plusfoto 18.02.2021 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 A lodówka? I pewnie zamrażarka do tego być może jakieś oświetlenie zewnętrzne, mikrofalówka, kuchnia, piekarnik na czuwaniu i.t.p. no i się uzbiera. W przypadku reku poniżej 4 stopni mogą dojść jakieś grzałki od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 18.02.2021 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Potwierdzam, ja zdjęć zimowej kopuły nie widzę, nawet w cytacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.02.2021 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Potwierdzam, ja zdjęć zimowej kopuły nie widzę, nawet w cytacie Zacytowałem post i w trakcie pisania miałem linki (kopiowałem sobie ręcznie), ale po zatwierdzeniu postu już pusto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.02.2021 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Szukam złodzieja prądu w domu. Chodzi o pobór prądu stały bez obciążeń wynikających z normalnego użytkowania wiec ustaliłem ile mi pobiera w nocy np o 2 w nocy. Wychodzi ok 800W/h. Złodziej poszukiwany. Do listy dopisz lodówkę, router, AP, TV (potrafią sporo brać w czasie czuwania), tuner kablówki czy sat jak masz. Jak tak nie namierzysz wszystkich winowajców - weź miernik cęgowy i posprawdzaj które to obwody w rozdzielnicy a potem co do nich podpięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 18.02.2021 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zacytowałem post i w trakcie pisania miałem linki (kopiowałem sobie ręcznie), ale po zatwierdzeniu postu już pusto.. No nie wiem ja widzę zimę w iglo w pełnej krasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.02.2021 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 My też robiliśmy takie sprawdzanie co ile bierze prądu w domu. Przestaliśmy ufać miernikom. Wyłączaliśmy wszystko i włączaliśmy tylko np. lodówkę, albo obwód ze światłami ledowymi, tymi które u nas palą się na stałe, albo komputery... W sumie po zliczeniu, wyszło się zgadza. Zdjęcia widzę bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.02.2021 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Z fotkami to chyba jest jakiś zgrzyt na styku fotki zewnętrzne/forum/przeglądarka.Puffin na androidzie i IE na Windows wyświetlają mi prawidłowo - Chrome (zarówno na androidzie jak i Windows), Edge nie wyświetlają fotek zewnętrznych.Mam to samo tam, gdzie powstawiałem fotki z innych serwerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.02.2021 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Wstawiam zawsze fotki z mojego dysku. Nigdy nie znikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.02.2021 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Szukam złodzieja prądu w domu. Chodzi o pobór prądu stały bez obciążeń wynikających z normalnego użytkowania wiec ustaliłem ile mi pobiera w nocy np o 2 w nocy. Wychodzi ok 800W/h. Złodziej poszukiwany. Rekuperator - 20W/h Piec gazowy i pompki obiegowe - 45W/h ( a w nocy obiegowa cwu nie działa wiec wynik jest zawyżony) Centrum monitoringu/ups/komputery - 250W ......... A masz w domu rolety elektrycznie sterowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.02.2021 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Wstawiam zawsze fotki z mojego dysku. Nigdy nie znikają Mi raz wcięło fotki wrzucane na serwer FM (i nie wróciły - część uzupełniłem potem ręcznie, które miałem i pamiętałem które to były) - klik Ale tu nie chodzi o to, że fotek nie ma, tylko forum nie wyświetla fotek z zewnętrznych serwerów - fotki są. Ja staram się wszystko wstawiać na serwer FM - ale ma niestety ograniczenia (często zmniejsza fotki i są nieczytelne) - dlatego rozumiem, jak ktoś się do niego zraził i woli wrzucać gdzie indziej a tu tylko linkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.02.2021 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Dla odmiany ja widzę fotki kopuły w poście jak również i w cytacie Używasz IE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.02.2021 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Jadę na FireFoX. Odnośnie złodzieja energii na ta chwilę zidentyfikowałem 570W. Szukam dalej. A potem będę myślał nad oszczędnościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.02.2021 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 A masz w domu rolety elektrycznie sterowane? Nie , nie mam takich rolet. Raczej z tego powodu ze nie mam koncepcji jak by je założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.02.2021 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 (edytowane) Wyniki poboru prądu: reku 1 bieg ok 130m3 - 22Wh 2 bieg ok 300m3 - 92Wh 3 bieg ok 530m3 - 335Wh Z tym że reku ma grzałkę do odmrażania wymiennika o mocy 1kW. Nie jest w stanie sprawdzić kiedy ta grzała się odpaliła a raczej na ile czasu. Lodówka duża 40Wh ( z instrukcji lodówki, nie sposób szybko sprawdzić miernikiem bo kompresor się włącza i wyłącza)Lodówka mała amica 15Wh Dalej szukam.... Edytowane 19 Lutego 2021 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bcgarage 20.02.2021 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2021 Są takie liczniki prądu wpinane do gniazdka. Można lodówkę podłączyć przez taki licznik, rekuperator pod osobny i po 24h zobaczyć ile pobrały te rzeczy prądu. Można tak przepinać między odbiornikami i sprawdzać. Koszt z 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.02.2021 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Złodziej prądu namierzony, grzałka rekuperatora. W tej chwili w nocy pobór to już ok 600W. I tak dużo ale tez dużo urządzeń. Niżej zejść nie ma za bardzo sensu. Ale nie ma lekko, bez przeciwnika życ się nie da, wiec teraz na tapetę biorę kreta. Wstrętne bydle narobił mi kopców , załatwił kilka roślin. Nie odpuszczę mu.Zamówiony środek to QUICKPHOS 56GE 1kg TRUCIZNA NA KRETY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.02.2021 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 Złodziej prądu namierzony, grzałka rekuperatora. W tej chwili w nocy pobór to już ok 600W. I tak dużo ale tez dużo urządzeń. Niżej zejść nie ma za bardzo sensu. Ale nie ma lekko, bez przeciwnika życ się nie da, wiec teraz na tapetę biorę kreta. Wstrętne bydle narobił mi kopców , załatwił kilka roślin. Nie odpuszczę mu. Zamówiony środek to QUICKPHOS 56GE 1kg TRUCIZNA NA KRETY. Mój kret skonsumował cały kg i kopie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 24.02.2021 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 U mnie sąsiad się nie szczypie - mała petardka w kopiec i po problemie:lol2: U siebie założyłem takie cuda i też na razie się sprawdzają https://www.odstraszanie.pl/p1623,odstraszacz-kretow-i-nornic-bros-sonic-odstraszacz-na-krety-i-nornice.html?gclid=Cj0KCQiAj9iBBhCJARIsAE9qRtCbs_RyfVRO-Seetdxse49naA9nwUrLBmimxfII_OZQoHlxdZXFCG0aAuSjEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 24.02.2021 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 U mnie pomogło odpalenie starego tdi - na rure wydechową założyłem rure od odkurzacza i do kreciej norki... z połowy trawbnika mi się dymiało jak przegazowałem Kret się straciła na jakiś czas ale wrócił po kilku miesiącach :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.02.2021 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2021 U mnie sąsiad się nie szczypie - mała petardka w kopiec i po problemie:lol2: U siebie założyłem takie cuda i też na razie się sprawdzają https://www.odstraszanie.pl/p1623,odstraszacz-kretow-i-nornic-bros-sonic-odstraszacz-na-krety-i-nornice.html?gclid=Cj0KCQiAj9iBBhCJARIsAE9qRtCbs_RyfVRO-Seetdxse49naA9nwUrLBmimxfII_OZQoHlxdZXFCG0aAuSjEALw_wcB Ja mieszka przy drodze, także wstrząsy są na porządku dziennym. Przyzwyczaił się już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts