Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stolik kawowy

iwett27

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam, nie znalazłem takiego wątku, interesują mnie stoliki do salonu, jakie teraz są modne, czy ze szklanym blatem, czy mozę drewnianym, czy panuje dowolność, kanciaste, owalne? wymieniliśmy wypoczynek na skórzany i teraz byśmy chcieli do niego dobrać stolik, przez to, że wypoczynek jest bardzo nowoczesny skórzany to i stolik warto by było by pasował, bo obecny ma zdobione rzeźbione nogi i tak to się jakby gryzie

Moja znajoma zamiast szkła położyła na stoliku płytę z pleksi- wygląda identycznie jak szkło, a jest trochę bardziej praktyczne, łatwiej się czyści i mniejsza obawa, że się potłucze. No i wygląda bardzo nowocześnie.

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 1 year później...
Moim zdaniem klasyczny stolik sprawdzi się w wielu wnętrzach. Klasyczny drewniany z okrągłym blatem, może być prosty albo zdobiony, mieć gięte nóżki itd. Fajnie zagra i w wnętrzach retro, ale w wersji prostszej w nowoczesnych stylizacjach też go widzę. Sporo fajnych stolików jest na aukcjach internetowych, na pchlich targach itd.

• 2 years później...
  • 4 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Mam stolik taki podwójny - mniejszy wysuwa się spod większego. Dla nas jest idealny, zajmuje w mało miejsca, a jak zaistnieje potrzeba, to można szybko zwiększyć powierzchnię. Kiedyś mieliśmy drewniany :spam: z szybą w blacie, ładnie wyglądał, ale był trudniejszy w utrzymaniu czystości. W ogóle preferuję meble, które wymagają mniejszej ilości pracy przy sprzątaniu - z tego powodu nigdy nie kupiłabym mebli w kolorze wenge albo czarnych - mocno widać na nich kurz. Edytowane przez Greengaz

• 1 year później...
Stoje przed zakupem stolika kawowego i niby zakup wydaje sie prosty to jednak nie jest. Salon urzadzony mam raczej w stylu nowoczesnym. Skórzana biala sofa z otomaną, stół kolor wenge z metalowymi nogami, biale skórzane krzesla przy stole....szafka pod tv wenge z czarnymi lakierowanymi frontami i teraz myslalam nad stolikiem czarnym lakierowanym na wysoki polysk ale nie wiem na ile w praktyce sie sprawdzi badz cos dobranego pod stól duzy?? Salon tworzy otwarta przestrzen wiec wszystko jest w zasiegu wzroku. Nie wiem na co sie zdecydowac.....Jakie macie stoliki kawowe i jak sie sprawdzaja??? Czesto w sklepach spotykam stoliki na wyokosc 20cm..ale to chyba malo wygodne przy piciu kawy???:):) Poradzcie prosze!

Ja polecam zajrzeć na :spam:

Edytowane przez Greengaz

• 1 year później...
  • 4 months później...

Widzę że stary wątek, ale może komuś przyda się moja rada. My zamiast szukania stolika kawowego w stylu "glamour" kupiliśmy do zwykłego codziennego stołu, podkładki w stylu glamour. Całość według mnie wygląda dość elegancko,,, Według mnie ;)

Podkładki znaleźliśmy wśród ogłoszeń handmade na FB link: https://pinkpillow.com.pl/produkt/Drewniane-Podkladki-z-Zywicy-epoksydowej

Podkładki to połączenie drewna i żywicy epoksydowej a kolor obłęd :lol:

Edytowane przez MatCool
Niesłuszny spam!