Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zejście do ogrodu, mini taras, jakiś gazon - RATUNKU!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 6 months później...
A czy jest szansa na jakieś foty z roślinnością? No bo przecież ten wątek aż się prosi o ciąg dalszy, o podgladajacych nie wspomnę.:-)

Hej.

Szansa jest, oczywiście i o wątku pamiętam. Niestety jeszcze nie obsadziłem tego do końca. W sumie to dopiero zacząłem. Był kłopot z wolnym czasem, teraz latem gdy był czas to nie ma większości roślin :(

Rezerwuję czas więc na wiosnę i jeszcze poluję na część roślinek. Jak mi się uda to obsadzić i rośliny trochę podrosną to zdjęcia będą.

Obiecuję.

A może jesienią znajdziesz pożądane egzemplarze. Ze zdjęciami to nie każ mi czekać aż roślinki podrosna. I chętnie zobaczylabym jak to wygląda teraz. Jesli to nie zbytnia nachalnosc z mojej strony to możesz wrzucić jakąś fotkę chociaż na priv. Trzymam kciuki za udany koniec całego projektu Pt. "kącik Elfir".

A może jesienią znajdziesz pożądane egzemplarze. Ze zdjęciami to nie każ mi czekać aż roślinki podrosna. I chętnie zobaczylabym jak to wygląda teraz. Jesli to nie zbytnia nachalnosc z mojej strony to możesz wrzucić jakąś fotkę chociaż na priv. Trzymam kciuki za udany koniec całego projektu Pt. "kącik Elfir".

Problem w tym, że praktycznie nic tam jeszcze nie ma :( nooo prawie nic.

Jak obsadzę to na pewno wrzucę. Nie będę czekał jak podrosną, ale teraz jest lipa.

No to i ja poczekam;)

A jak się sprawuje Libet ? Nie bardzo zrozumiałam o co chodzi z tymi dwoma rodzajami kostki (akropol i piccolo). Czy podjazd jest z akropolu a ścieżki z piccolo, czy jakoś inaczej. Czy mógłbyś pokazać to połączenie?

Tak się sprawuje, że będziemy ją wymieniać albo jesienią, albo na wiosnę, bo była wadliwa. Producent pokrywa wszystkie koszty na szczęście, ale ponowny bałagan jest mój niestety.

Zdjęcia całości, w szerszym planie są w tym wątku, pod koniec.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?203552-Kostki-LIBET-w%C4%85tpliwo%C5%9Bci-co-do-jako%C5%9Bci-(ZDJ%C4%98CIA)

Z piccoli są tylko chodniczki i wzorki, reszta to akropol. Na tych zdjęciach będzie widać lepiej.

Przeczytałam wątek o jakości kostki.:-(współczuję bo nie wyobrażam sobie tych wszystkich prac. Na sama myśl ciśnienie człowiekowi skacze. A tak mi się to piccolo podobało. Do wiosny pewnie zdecydujemy się na innego producenta.

A ja tu się o roślinki pytam kiedy Ty masz na głowie rewolucję podjazdową. Przepraszam że zawracalam głowę ale nie wiedziałam.

Przeczytałam wątek o jakości kostki.:-(współczuję bo nie wyobrażam sobie tych wszystkich prac. Na sama myśl ciśnienie człowiekowi skacze. A tak mi się to piccolo podobało. Do wiosny pewnie zdecydujemy się na innego producenta.

A ja tu się o roślinki pytam kiedy Ty masz na głowie rewolucję podjazdową. Przepraszam że zawracalam głowę ale nie wiedziałam.

Spokojnie. Ja sadzę to co uda mi się teraz kupić na całym ogrodzie, żeby się jakoś oderwać od tej kostki.

Na razie to wygląda tak, że tutaj krzaczek, tam drzewko, tutaj dopiero coś będzie, bo w sklepach nie ma, tam kwiatuszek, itp :)

• 2 years później...

Po dwóch latach mogę w końcu coś pokazać z roślinami. Nieco odbiega to nasadzeniami od propozycji Elfir, która niestety z braku czasu nie podjęła się zrobienia projektu mojego ogrodu, więc popełniłem podstawowy błąd każdego amatora: pojeździłem po szkółkach i zacząłem wybierać rośliny, które mi się podobały. Na szczęście w porę zorientowałem się, że to chyba tak się nie da i udało mi się namówić Magnolię na ogarnięcie tego co już mam i wykonanie projektu reszty.

Jeszcze raz dziękuję Elfir za bezinteresowną pomoc i ten wspaniały pomysł. Nieraz Cię z żoną wspominamy jak w trudnych chwilach zwątpienia znalazła się dziewczyna, która ot tak "z kapelusza" wyczarowała z dobroci serca takie cudo :) Dziękuję!

Aha, pergola też będzie. Właściwie to już jest, ale jeszcze niekompletna.

IMG_3613.jpg

IMG_3615.jpg

IMG_3617.jpg

IMG_3619.jpg

IMG_3624.jpg