Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Potwierdzam, ja zdjęć zimowej kopuły nie widzę, nawet w cytacie

Zacytowałem post i w trakcie pisania miałem linki (kopiowałem sobie ręcznie), ale po zatwierdzeniu postu już pusto..

Szukam złodzieja prądu w domu. Chodzi o pobór prądu stały bez obciążeń wynikających z normalnego użytkowania wiec ustaliłem ile mi pobiera w nocy np o 2 w nocy. Wychodzi ok 800W/h.

Złodziej poszukiwany.

Do listy dopisz lodówkę, router, AP, TV (potrafią sporo brać w czasie czuwania), tuner kablówki czy sat jak masz.

Jak tak nie namierzysz wszystkich winowajców - weź miernik cęgowy i posprawdzaj które to obwody w rozdzielnicy a potem co do nich podpięte.

My też robiliśmy takie sprawdzanie co ile bierze prądu w domu. Przestaliśmy ufać miernikom. Wyłączaliśmy wszystko i włączaliśmy tylko np. lodówkę, albo obwód ze światłami ledowymi, tymi które u nas palą się na stałe, albo komputery... W sumie po zliczeniu, wyszło się zgadza.

Zdjęcia widzę bez problemu.

Z fotkami to chyba jest jakiś zgrzyt na styku fotki zewnętrzne/forum/przeglądarka.

Puffin na androidzie i IE na Windows wyświetlają mi prawidłowo - Chrome (zarówno na androidzie jak i Windows), Edge nie wyświetlają fotek zewnętrznych.

Mam to samo tam, gdzie powstawiałem fotki z innych serwerów.

Szukam złodzieja prądu w domu. Chodzi o pobór prądu stały bez obciążeń wynikających z normalnego użytkowania wiec ustaliłem ile mi pobiera w nocy np o 2 w nocy. Wychodzi ok 800W/h.

Złodziej poszukiwany.

Rekuperator - 20W/h

Piec gazowy i pompki obiegowe - 45W/h ( a w nocy obiegowa cwu nie działa wiec wynik jest zawyżony)

Centrum monitoringu/ups/komputery - 250W

.........

A masz w domu rolety elektrycznie sterowane?

Wstawiam zawsze fotki z mojego dysku. Nigdy nie znikają :)

Mi raz wcięło fotki wrzucane na serwer FM (i nie wróciły - część uzupełniłem potem ręcznie, które miałem i pamiętałem które to były) - klik

Ale tu nie chodzi o to, że fotek nie ma, tylko forum nie wyświetla fotek z zewnętrznych serwerów - fotki są. Ja staram się wszystko wstawiać na serwer FM - ale ma niestety ograniczenia (często zmniejsza fotki i są nieczytelne) - dlatego rozumiem, jak ktoś się do niego zraził i woli wrzucać gdzie indziej a tu tylko linkować.

Wyniki poboru prądu:

reku 1 bieg ok 130m3 - 22Wh

2 bieg ok 300m3 - 92Wh

3 bieg ok 530m3 - 335Wh

Z tym że reku ma grzałkę do odmrażania wymiennika o mocy 1kW. Nie jest w stanie sprawdzić kiedy ta grzała się odpaliła a raczej na ile czasu.

Lodówka duża 40Wh ( z instrukcji lodówki, nie sposób szybko sprawdzić miernikiem bo kompresor się włącza i wyłącza)

Lodówka mała amica 15Wh

Dalej szukam....

Edytowane przez autorus

Złodziej prądu namierzony, grzałka rekuperatora. W tej chwili w nocy pobór to już ok 600W. I tak dużo ale tez dużo urządzeń. Niżej zejść nie ma za bardzo sensu.

Ale nie ma lekko, bez przeciwnika życ się nie da, wiec teraz na tapetę biorę kreta. Wstrętne bydle narobił mi kopców , załatwił kilka roślin. Nie odpuszczę mu.

Zamówiony środek to QUICKPHOS 56GE 1kg TRUCIZNA NA KRETY.

Złodziej prądu namierzony, grzałka rekuperatora. W tej chwili w nocy pobór to już ok 600W. I tak dużo ale tez dużo urządzeń. Niżej zejść nie ma za bardzo sensu.

Ale nie ma lekko, bez przeciwnika życ się nie da, wiec teraz na tapetę biorę kreta. Wstrętne bydle narobił mi kopców , załatwił kilka roślin. Nie odpuszczę mu.

Zamówiony środek to QUICKPHOS 56GE 1kg TRUCIZNA NA KRETY.

Mój kret skonsumował cały kg i kopie dalej. :mad:

U mnie sąsiad się nie szczypie - mała petardka w kopiec i po problemie:lol2: U siebie założyłem takie cuda i też na razie się sprawdzają https://www.odstraszanie.pl/p1623,odstraszacz-kretow-i-nornic-bros-sonic-odstraszacz-na-krety-i-nornice.html?gclid=Cj0KCQiAj9iBBhCJARIsAE9qRtCbs_RyfVRO-Seetdxse49naA9nwUrLBmimxfII_OZQoHlxdZXFCG0aAuSjEALw_wcB

U mnie sąsiad się nie szczypie - mała petardka w kopiec i po problemie:lol2: U siebie założyłem takie cuda i też na razie się sprawdzają https://www.odstraszanie.pl/p1623,odstraszacz-kretow-i-nornic-bros-sonic-odstraszacz-na-krety-i-nornice.html?gclid=Cj0KCQiAj9iBBhCJARIsAE9qRtCbs_RyfVRO-Seetdxse49naA9nwUrLBmimxfII_OZQoHlxdZXFCG0aAuSjEALw_wcB

Ja mieszka przy drodze, także wstrząsy są na porządku dziennym. Przyzwyczaił się już.