kwiaciarz 06.02.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Witam. Oto moja propozycja zabudowy kominka -wykonawstwo i projekt indywidualny.:_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 06.02.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 i jeszcze kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 06.02.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 i kolejny etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 06.02.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 i dwa ostatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.02.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Po co taka wielka rura z powietrzem z poza domu skoro pod popielnik wchodzą 3 malutkie otworki ?Przecież ten wkład i tak najwięcej powietrza do spalania , już OGRZANEGO , pobiera ze środka domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 06.02.2016 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 w twoich wkladach rozumiem ze fi 125 wchodzi w calosci pod palenisko . tradycyjnie zapomniales o tym ogrzanym powietrzu dodac ZAPLACONE☺ a moze i ukradzione ? Po co taka wielka rura z powietrzem z poza domu skoro pod popielnik wchodzą 3 malutkie otworki ? Przecież ten wkład i tak najwięcej powietrza do spalania , już OGRZANEGO , pobiera ze środka domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.02.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Przepraszam ...zapomniałem.... już się poprawiam "......+ ZAPŁACONE ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 06.02.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 kratki chyba gore z dolem pomyliles. a i tak beda zbyt male i dwa ostatnie[ATTACH=CONFIG]345932[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]345933[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 06.02.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 jak zyc . jak zyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek860 06.02.2016 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 może zabrzmię jak totalny noob ale jutro będę robił izolację ściany komina i chciałbym dać coś więcej niż klej, szukałem dziś w Caso i LM czegoś do tego celu i Pan z działu kominki powiedział, że kołki od mocowania styropianu będą OK. Nie wiem z jakiego tworzywa są takie kołki, ale na moje oko to nie nadają się. Pytanie czy są takie kołki ale z metalu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.02.2016 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Przepraszam ...zapomniałem.... już się poprawiam "......+ ZAPŁACONE ..." Darek, a jak wentylujesz swój dom? Sprawna wentylacja to wymiana starego powietrza na nowe co godzinę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 07.02.2016 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Witam. jutro będę robił izolację ściany komina i chciałbym dać coś więcej niż klej, szukałem dziś w Caso i LM czegoś do tego celu i Pan z działu kominki powiedział, że kołki od mocowania styropianu będą OK. Nie wiem z jakiego tworzywa są takie kołki, ale na moje oko to nie nadają się. Tomek860 ... masz chłopie nosa (oko) ... są stalowe na takie okazje, ale tylko do długości 14 cm. Mając grubsze ocieplenie niż 10 cm, pozostaje Ci tylko klej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 07.02.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 te dwie małe na górze to są od wentylacji ta środkowa górna ma 500 cm kwadratowych i współgra z trzema kratkami od DGP w pokojach na piętrze,kratka dolna środkowa ma za zadanie chłodzić wkład i ma 1000 cm kwadratowych,natomiast kratka po lewej stroni na dole jest od wyczystkikład ma 16kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiaciarz 07.02.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 te dwie małe na górze są odizolowane od gorącego powietrza komorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 07.02.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 czyli dokladnie jak przypuszczalem. pomyliles gore z dolem. dgp nic albo niewiele ma tu do rzeczy te dwie małe na górze to są od wentylacji ta środkowa górna ma 500 cm kwadratowych i współgra z trzema kratkami od DGP w pokojach na piętrze,kratka dolna środkowa ma za zadanie chłodzić wkład i ma 1000 cm kwadratowych,natomiast kratka po lewej stroni na dole jest od wyczystki kład ma 16kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek860 07.02.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Witam. Tomek860 ... masz chłopie nosa (oko) ... są stalowe na takie okazje, ale tylko do długości 14 cm. Mając grubsze ocieplenie niż 10 cm, pozostaje Ci tylko klej. Pozdrawiam. A gdybym zastosował kołki fishera i podkładki to papy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 07.02.2016 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 (edytowane) A gdybym zastosował kołki fishera i podkładki to papy ? Są jeszcze wkręty do montażu ościeżnic bez dybla,Wkręty te jak sięgam pamięcią można stosować do mocowania przegród przeciwpożarowych,są ze stali hartowanej więc tylko brak jakiejś szerokiej podkładki do szczęścia . Są do 21 cm długości a kotwi się je od 3-5 cm zależy od podłoża . Edytowane 7 Lutego 2016 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xblue 09.02.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) A gdybym zastosował kołki fishera i podkładki to papy ? Tomek, uzyj dybli tak jak napisał "animuss" + podkładki poszerzane. Będzie siedziało jak diabli... ja tak zrobiłem. Nawet nie myśl o kołkach do styro... chyba że lubisz zapach topionego plastiku... Co do kleju to ja użyłem kleju do płytek, najtańszego oraz CM17. Akurat takie miałem... Wszystko jest OK. Atom nie ruszy Edytowane 9 Lutego 2016 przez Xblue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xblue 09.02.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Witam. Podziele się miom kominkiem. Dłuuuuuuuuugo zastanawiałem się nad wkładem (Kratki, z Casto, LM, etc). Po przeczytaniu chyba "całego internetu" decyzja zapadła --> Tarnavva Unica 14kW. Obudowa to płyty szamotowe gr. 30mm. Wysokość komora dekompresjnej, mierzona od sufitu 420mm. Wysokość całkowita obudowy 2600mm. Suma kratek wlotowych zimnego powietrza ~ 600cm2. Suma wylotowych ~ 1000cm2. Ta dziura w komorze dekompresyjnej do DGP na 2 pokoje. "Poczęstowałem" się wolną wentylacja . Jako, iż obudowa została zrobiona "tymi ręcami" zapewnę wkradło się "trochę" błędów. Zachęcam do komentarzy, porad, uwag które to są dla mnie bardzo cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 09.02.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Sprzedawałem Tarnawe / Tarnave ........... teraz jest jeszcze TarnaVVa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts