plusfoto 10.10.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Nie problem w rozłożeniu tylko problem w folii. Jak ją na takim czymś położymy to po przespacerowaniu się po niej będzie dziurawa jak ser szwjcarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.10.2014 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Plusfoto wstaw fotkę swojej podłogi ja zrobię jutro kilka swoich . Może trochę przesadzamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.10.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Plusfoto wstaw fotkę swojej podłogi ja zrobię jutro kilka swoich . Może trochę przesadzamy. Nie ma sprawy tyle tylko że najwcześniej tam będę na 1 listopada. Do tego czasu mam wszystkie soboty i niedziele ze względu na swój fach zajęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 10.10.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Folia 150 mikronów? Pianka jak do taśm dylatacyjnych? Nawet jak folia przetrze się w kilku miejscach to można ją skleić po robocie. Nie wiem czy nie mierzycie z armaty do wróbla. A Moim zdaniem nierówności nie są problemem. "farfocle" można odkuć przecinakiem żeby nie kaleczyły folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 10.10.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Możesz mieć rację, ale człowiek czasem dmucha na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 10.10.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 W sprawie wyrównywania "chudego"... Ostatnio, również z tą myślą, przy okazji kupiłem dwa wory perlitu. Tak do sprawdzenia. Zostało mi po "ścianówce" kilka worków tyknu Knaufa gipsowo-wapiennego, na pierwszy rzut wymieszałem to w proporcji 3:1 (objętściowej, perlit:gips), i ułożyłem warstwę do wyschnięcia (sprawdzałem różna, grubsze i cieńsze warstwy, gęste i "zupę"). W efekcie zrobiła się mięka (i lekka) warstwa, można ją ew. bez trudu wygładzać, może to byłoby dobry podkład pod folię. Wylać, ew. wyrównać, pył zmieść lub wciągnąć odkurzaczm. Wątpię aby to przebiło folię (raczej bym dał grubą budowlaną, a nie srebrną kratkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.10.2014 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Gruba folia budowlana tez wydaje się być bardziej wytrzymała od tej srebrnej z kratkami. Musze to przemyśleć. Kolego grzeniu666 pewnie nie wiesz ale jeden twój pomysł wprowadziłem u mnie w budynku. Kiedyś narysowałeś osadzenie okna w murze, i dolne pustaki pod oknami wysunąłeś Ja co prawda mam cegły ale właśnie te cegły wysunąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.10.2014 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Wydaje mi się ze coulignon z tym że frezowanie to ostateczność ma rację. Co prawda trzeba uważać ale nie należy przesadzać. A może wyrównać powierzchnie likwidując tylko ostre nierówności jak pisał kolega i na to położyć siatkę do styropianu? Miałaby ona za zadanie nie dopuścić aby rurki szorowały bezpośrednio po betonie. Tylko czy dając mixokret mieszanka przejdzie przez oczka i nie będzie tworzyła pustek powietrznych? Może dziś na budowie zrobię test jak się ta siatka zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 11.10.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Witaj, u mnie ostre nierówności chudziaka załatwiłem kładąc na cała podłogę 5mm szarą piankę (coś podobnego do podkładu pod panele). Ktoś na Alledrogo sprzedawał coś takiego w metrowych arkuszach po 1zł/zt. Kupiłem sobie komplet na chudziak i pod panele. Na początku zacząłem szlifować chudziak ręcznie ale tarcza diamentowa wystarczyła tylko na kilka m2 (betoniarnia załatwiła mnie "chudziakiem" B37 o czym dowiedziałem sie po fakcie:D). Wyścieliłem całą podłogę tą pianką, na to folia, styro i dopiero właściwa wylewka. Myslę, że był to najtańszy i najszybszy sposób na ochronę folii ps. post 68 w moim DB Edytowane 11 Października 2014 przez artix1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.10.2014 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 b37? O matko. Ale przy najmniej porządny masz ten chudziak U mnie stropy to b25. U mnie się tego nie da zastosować, bo nie zalezy mi na oddzieleniu chudziaka od wylewki ostatecznej. Jest to nawet nie pożądane gdyż zmniejsza mi akumulacyjność. Zależy mi wyłacznie na mozliwości położenia rurek tak aby one się nie uszkodziły. Ale dzieki za pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 11.10.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 b37? O matko. Ale przy najmniej porządny masz ten chudziak U mnie stropy to b25. O matko to krzyczeli murarze podczas zacierania tego "chudziaczka", kamień na kamieniu . Ja podczs podkuwnia odpływu za kibelkim nie byłem już taki kuturalny. docelowo go nie podkułem, wyrobiłem odsadzenie kolankami.. Nie było szansy na normalne wwiercenie się w to cholerstwo:). Betoniarnia dostarczyła mi tą niespodziankę cenie B-15, kilka godzin przed umówioną godziną . Mieli chwilową nadwyżkę tego betonu . Akumuacja, no tak, wszlkie izolacje nie są oczywiście wskazane ale jakby co, jest to jakiś pomysł . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.10.2014 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Czekam na potwierdzenie montażu barierek w środę. Trochę się naczekałem. Dla niektórych ten czas byłby nieakceptowalny. Wiec go nie podam i nie będę pogrążał firmy. Ale jakość jest ok. Wstępny wynajem frezarki planuje na weekend bo aktualnie nie ma warunków aby wejść na budowę. Jeśli będzie to dobry pomysł to przez dwa dni dam rade. A jeśli zły to po 15 min spakuję sprzęt i odwiozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 13.10.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Czekam na potwierdzenie montażu barierek w środę. Trochę się naczekałem. Dla niektórych ten czas byłby nieakceptowalny. Wiec go nie podam i nie będę pogrążał firmy. Ale jakość jest ok. Wstępny wynajem frezarki planuje na weekend bo aktualnie nie ma warunków aby wejść na budowę. Jeśli będzie to dobry pomysł to przez dwa dni dam rade. A jeśli zły to po 15 min spakuję sprzęt i odwiozę. Czekamy na relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.10.2014 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Będzie relacja. Gwarantuje to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 14.10.2014 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ja myślałem że chcesz wyrównywać pod panele, A pod miksokreta po co wyrównywać rozłóż fi 4 lub fi6 i do nich przykręć rurkę drutem do wiązania. krate która zrobisz można wypoziomować, i związać ze sobą. na pewno nic nie wypłynie, u mnie perlit nie wypłynął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 14.10.2014 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 p.s folia alu ma za zadanie odbić promienie podczerwone,nie dawaj czarnej bo zmniejszysz efektywność podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.10.2014 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Wcale się Ci nie dziwie, bo nie każdy ma taki dziwny kłopot odnośnie siatki to hydraulicy wyraźnie powiedzieli NIE. Jednak to nie problem bo całość podłogówki będzie w szynach capricorn rail. I już je nabyłem wiec tak zostanie. http://pl.capricorn.pl/media/images/rail%20system2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.10.2014 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Dziś otrzymałem OZC i projekt podłogówki od kolegi Asolt. Fajnie bo mam już dwa projekty tj pierwszy zrobił kolega Foczka a drugi właśnie Asolt. Ciekawe czy duzo jest osób które maja dwa projekty z niezależnych źródeł? Ale mój projekt jest na tyle specyficzny że wolałem nie ryzykować. Teraz jestem spokojny. Wyszło bardzo podobnie, ale nie identycznie. Widać że panowie na inne rzeczy kładą akcent. Ale to nie jest źle. Ogólnie obu Panów mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 14.10.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ciekaw jestem dla czego hydraulicy odmówili. Czy nie chce im się wiązać? albo rozsyp ok 4 cm piasku lub mieszanki piasku z cementem zrób rowki na rurki a wtedy folia pod piachem sie nie podrze, Ale piasek musiał by być suszony, sprzedają takie ok 50 zł m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.10.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ale piasek musiał by być suszony, sprzedają takie ok 50 zł m3 Kupuje takie piaski ok 200 ton/m - po 50 zł /m3 kupie każdą ilość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts