Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odkryta belka stropowa-jak wykończyć ?

queene

Recommended Posts

w salonie i kuchni mam widoczną belke stropowa, póki co jest goła i nieobrobiona, miejscami spękana, surowa

doradźcie mi jak ją wykończyć - myślałam o stylizacji bielonego drewna, z prześwitami, wnętrza będą jasne, nowoczesne z retro dodatkami ?

albo obudować k-g i "malnąć" ją na szaro jak kominek ?

fotki jutro bo telefon zaginął :)

U nas w salonie będą takie 4. Sufit między nimi to będzie płyta malowana na biało, a kolor belek dopasujemy do koloru podłogi (będzie to najprawdopodobniej jakaś ciemna bejca ale to dopiero jak ostatecznie wybierzemy podłogę drewnianą)ściany będą jasne a kominek chyba też z jakimś ciemniejszym akcentem, sami jeszcze nie wiemy, może postarzana cegła. Dopiero jesteśmy na etapie "półsurowym" Zastanów się jak ostatecznie ma wyglądać wnętrze. Jaka podłoga, kolor ścian i dodatki. I wybierz taki wariant który będzie bardziej pasował. Wydaje mi się że "obudowywanie" takich belek płytami to już ostateczność, a jeżeli są równe i nadają się do bejcowania albo bielenia trzeba to wykorzystać. Wersja z bielonym drewnem bardziej by pasowała.

p.s.

Zapomniałam dodać że przed bejcowaniem belek będziemy je szlifować i wygładzać i jeżeli zdecydujesz się na bielenie zapewne czeka Cię podobna robota.

dzięki majki za fotkę, u mnie bedzie odwrotnie tzn górne zabudowane a dolna odkryta, problem w tym że belki są podwójne tzn 2 połączone i są troche nierowno wzgledem siebie, dlugo nie planowalismy odkrytych belek i wyszło jak wyszło a teraz nam sie spodobały, zobacze co stolarz mi doradzi

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...