Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOWCIPY są wieczne

basiah2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Biolog, statystyk i matematyk siedzą w kawiarnianym ogródku i obserwują, jak wokół toczy się życie. Do budynku po drugiej stronie ulicy wchodzą kobieta i mężczyzna. Po dziesięciu minutach wychodzą, a wraz z nimi dziecko.

- Rozmnożyli się - mówi biolog.

- Nie - odpowiada statystyk. - To błąd obserwacyjny. Średnio w obie strony weszło i wyszło dwie i pół osoby.

- Nie, nie, nie - oponuje matematyk. - To przecież oczywiste. Jeśli teraz ktoś wejdzie do środka, to budynek będzie pusty.

Podjeżdża mrówka samochodzikiem pod stację benzynową i mówi - proszę kropelkę benzynki, kropelkę olejku i umyć szybki. Na co pracownik stacji - a może jeszcze pierdnąć w oponki?

-----

Przychodzi kobieta do dentysty i mówi - Panie doktorze,tak strasznie się boję borowania,że chyba wolałabym zajść w ciążę i urodzić. Na co dentysta - To niech się pani szybko zdecyduje,bo nie wiem jak mam ustawić fotel.

----

Jasio mówi do kolegi - Moja siostra to ma szczęście.- Dlaczego?. - Była na prywatce,na której każdy chłopak musiał albo pocałować dziewczynę,albo dać jej czekoladę. I przyniosła aż dwadzieścia czekolad !

-----

Blondynka do blondynki - Wpłaciłam 500 zł. na fundację wspierającą niewidomych wychowanków domów dziecka.Zastanawiam się tylko,czy te dzieci kiedykolwiek zobaczą te pieniadze....

Gość Gosc_123

Pewnego dnia mała dziewczynka przyglądała się, jak jej matka zmywa naczynia. Nagle zauważyła kontrastujące z brązowymi włosami matki siwe pasma. Spytała zatem:

- Mamo, dlaczego niektóre pasma Twoich włosów są siwe?

Matka odpowiedziała:

- Za każdym razem, gdy mnie zdenerwujesz lub doprowadzisz do płaczu niektóre moje włosy stają się siwe.

Dziewczynka przemyślała chwilę tę rewelację i odrzekła:

- To musiałaś nieźle nawkurzać babcię.

-----------------

Aby lepiej objaśnić problem klasie, nauczyciel posłużył się przykładem:

- Gdybym stanął na głowie, krew, jak wiecie, spłynęłaby do niej i zrobiłbym się czerwony na twarzy.

- Tak - odpowiada klasa.

- Więc dlaczego, gdy stoję w pozycji normalnej, krew nie spływa z głowy do stóp?

Jeden z uczniów odpowiedział:

-Ponieważ pana stopy nie są puste.

-----------------

Przedszkolanka przechadzała się po sali obserwując rysujące dzieci. Od czasu do czasu zaglądała, jak idzie praca. Podeszła do dziewczynki, która w skupieniu coś rysowała. Przedszkolanka spytała ją, co rysuje.

Dziecko odpowiedziało:

- Rysuję Boga.

Zaskoczona nauczycielka po chwili:

- Ale przecież nikt nie wie, jak Bóg wygląda.

Nie przerywając rysowania dziewczynka odpowiedziała:

- Za chwilę będą wiedzieli.

:)