Mki1719508566 25.09.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Forest ma dwa loginy ???! Fajnie palisz głupa i jak zwykle wprowadzasz zamieszanie .. Nigdy nie napisałem że Forest ma dwa loginy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.09.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Fajnie palisz głupa i jak zwykle wprowadzasz zamieszanie .. Nigdy nie napisałem że Forest ma dwa loginy . "Od lat zdobywa klientów pisząc na FM ." Rozumiem ,ze to nie "palenie głupa" - to głupota właściwa ? ...jedyny piszący od lat na FM to Forest . Zasłużony weteran . ...może jakiś dyplom admin mu ufunduje ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.09.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Kończąc to zaśmiecanie wątku.Skąd to wiecie .(pytanie do zainteresowanych inaczej :D) ,że ktoś na FM ma dwa nicki.Forest ma dwa,eniu ma dwa,piotr ma dwa.Są przecież chyba ze trzy watki dla branżystów.Tam można pisać do woli. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?186617-Szko%C5%82a-Mistrza-Zdu%C5%84skiego http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183801-Dlaczego-oferty-dobrych-firm-... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?183709-Kominek-dla-kogo%C5%9B-z-bran%C5%BCy-) i się "nickować :D do woli;);) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 26.09.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Koledzy wystarczy tej "dysputy" Prosiłbym o pomoc w temacie jak niżej fajnie wykonany kominek, też właśnie planuje samodzielnie zrobić obudowę z płyt izolacyjnych - jakiej grubości są to płyty ? - u mnie niestety mam trójnik do wkładu kominowego 90 st .. jest jakiś sposób żeby złagodzić to połączenie ? myślałem żeby zaraz za trójnikiem dać regulowane kolanko, albo 2 kolanka 45 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.09.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Koledzy wystarczy tej "dysputy" Prosiłbym o pomoc w temacie jak niżej Wyglądało na to ,że pytasz Brzeźińskiego Płyty mają grubość 3 cm. Te są najpowszechniejsze. Z trójnikiem masz dwa sposoby .1. Przerobić 90 st. na 45. 2.Zrobić tak jak piszesz , kolankami . Trochę zależy to od wkładu kominkowego , jak i od wysokości komina (części roboczej ). Kolanek nie wpychaj na siłę do trójnika z ceramiki. Służą do tego specjalne adaptery , pozwalające elastycznie połączyć ceramikę ze stalą, zabezpieczając szamot przed pęknięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 26.09.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 dzienks za info, do łączenia rury kominka z ceramiką/szamotem mam taki adapter z uszczelniaczem sznurowym, będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 26.09.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 (edytowane) poniżej szkic tego co che wybudować, wklejałem już wcześniej, ale może teraz bardziej konkretnie, sciane za wkładem i komin chce oblozyc plytami varmsen super isol natomiast przód z plyt szamotowych, mam dwa pytania: 1. czy wnękę na drewno mogę zrobić z płyty szamotowej, czy nie będzie tam za wysokiej temp na obudowie która będzie się stykać z suchym drewnem? 2. czy te płyty szamotowe mogę łączyć na wkrętach czy na samej zaprawie wystarczy? Edytowane 26 Września 2011 przez Conrad&Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.09.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 poniżej szkic tego co che wybudować, wklejałem już wcześniej, ale może teraz bardziej konkretnie, sciane za wkładem i komin chce oblozyc plytami varmsen super isol natomiast przód z plyt szamotowych, mam dwa pytania: 1. czy wnękę na drewno mogę zrobić z płyty szamotowej, czy nie będzie tam za wysokiej temp na obudowie która będzie się stykać z suchym drewnem? 2. czy te płyty szamotowe mogę łączyć na wkrętach czy na samej zaprawie wystarczy? Płyty Szamotowe można tylko sklejać , po czym zakładasz siatkę zatopioną w kleju (przed tynkiem). Drewutnie lepiej zrobić z płyt krzemianowo wapniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinawer 30.09.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam czytam to i czytam i mam pytanie doprowadzać powietrze z zewnątrz rurą czy nie bo jestem przed robieniem wylewek i to ostatnia chwila na decyzję Budowę kominka raczej zlecę fachowcą dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.09.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam czytam to i czytam i mam pytanie doprowadzać powietrze z zewnątrz rurą czy nie bo jestem przed robieniem wylewek i to ostatnia chwila na decyzję Budowę kominka raczej zlecę fachowcą dzięki A temat topiku znasz?Robimy zabudowę kominka samemu.Rura mus być bo bez niej byłoby h.......wo.:D;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 30.09.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Średnice rury dobierz odpowiednio do planowanego wkładu , w wielu przypadkach wystarczy fi 100 ale są wkłady wymagające zastosowania fi 150 . Każdy wkład do spalania potrzebuje powietrza i to Twój wybór czy chcesz mieć wkład z poborem powietrza do spalania z poza budynku , czy też jesteś tak bogaty że ciepło z domu możesz puszczać w komin ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 30.09.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Średnice rury dobierz odpowiednio do planowanego wkładu , w wielu przypadkach wystarczy fi 100 ale są wkłady wymagające zastosowania fi 150 . Każdy wkład do spalania potrzebuje powietrza i to Twój wybór czy chcesz mieć wkład z poborem powietrza do spalania z poza budynku , czy też jesteś tak bogaty że ciepło z domu możesz puszczać w komin ;) Są szkoły, ABY POWIETRZE było pobierane z mieszkania, ponoć takie wkłady są najlepsze. Tak tu gdzieś czytałem na forum. Ale czy to prawda tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 30.09.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Są szkoły, ABY POWIETRZE było pobierane z mieszkania, ponoć takie wkłady są najlepsze. Tak tu gdzieś czytałem na forum. Ale czy to prawda tego nie wiem. Zaraz trafisz na gazetkę "zakładową" w Żabiej Woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 30.09.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Są szkoły, ABY POWIETRZE było pobierane z mieszkania, ponoć takie wkłady są najlepsze. Tak tu gdzieś czytałem na forum. Ale czy to prawda tego nie wiem. Też o tym słyszałam. I też widziałam. We Francji dużo takich chodzi. Powietrze to i tak z zewnątrz jest. Bo przecież w mieszkaniu skąd się bierze? Z zewnątrz, przeca. W przypadku jakiejkolwiek kotłowni na paliwa stałe, u nas, wymaga się czerpni powietrza (dziura w ścianie). Francuzi mają te dziury w łazienkach albo w kuchniach. Zapewniają stały dopływ powietrza do spalania. Jak to się ma do ekonomiki ogrzewania, nie będe się wypowiadać. Na pewno duszno w ich domkach nie jest. A powietrze z zewnątrz do kominka zapewnione. Ino nie bezpośrednio, najpierw trochę polata po chacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 30.09.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Co francuskiego jest dobre ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 30.09.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) Co francuskiego jest dobre ? Paleniska w kształcie piramidy z Suchodolu:D:D A tak poważnie o francuskiej kulturze to chyba nie z Tobą ... Edytowane 30 Września 2011 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 30.09.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam. Co francuskiego jest dobre ? Hmm ... nie to forum ... Wino i klimat miałem na myśli ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.10.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Nie wiem czy powinienem zabierać głos , skoro login eniu już to zrobił. Zafrapowało mnie jednak to pytanie (ciekawe czy wisi na ścianiew Żabiej Woli ?). Można zadać równie mądre pytanie :co "polskiego" jest dobre?albo co "czeskiego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 01.10.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 (edytowane) Zafrapowało mnie jednak to pytanie (ciekawe czy wisi na ścianie w Żabiej Woli ?). Można zadać równie mądre pytanie :co "polskiego" jest dobre? albo co "czeskiego"? Myślałem Piotrze, że sam siebie lubisz... a wielkopolska to polski lud. Edytowane 2 Października 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 02.10.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Witam. Hmm ... nie to forum ... Wino i klimat miałem na myśli ... Pozdrawiam. Dorzuciłbym jeszcze architekturę ogrodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts