Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka bez barier - dla osób starszych i niepełnosprawnych

Recommended Posts

• 2 weeks później...

:welcome:

"Ustawa z 27 sierpnia 1997 roku o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych oraz Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 25 czerwca 2002 r. w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu, które mogą być finansowane ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych określa, że osoby niepełnosprawne mogą ubiegać się o dofinansowanie ze środków PFRON prac, które zmierzają do likwidacji barier architektonicznych w swoim otoczeniu, włączając pomieszczenia sanitarne. Takie dofinansowanie wynosi do 80 proc. kosztów przedsięwzięcia i nie może przekraczać piętnastokrotności przeciętnego wynagrodzenia." - o tym nie wiedziałam, tu reszta art.: http://www.projektoskop.pl/a-3195-urzadzamy-lazienke-dla-niepelnosprawnych.html

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 6 years później...

Witam,

ciekawe produkty. Ja ciągle szukam idealnych poręczy dla niepełnosprawnych.Minusem jest to,że większość z nich nie prezentuje się zbyt ciekawie w fajnie wystylizowanej łazience. Niestety a uwagi na fakt,że mieszka z nami teściowa muszę umieścić poręcze łazienkowe dla niepełnosprawnych.

Ostatnio znalazłam dosyć ciekawe

poręcze dla niepełnosprawnych

Edytowane przez Janusz Bednarczyk
kod html

Pytaj w sklepie typu "medyk". Mają katalogi wózków, fotelików, poręczy czy wanien z drzwiczkami. Najlepsza jest kabina bezbrodzikowa, pełna szyba i dobry wentylator aby szybko wyschło po szybkim "skrobnięciu" gumowa ściągaczką do wody po płytkach i szkle. Jeśli masz jakieś elementy niklowane to takie poręczę będa pasować. Widziałem też białe oraz ecri. Dobra sprawa to siedzisko uchylane od ściany, jesli pasuje do ściany (musi byc murowana) i do stopnia niepełnosprawności (samodzielne siedzenie). Remont robiliśmy 3 lata temu, to linków już nie mam. Edytowane przez Bertha