Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To jest zdecydowanie grubsze i o większych oczkach niż siatka do tynków. Mówili że wystarczy to przyłapać gdzieś co 1,5 m i wiązać do tego rurki. Od wszelkiego rodzaju drutu kazali trzymać się z daleka bo raz że mogą pojawić się wykwity zwłaszcza przy anhydrycie a dwa że nikt o zdrowych zmysłach nie da gwarancji na rurki jeśli będą miały kontakt z drutami. Chodzi o wierzchnią warstwę. Podobno może z nią się coś dziać.

Tak po prostu ? Hm. No ciekawe. Ciekawe by było gdybym nie miał 400mb listw. Hm. Jak liczyłem to dla mnie koszt takich siatek to ok 1kzł.

A i tak muszę jakieś siatki kupić bo betonu tak nie wyrównam.

Czy ty jesteś już na 100% przekonany i wchodzisz w to ?

Mam jeszcze następujący problem:

Do sufitu w garażu mam ok 25cm. Ale zabudowa sufitu zajmie mi ok 4,5cm. Wykonawca zaproponował mi bramę ze sprężynami z tyłu, można ją montować nawet gdy się ma do dyspozycji 15cm.

Mogę brać bramę ze sprężynami z przodu ale to będzie prawie na styk. Bo tam potrzeba 20cm.

I teraz pytanie, co robić. Czy te sprężyny z tyłu są takim kiepskim rozwiązaniem?

Pierwsze wizualne testy ewentualnych pokryć pod podłogówke. Brak jest jeszcze tej niebieskiej siatki. Powinna dotrzeć w piątek.

http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/384.jpg

http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/385.jpg

http://www.timtur.com.pl/budowa/2014/386.jpg

Faktycznie siatka do styropianu niweluje nierówności świetnie. W sumie do wyrównania posadzki nie zostałoby dużo.

Folia jest ciekawa ale chyba jednak nie o to mi chodzi

Nie no z tego co widzę to o mnie pod względem nierówności to jest autostrada. Na twoim miejscu bym zostawił tą siatkę do tynków, na to położył tą metalizowaną lub grubszą budowlaną i na to poprzykręcał szyny lub położył tą zieloną siatkę. Szyny już masz więc ta zielona do niczego Ci nie będzie potrzebna chyba że będziesz chciał zaoszczędzić sobie trochę wiercenia.

dziś dostałem informacje od firmy GAWMED z Nadarzyna, że barierka z kwasówki nad wejściem do domu będzie montowana od wtorku tj 28.10 i zakończona do 30.10.2014.

Podchodzę do tego spokojnie, bo już było kilka terminów przełożonych ale jako niepoprawny optymista mam nadzieję, że tak się stanie.