Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA - DZIECI pytaj? !

tola

Recommended Posts

Ale się uśmialam, dzieciaczki są rozbrajające! No to się pochwalę moim artystą. Igor 2 i pół roku:

- w ubiegłym tygodniu u teściów okociła się kotka, wcześniej syn zauważył, że kotka ma duży brzuch więc tłumaczyliśmy, że w brzuszku są małe kotki. A dwa piętra nad nami mieszka otyła sąsiadka i niejednokrotnie syn pytał dlaczego pani Krysia ma taki duży brzuch. Wczoraj z miną odkrywcy obwieścił, że pani Krysia napewno ma w brzuchu małe kotki

- z serii zagadnień intymnych: Igorek oczywiście pewnego dnia zapytał czy ja tak jak on i tatuś mam siusiaka, odparałam zgodnie z prawdą że nie mam. No to jak ty robisz siusiu, mamusiu? Wyjaśniłam więc synowi postawiona pod ścianą, że dziewczyny mają takie specjalne dziurki do sikania. A możesz mi mamusiu pokazać taką dziurkę? :o Oczywiście nie pokazałam dziurki powiedziałam że się wstydzę :oops: Faceci są okropni :roll:

- mąż wyjechał trzy tygodnie temu za granicę, wraca za tydzień a mały już bardzo tęskni. Wieszam dziś rano pranie Igorek dzielnie pomaga podaje mi mokre rzeczy z miski. Rozwiesiliśmy już całe pranie a synuś patrzy na wszystkie rzeczy - moje i jego, i pyta a gdzie są mamusiu spodnie mojego tatusia? Malo się nie poryczałam bo też mi już męża strasznie brakuje.

I tego samego dnia tylko trochę później mówiłam synkowi jak to już nie długo tatuś wróci i że już nigdzie go nie puścimy. A Igor na to z wielkim przekonaniem: taaaak, nigdzie go nie puścimy nawet do sklepu :D

• Odpowiedzi 977
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mojej koleżanki córeczka przyniosła wczoraj z zerówki słowo dziwka. Strasznie ją to zafascynowało, więc pytała się wszystkich naokoło co to słowo znaczy. Babcia naopowiadała dziecku, że to tak zła kobieta, krzykliwa, kłótliwa i takie tam. Parę godzin później w supermarkecie, była z rodzicami na zakupach. Ci poprztykali się o jakąś pierdołę. Przy kasie ich córcia stwierdziła na cały głos: "mama dziwka, a tata dziwek" :lol: :lol: :lol:

Mój syn (3 latka) kiedyś w kolejce sklepowej zapytał "dlaczego siusiaki raz są małe, a raz duże...ty też tak masz mamusiu" :oops: :oops: :oops:

Mój syn (3 latka) kiedyś w kolejce sklepowej zapytał "dlaczego siusiaki raz są małe, a raz duże...ty też tak masz mamusiu" :oops: :oops: :oops:

uuhhh...siarczyste pytanie :lol: :roll:

i co odpowiedzialas?! :lol:

Cholewcia, oblałam się purpurą i coś tam zaczęłam bąkać, że później Ci wytłumaczę. Na szczęście zajęłam go wyborem batoników i słodyczy przy kasie, dostał nawet więcej niż zwykle :lol: :lol: :lol: byle tylko nie drążył tematu :oops:

Mily skądinąd młody człowiek, widoczny w emblemacie, urządził wczoraj nieziemską jazdę na jednym oddechu - "ZAINSTALUJ MI TE DWIE MYSZKI, JEDNĄ DUŻĄ I JEDNĄ MAŁĄ, CO JEZDZA SAMOCHODEM I LATAJĄ SAMOLOTEM!!!!!" Do dziś nie wiem, o co chodziło - bracia Koala odpadli, Stewarta malutkiego nigdy nie oglądał...

A mój 5-latek mówił mi kiedyś, że siusiak mu się podnosi, jak ... czytam mu jakąś fajną książkę.... :oops: (syn bibliotekarki, cóż... :wink: )

Nic nie myślcie, czytamy tylko klasykę dla dzieci....

Wpadam dzis do domciu śpieszy mi się by pojechać na działke zakładam koszule idę do kuchni i mama mówi do mnie popatrz: ja patrzę i widzę dwie dziurki tak 2cm x 2cm zdejmuje koszule idę do mojego młodszego brata (5lat) i pytam się pokazując mu bluzke czy wie coś na ten temat on odpowiada mi że wie ale on nie dziurawił teraz,a ja mówię że może kiedyś; on na to że nie ciął nożyczkami no cóż mówie trudno trochę szkoda koszuli i wychodzę nagle słyszę: to mole zrobiły odwracam się i widzę ten słodziutki uśmieszek ;)wcielenie szatana :D

re-we-la-cyj-ny wątek :D :D :D

Dawno temu opowiadałam mojej młodszej siostrze (lat ~4) bajkę, gdzie występowała królewna, którą ktoś porwał, żeby ktoś inny mógł ją uwolnić... Ot, zwyczajne dzieje ;)

Mała wysłuchała cierpliwie do końca, po czym zadała pytanie, które widac nurtowało ją już jakiś czas: "a kto ją potem posklejał?" :o :o :o

Cóż, czasem trudno nadażyć za dziecięcą logiką :lol:

No to Ala (4.5) wczoraj podczas wizyty pewnego pana u nas, na wieść o tym, że ma nie przeszkadzać i być grzeczna, bo to ważny gość:

"cy ten pan to minister Giertych?" :o

No tak - mała od niedawna chodzi do przedszkola, powiedziałem jej kiedyś dla jaj, że teraz podlega pod ministra edukacji (celowo piszę z małej litery)....no i sobie dorobiła, że to ważny gość :wink:

dopowiem tylko, że nasz gość, jak tylko to usłyszał, to - na szczęście -pękając ze śmiechu - oznajmił, że jeszcze nikt go tak nie obraził hehehe

No to Ala (4.5) wczoraj podczas wizyty pewnego pana u nas, na wieść o tym, że ma nie przeszkadzać i być grzeczna, bo to ważny gość:

"cy ten pan to minister Giertych?" :o

No tak - mała od niedawna chodzi do przedszkola, powiedziałem jej kiedyś dla jaj, że teraz podlega pod ministra edukacji (celowo piszę z małej litery)....no i sobie dorobiła, że to ważny gość :wink:

dopowiem tylko, że nasz gość, jak tylko to usłyszał, to - na szczęście -pękając ze śmiechu - oznajmił, że jeszcze nikt go tak nie obraził hehehe

:D :D :D :D :D

Mam syna w drugiej klasie podstawówki. A jendocześnie sama pracuję w szkole - uczę w technikum, w którym dość często powtarzam, że edukacja ponadgimnazjalna nie jest obowiązkowa, i że dokumenty można odbierać w sekretariacie. :D Chyba mojemu synowi teź nagadałam za dużo, bo w laurce dla wychowawczyni z okazji dnia nauczyciela napisał: "bardzo lubię tę klasę, i tę szkołę, i nie chciałbym chodzić do innej klasy, tylko do tej!"

To ja tez opowiem historyjke. Moje dziecie mialo wtedy jakies 4 lata. Wraca z przedszkola i opowiada:

-"Mamusiu dzis sie dowiedzielismy jak to bylo kiedys, jak nie bylo prądu. Żelazka wtedy byly na wegiel, wiesz? Sypalo sie do srodka goracy wegiel i tak sie nagrzewalo."

A pochwili zastanowienia dodaje:

-"No dobra, a jak dzialaly komputery? Na baterie?" :lol:

moja córuchna ma logopedyczne problemy trzylatkowe. Teraz choruje i jest ze mną w domu, więc wykorzystuję ten czas na ćwiczenia.

Mówię

- "powiedz sa-mo-chód",

córa na to

- "ja-mo-jud",

- "sa-mo-chód"

- "ja-mo-jud"

mówię "NIunia, na początku jest literka S, posłuchaj S S S Sa-mo-chód"

córa na to: " S S S ja-mo-jud"

:roll: