Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W stylu retro - galeria

Recommended Posts

• Odpowiedzi 165
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu,adminkę kole w oczy reklama na fotkach...

Ale czego to jest reklama, bo nie bardzo rozumiem??? Z tego co można przeczytać na tej stronie to zwykły portal z informacjami o pielęgnacji ogrodu i garść fotek. To też jest zakazane?:jawdrop:

"Ogrodowisko to portal porad, ciekawostek, interesujących roślin i wizyt w najpiękniejszych ogrodach, a także galerie zdjęć, reportaże i pomysły na zaprojektowanie interesującego i niebanalnego ogrodu. Powstał jako odpowiedź na stale rozwijającą się w Polsce ogrodową modę. Chcielibyśmy podzielić się doświadczeniem, ilustrując to ciekawymi zdjęciami z różnych ogrodów, również tych, które odwiedziliśmy m. in. w Anglii, Holandii a także w Polsce. Przecież pięknych ogrodów również u nas nie brakuje.

Mamy nadzieję, że Ogrodowisko zainspiruje Was, pokaże i wzbudzi emocje. Wszystko po to, aby nasze ogrody były jeszcze piękniejsze i zdrowo rosły. Uprawa ogrodu nie musi być udręką. Mamy nadzieję, że stanie się pasją każdego z Was!

Głównym autorem artykułów jest Danuta Młoźniak - właścicielka pracowni Gardenarium i jej zespół, ale zaprosimy także do współpracy znane osoby, które posiadają swoje własne ogrody i zechcą o nich opowiedzieć."

Kasiorek - rozważ przemalowanie tej drewnianej altany na biały, jasnoszary lub błękitny. Będzie lżejsza optycznie, co ma duże znaczenie w tak małym ogródku.

Ale własnie dzieki temu że jest ciemna stapia sie z tlem i jest prawie niewidoczna :) być może na zdjęciach tego nie widać

Kasiu :) w zeszłym roku Twój taras zabrał mnie gdzieś w okolice Atlanty :) a dziś po tym jak już odkręciłam trzewia ... bo mnie poskręcało ... z zachwytu naturalnie :) to zaczęłam wypatrywać jednego wielkiego pana z wąsem :) ... dla takich tarasów warto żyć :) ... pozdrawiam

hi, hi jaka ze mnie Scarlett :) no ja też mówie " jutro tez jest dzień "

Z tą szachownica na tarasie podięlam ryzyko, nawet fachowcy dziwnie na to patrzyli ale po skończeniu wszyscy kiwali glówkami jak dobrze to wygląda, " a nie wyglądały na takie" jak to powiedział jeden z plytkarzy :)

małzonkowi memu szybko machnęłam szkic podczas jedzenia pomidorowej i nawet donice z kordyliną narysowałam ale i tak efekt końcowy go zaskoczył

Szukam teraz dużej, drewnianej donicy dla mojej Yucci bo w swojej, obecnej, szybko ja wiatr przewruci a podnosic 3 metrowe drzewko nie jest prosto :) i boję się że sie połamie ale jak tylko stanie na tarasie to efekt końcowy powinien byc super. I tak kojarzy mi sie z wakacjami gdzieś nad morzem śródziemnym :)

dziekuję za miłe komentarze mojego ogrodu, z wnetrzem to chyba do jesieni poczekamy :)

• 3 weeks później...

Kasiorku,

ja tym razem z innej beczki, ponieważ jesteś skarbnicą wiedzy wszelakiej podpowiedz mi proszę, gdzie można nabyć ....

dekoracyjne kopyta szewskie.... wszystkie jakie znalazłam w necie są albo sprzedane, albo z obcasami. A ja chcę takie zwykłe o pięknym smukłym kształcie ozdobione techniką decoupage.

Kiedyś widziałam takie w Arkadii, w jednym ze sklepów, sklep niestety się zlikwidował i po kopytach ani śladu :(

Wdzięczna za pomoc

cudka1

• 3 weeks później...
Kasiorku,

ja tym razem z innej beczki, ponieważ jesteś skarbnicą wiedzy wszelakiej podpowiedz mi proszę, gdzie można nabyć ....

dekoracyjne kopyta szewskie.... wszystkie jakie znalazłam w necie są albo sprzedane, albo z obcasami. A ja chcę takie zwykłe o pięknym smukłym kształcie ozdobione techniką decoupage.

Kiedyś widziałam takie w Arkadii, w jednym ze sklepów, sklep niestety się zlikwidował i po kopytach ani śladu :(

Wdzięczna za pomoc

cudka1

http://www.ua.all.biz/pl/g721145/

• 2 weeks później...

Takie ma w ofercie Obi, produkuje je Demex, mają duże rozmiary

http://images35.fotosik.pl/875/a123ebe60513798am.jpg' alt='a123ebe60513798am.jpg'>

Ja mam 6 szt, fajne, bo mają kółeczka i łatwo jest przesunąć takie donice, specjalną wkładkę w środku, która zbiera nadmiar wody. Po 2 latach wyglądają jak nowe.

No dobra, byłabym zapomniała - masz niepowtarzalny taras- CZAPKI Z GŁÓW!