytac ale ,usze fotke jaka wyszperac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2018 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 tych traw jest masa odmian, ale wiem ze niektore sa bardzo inwazyjne. Pytanie - ktora nie jest?Ktora tez jest wytrzymala. Widze ja wszedzie posadzona i zaden snieg im nie straszny , stoja prosto jak staly po lecie. Ale ktore to? tu nie chce sadzic , ale mam takie miejsce w lesie kolo domku. Byle sie nie rozlazlo jak chwast a roslo gdzie sie posadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 10.03.2018 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Pestka! Wychodź z kryjówki i mów co to za trawa. Mania nie chcę cię dobijać pogodowo, o 12:00 wyszłam na ogród było 13,5 stopnia, wróciłam pół godziny temu pokazuje 12 stopni Zrobiłam prawie patyk ze świerka, ma dwa wyjścia zdechnąć albo żyć. Pociełam trzcinniki, bo one już od środka zielone, cisy, bukszpany i dwie hortensje, reszta jutro, opryskłam prawie wszystko miedzianem, jestem naładowana energią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.03.2018 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Wygląda to na trawę pampasową ale z jej zimowaniem to raczej słabo jest z tego co mi wiadomo. Swoją (wysiewaną) w zeszłym roku wsadziłam do ogródka (dwie zimy w garażu przebidowała) i pewnie zgniła bo zmarznąć to pewnie nie zmarzła ale nie lubi wody w korzeniach zimą a u mnie potop w tym roku okropny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 10.03.2018 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Doriko po takich śniegach jakie miałaś to nic dziwnego, że masz potop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.03.2018 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 (edytowane) Potop miałam już jesienią i cała zimę. Śnieg przy tej ilości deszczu jaka była od jesieni to nic.Śniegu u mnie było zaledwie 10 może 20cm w tym roku wyjątkowo mało i krótko Edytowane 10 Marca 2018 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.03.2018 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 u nas tez na ogrodzie plywalnia. za to kwitna ranniki, zaczynaja kremowe krokusy, zauwazylam wychodzace piwonie, hiacynty, rozchodniki i nawet przebisnieg jeden zakwitl, reszta wylazla. u nas dzis ledwo 5 stopni, jutro ma byc cieplej. ale ja cos nie mam nastroju na prace ogrodowe, jeszcze mi za zimno a poza tym to nie robota jak boli, dzis bylam z Witoslawem u fryzjera a zaraz Kastoriusza ogole i wypiore. wrocilismy z wloskiej trattorii pysznie bylo i nic mi sie nie chce tez bym chetnie pare hortek ukorzenila moze jutro pare przytne i sprobuje. jak dla mnie to jednak na ich przycinanie ciut za wczesnie, planowalam za 2 tygodnie je ciachac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.03.2018 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Możesz polecić? Poszukuję nowej restauracji dla odmiany od indyjskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.03.2018 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 (edytowane) Joana tu masz artykul jak ukorzeniac hortki bukietowe i wynika z niego, ze teraz za wczesnie na ukorzenianie, podaja ze czerwiec lipiec. Ale ja zapytam Gosiek i Amelii bo one to robily i im sie udalo https://twojogrodek.pl/Rozmnazanie-hortensji-bukietowej Edytowane 10 Marca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.03.2018 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Możesz polecić? Poszukuję nowej restauracji dla odmiany od indyjskiej. http://www.trattorialacantina.pl/kontakt dobrze nas nakarmili, bylismy tam kilka razy i za kazdym razem swiezo i pysznie. ale trzeba rezerwowac stoliki, czasem jest ciezko jak z ulicy przyjdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts