Wojtek_796 14.01.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Emituje (gips) najwyżej wodę, chyba, że jakieś plastyfikatory jeszcze zawiera. To niczemu nie przeszkadza, oprócz tego, że traci wiązanie. Ten hydrat jest bardzo nietrwały. Po prostu trzeba uważać i tam, gdzie nie trzeba, nie stosować. Trzeba też zwracać uwagę na systemowe różne kleje do kamienia czy imitacji (czytać skład) - często są na bazie gipsu. Może puszczać - nie musi, ale po co się przekonywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 14.01.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Nie wszystko co białe to gips...Są ogólnie dostępne, masy szpachlowe bezgipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VonGregorius 19.01.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Podłączę się troszkę do tematu, ze względu na to, iż planuję dokładnie taką samą obudowę. Mam pytanie troszeczkę z innej beczki. W miejscu gdzie będzie stał kominek poprowadzone są przewody elektryczne (w tynku oraz z przestrzeni pomiędzy sufitem podwieszanym a stropem). Ściana za kominkiem zaizolowana ma być płytami Varmsen, sufit z płyt g-k ogniotrwałych, nad płytą wełna firerock. Czy wie ktoś może czy to wystarczy, czy też mam wykuwać przewody i zmieniać ich trasę na taką, aby omijała miejsce kominka? Z góry dzięki za podpowiedź. Do autora tematu - b.dobra robota Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 19.01.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Jeżeli przewody idą na wysokości tej górnej/zimnej komory to wg.mnie można by to tak zostawić, szczególnie że dasz jeszcze varmsena. Ale w kwestii przepisów to pewnie nie ma takiej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VonGregorius 19.01.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Źle się wyraziłem. To co u Ciebie jest zimną komorą mam zamiar wykonać z ciepłych płyt cebudu Taka moja wariacja, choć kształt bryły taki sam. Przepisy mówią tylko o maksymalnej temperaturze pracy (max 70 stopni lecz ze zmniejszonym obciążeniem dopuszczalnym). A nie mam pojęcia jak temperatura może być w miejscu położenia przewodów Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 19.01.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Portal zamontowany !!!! http://imageshack.us/a/img11/7381/remontduypokjijadalniar.jpg http://imageshack.us/a/img203/7381/remontduypokjijadalniar.jpg http://imageshack.us/a/img198/7381/remontduypokjijadalniar.jpg http://imageshack.us/a/img855/7381/remontduypokjijadalniar.jpg http://imageshack.us/a/img819/7381/remontduypokjijadalniar.jpg http://imageshack.us/a/img40/7381/remontduypokjijadalniar.jpg http://imageshack.us/a/img594/4993/img0671nb.jpg http://imageshack.us/a/img687/910/img0673wk.jpg Malowanie dopiero po szlifowaniu i olejowaniu podłogi, jakieś 3tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 19.01.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Elegancja na pierwszym planie!Ładny parkiet - nie zepsuj tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 19.01.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 A czemu miałbym zepsuć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 19.01.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Ja bym u siebie wykonał jakąs część podłogi przed kominkiem z materiału któremu, iskry, działanie temperatur (ciepłego powietrza), popiół, przesuwanie koszy na drewno, nic nie zrobi. Czyli ogólnie mówiac cała obsługa związana z paleniem i nieodłacznym czyszczeniem. Mam na myśli zwykłą praktyczność użytkowania, nieraz dla wielu będacą większym priorytetem od wartości wyglądowo - wizualnych. Czyli kompromis, wygląd - użytkowanie i funkcjonalność. Praktyczność; nieraz ważną sprawą jest na którą stronę drzwi się otwierają i jak szeroko. No niby szczegół, ale wszystko tylko i wyłacznie składa się z szczegółów. A czemu miałbym zepsuć?? No i tutaj szczegół wypowiedzi... Staram się cokolwiek robiąc w domu, zakładać że nie mieszkam w nim sam. Sam też nie korzystam, użytkuje, obsługuje wszelkich urzadzeń. No i nie zawsze jestem w domu i nie zawsze będę. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 19.01.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 A czemu miałbym zepsuć?? Przedmówca ładnie to ujął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.01.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Podłoga przed kominkiem będzie się ostro nagrzewać . Na pewno za ostro jak na parkiet . Po mojemu za blisko dojechałeś z parkietem do wkładu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.01.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Witam.Kocie ... zarąbiście mi się podoba portal ...tak prosty i nie narzucający się że może pasować niemal do wszystkiego i każdego wnętrza. Cała reszta również niezła. Ogólne gratulacje.Zamów sobie jeszcze kamienną płytę przed portal, bo faktycznie będą już po 1-2 sezonach spalone kropy na parkiecie - nawet nie będziesz wiedział kiedy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 19.01.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 a właśnie odnośnie kamienia czy płytek przed kominkiem - jak daleko je położyć, ile cm ? 30.. 50cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 19.01.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Witam. Zamów sobie jeszcze kamienną płytę przed portal, bo faktycznie będą już po 1-2 sezonach spalone kropy na parkiecie - nawet nie będziesz wiedział kiedy. Pozdrawiam. KotSylwester - również gratuluję bardzo gustownego kominka. ...a podłogę zabezpieczyłbym hartowanym szkłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 20.01.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Dzięki za komentarze i dobre rady Poprzednio mieliśmy panele i przez wiele lat raz się zrobiła czarna plamka ale panele raczej bardziej pancerne. W tym kominku jest obniżona podłoga wkładu w stosunku do poprzedniego. Na 90% przed komnkiem będzie szkło. Płyta marmurowa raczej się nie do końca zda egzamin. marmur nie lubi rysowania go metalowym wiadrem a i względy estetyczne są równie ważna dla nas jak sprawność palenia - co chyba widać po tym temacie, kominek budowałem z myślą o grzaniu ale i musiał być ładny Nie mogę się doczekać ukończenia projektu. Teraz przerwa techniczna - meble wracją do pokoju i odnawiamy inny pokój. Jak tamten skończymy, meble znowu wyjadą, parkiet olejujemy, cokoły, sztukateria, farba i kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.01.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 No fajnie....Iskierki są złośliwe bardziej niż ja czy Niktspecjalny, a pod szkłem czarne plamy źle się komponują z całością. Połóż na razie kawałek płyty GK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 21.01.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 eniek, czytaj ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.01.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 eniek, czytaj ze zrozumieniem. Staram się...Czyli przerwa dotyczy również palenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotSylwester 21.01.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Nie ale napisałem że podłoga jest przed cyklinowaniem, więc nawet jak coś sie pojawi to się zeszlifuje. Pozatym podłoga nie będzie lakierowana, tylko olejowana więc ew. czarną plamkę można naprawić Więcej optymizmu. Daleki jestem od kładzenia sobie płyty GK w pokoju na podłogę Tak ładnie biało za oknem a tu takie czarne myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 21.01.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Znam kilku którzy byli tak samo przemądrzali, a potem siedzieli i ryczeli... To nie czarne myśli tylko dobre serce, ale co tam...faktycznie piknie za oknem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts