india83 26.06.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witam wszystkich W kwietniu 2010 rozpoczęliśmy budowe naszego domku, a od kwietnia 2011 już w nim mieszkamy Już wcześniej robiłam podchody do utworzenia dziennika budowy, ale jakoś zabrakło mobilizacji Z urządzaniem jesteśmy w połowie drogi, jeszcze sporo zostało... Trochę wyrzeczeń za nami, straconych nerwów jeszcze więcej, ciekawe co nas jeszcze czeka zapraszam do oglądania i komentowania naszej galerii Na początek nasza kuchnia, która jest użytkowana od 2 miesiecy Jeszcze kilku drobiazgów brakuje, ale z tym sie nie spiesze po prostu czekam aż coś mi się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 26.06.2011 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 nasz jeszcze niedopracowany salon oczywiscie w przyszlości sprzęt komputerowy (przynajmiej ten koło szafki RTV) zostanie przeniesiony na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 26.06.2011 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 i jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 26.06.2011 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Prosiłabym jeszcze o podpowiedz jak zrobić w podpisie link do mojej galerii?? zielona jeszcze jestem z obsługi tego forum :oops: o chyba się udało ale jak teraz zamienić ten link na napis: wisienkowy domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 26.06.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 no to ja pierwsza wszystko jest dość spójne i choć ja nie gustuje w takim stylu to widać tu zamierzone działanie i dzięki temu jest ok daj więcej zdjęc i napisz co toza domek, jak duzy ? budowa poszła wam ekspresowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 26.06.2011 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 witam serdecznie Domek 115m2, kostka, na zewnątrz bez rewelacji. Został dobudowany do istniejacego już domu teściów. Bez piwnicy i bez garażu. Na dole : salon aneks kuchenny łazienka mini pralnia góra: 3 sypilanie łazienka Sporo jeszcze w nim do zrobinia, na razie uporaliśmy się z dołem (choc i tak jeszcze nie do końca) a na górze zrobiona tylko jedna sypialnia. W lipcu zamierzamy zrobić schody, a w sierpniu łazienkę u góry. mam nadzieje, że się uda kolejne zdjecia przedstawiaja korytarz (widok z salonu) oraz łazienkę, która jak widać jeszcze nie jest skończona (brakuje drzwi do pralni oraz szafki pod zlew) . zdjęcia łazienki pochodzą ze wczesniejszego etapu, na chwile obena na połkach jest masa kosmetyków co wprowadza wielki chaos, a nie chce zostać przez to zlinczowana przez forumowiczów póki nie mam szafki wystwka drogeryjna jest nieunikniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 26.06.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 To i ja się przywitam:)Szybko uwinęliście się z budową, a przed Wami najlepsze...urządzanie:) Życzę powodzenia, będę zaglądać, jeśli pozwolisz:) PozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 26.06.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 witam i zapraszam czesciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 26.06.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 pierwsza strona a już wszystko zrobione fajnie u mnie może za rok tak bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 26.06.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 dokladnie,teraz zostało najlepsze kochana to nie forum gazety wyborczej gdzie linczuja za bałagan na półkach czy w łazience ale fakt półka w ktorej pochowasz ten burdelik jest niezastąpiona łazienka spoko, taka basenowa martwi mnie tylko zabudowa geberitu.........czy ja dobrze widze ze płytki połączone są na listwe jezeli tak jest to koniecznie nie zrob tego bledu w gornej lazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2011 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 interesujące paski w kuchni, chociaż chyba niepotrzebnie poprowadzone od okna w kierunku salonu, bo są takie ucięte.Może warto przynajmniej wymalować pionowy, szeroki pas w kolorze wenge na wysokości podciągu? I na tym tle dwa białe obrazki? I chyba nie ma sensu wieszać tyle półeczek? http://img707.imageshack.us/img707/7417/img0520w.jpghttp://img204.imageshack.us/img204/7935/img0520mo.jpg Nad komodą proponowałabym lustro - na rysunku poglądowym jest proste lustro kwadratowe, trawione w barokowe wzory. Na inspiracji, skąd go wzięłam, lustro jest weneckie i podświetlane od spodu. http://img705.imageshack.us/img705/3278/img0520ft.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2011 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Sorry, że tak się wtrącam, po prostu mnie zignoruj, ale mam nocną fazę na bawienie się w design i akurat masz dobre zdjęcia do zabawy. Mniejsza komoda lepiej by wyglądała, gdyby była ustawiona albo pośrodku tej krótkiej ścianki (a nie w narożniku), albo przestawiona na ścianę z TV w tym przypadku mogłaby być w rogu). Po obu stronach TV daj półeczki przeniesione z pozostałych ścian. Zostałabym przy bezowej ścianie zamiast szarej, natomiast na krótkiej dałabym tapetę http://img196.imageshack.us/img196/5839/img0520j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 27.06.2011 04:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 dokladnie,teraz zostało najlepsze kochana to nie forum gazety wyborczej gdzie linczuja za bałagan na półkach czy w łazience ale fakt półka w ktorej pochowasz ten burdelik jest niezastąpiona łazienka spoko, taka basenowa martwi mnie tylko zabudowa geberitu.........czy ja dobrze widze ze płytki połączone są na listwe jezeli tak jest to koniecznie nie zrob tego bledu w gornej lazience betib, ale teraz to nawet ja widzę, że te kosmetyki szczepca ale musimy wytrwac do sierpnia. Niestety dobrze widzisz połaczenie listwa od górnej łazienki bedzie inny fachowiec interesujące paski w kuchni, chociaż chyba niepotrzebnie poprowadzone od okna w kierunku salonu, bo są takie ucięte. Może warto przynajmniej wymalować pionowy, szeroki pas w kolorze wenge na wysokości podciągu? I na tym tle dwa białe obrazki? I chyba nie ma sensu wieszać tyle półeczek? Nad komodą proponowałabym lustro - na rysunku poglądowym jest proste lustro kwadratowe, trawione w barokowe wzory. Na inspiracji, skąd go wzięłam, lustro jest weneckie i podświetlane od spodu. ] Witam u mnie Jezli chodzi o pasy w kierunku salonu były prowadzone na końcu i wersja z nimi bardziej przypadła mi do gustu, wiec to ze sie nagle urywaja w ogole mi nie przeszkadza. Podzielam Twoje zdanie, ze obecnosc półek jest zbedna, ale niestety uznałam, że sa koniecznoscia. Nie wiem czy zauwazyłas ale na srodku kazdej ze scian z pólkami wystaja obrzydliwe kable. to akurat pomysł mojego TZa, tam zawisna okropne glosniki od kina domowego- i te poki wydały mi sie jedynym sensownym rozwiazniem, aby te glosniki choc minimalnie ukryc, a tak samotnie wisiałyby na srodku ściany Sorry, że tak się wtrącam, po prostu mnie zignoruj, ale mam nocną fazę na bawienie się w design i akurat masz dobre zdjęcia do zabawy. Mniejsza komoda lepiej by wyglądała, gdyby była ustawiona albo pośrodku tej krótkiej ścianki (a nie w narożniku), albo przestawiona na ścianę z TV w tym przypadku mogłaby być w rogu). Po obu stronach TV daj półeczki przeniesione z pozostałych ścian. Zostałabym przy bezowej ścianie zamiast szarej, natomiast na krótkiej dałabym tapetę http://img196.imageshack.us/img196/5839/img0520j.jpg Spoko mozesz sie wtracac jak najbardziej z ciekawościa przyjze sie jak inni widza moj salon, co wcale nie znaczy, ze ze wszystkimi sugestiami co do zmian musze sie zgadzac. Z komodami juz różne rzeczy sie działy, ostatecznie maja wyznazone miejsca tak jak na zdjeciach powyzej, inaczej wg mnie dobrze to nie wyglada. nad komode gdzie dałas tapety ja w przyszłosci planuje obraz TV bedzie zawieszony wyżej i tu sie zgadzamy, bo tez planowałam ozywic sciane takim pasem, ale slubny sie opiera półek poki co tam żadnych nie planuje, juz wystarczajaco denerwuja mnie te po przeciwnej stronie. w przyszłości planuje tez inne poduchy na narożnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 27.06.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 wisienkowy domek spróbuj to skopiować do edycji sygnatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 27.06.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 (edytowane) wisienkowy domek spróbuj to skopiować do edycji sygnatury ok, próba pierwsza jupi!! udało się! dziekuje słońce Edytowane 27 Czerwca 2011 przez india83 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 27.06.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 słońce2 jest niezastąpiona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 27.06.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Tak w ogóle na naroznik marzą mi się takie poduchy, ale nie wiem czy to już by nie była przesada co myslicie? ogólnie mam totalny brak pomysłu na oswietlenie salonu, moze jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 27.06.2011 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 I chyba nie ma sensu wieszać tyle półeczek? ] już dokładniej wyjasniam skąd się wziął pomysł zawieszenia półek popatrz co za okropieństwa wystają z tych ścian chyba nie muszę wyjaśniać kto wpadł na taki pomysł... no i wkrótce miejsce tych kabli zastąpią dwa równie okropne głośniki, więc aby nie rzucały się tak bardzo w oczy wymyśliłam takie rozwiazanie. no chyba , że macie inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 28.06.2011 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 kto się wypowie w temacie planowanych poduszek do salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 29.06.2011 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Dom na zewnątrz tak jak wspominałam, bez rewelacji... ale z tym już się pogodziłam nawet w przyszłości w jego wyglądzie niewiele sie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts