Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOWCIPY są wieczne

basiah2

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Przychodzi pacjent do lekarza.

- Co panu jest? - pyta doktor.

Pacjent nie odpowiada, tylko siada na podłodze. Kładzie głowę twarzą do podłogi i zakłada prawą nogę na kark. Następnie wygina lewa nogę i tak samo kładzie ją na karku.

- Widzi pan, doktorze? - stęka - Kiedy tak to robię, to mnie wszędzie boli!

Podczas spaceru przez miasto, jeden jegomość szturchnął drugiego, przez co z ręki wypadł mu na ziemię prawie cały Big Mac.

- Oj, przepraszam. Zaraz zapłacę Panu za niego...

- Nie trzeba, nic się nie stało.

- Co Pan mówi! Przecież on kosztuje prawie 10zł! Wie Pan, ile czasu musi pracować młody, czarnoskóry mężczyzna w Afryce, bez szkoły i żadnych wyuczonych umiejętności, aby na niego zarobić?

- Nie... Nie mam pojęcia!

- Nikt nie wie. Je**ne lenie, jedyne co potrafią to dopłynąć pontonem do Europy, narozrabiać, nakraść i ciągnąć social.

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

Przychodzi zając do sklepu i mówi:

- Poproszę chlebek z górnej półki.

Miś podaje mu chleb. Następnego dnia sytuacja się powtórzyła. Tak jest przez kilka dni. W końcu przychodzi do sklepu i mówi:

- Poproszę masło z dolnej półki.

Zdziwiony miś podaje mu masło.

- I chlebek z górnej półki.

• 4 weeks później...
Ulicą idzie dwóch pijanych facetów.Idą w jednym kierunku.Nagle jeden bełkoce do drugiego, - czego leziesz za mną? - Bo tu mieszkam.-odpowiada drugi. - To znaczy,że gdzie? - A na grunwaldzkiej 17/5. - Te,to ja tam mieszkam.Nagle patrzy nieprzypomnym wzrokiem na kompana i ze zdziwieniem woła - Zenuś to ty?Na to ten drugi - Tata??

---

Rozmowa matki z 12-letnia córką.Córka mówi - Mamo jezdem w ciąży.Na co matka - No wiesz co,taka duża dziewczynka i mówi .. jezdem?

zapamiętam :D

• 2 weeks później...
Spotkały się zwierzęta przy granicy z Białorusią. Głębokie zaciekawienie jak tam jest. Krowa mówi : ja pójdę i zobaczę. Poszła krówka i wraca po 2 dniach. Opowiada: Kochani tutaj to ja daję 10 litrów mleka na dobę i jest OK a tam muszę dać 40 litrów dziennie. Nie wytrzymałam i wracam. Kura poszła za granicę. Wraca po 4 dniach i opowiada : Kochani tam jest do bani. Tutaj w kraju ja zniose jajko dziennie i jest OK a tam wymagaja dwa dziennie. Nie dałam rady. Pies na to wszystko: Ja Wam nie wierzę , pójdę sam i przekonam się. Piesek poszedł............ Nie ma pieska dzień, dwa, nie ma tydzień , miesiąc , rok i dłużej. Minęły 2 lata i piesek wraca. Ogon mu się ciągnie po ziemi, ledwie idzie. Zwierzęta pytają go : czy tak dobrze Ci było, że aż dwa lata tam spędziłeś ? Na to piesek odpowiada; Kochani ja tutaj w Polsce za miskę strawy muszę szczekać cały dzień a tam raz szczeknąłem i dostałem 2 lata.

• 4 weeks później...