Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sporo nad tym myślałem, i to rozwiązanie jest optymalne. Gaz mam za ogrodzeniem. Gdyby było daleko wstawiłbym zapewne pompę ciepła. W moim przypadku jest również istotna powierzchnia. Oraz, że kopuły grzeją się niezależnie. Kiedyś , bardzo dawno temu myślałem tez nad kablami grzejnymi, ale wybił mi je z głowy kolega adam_mk. I został gaz.

A jak będziesz robił ocieplenie zewnątrz ?

edit; już widzę 15cm pianki PUR

To jest Twój dom Ty wiesz najlepiej jak i co w nim i z nim zrobić, tylko moim zdaniem do niego pasuje gaz jak do dresów pantofle. Chociaż z drugiej strony podobno szukamy szczęścia chen daleko a mamy go przed samym nosem.

Edytowane przez rafał2011

dokładnie jak piszesz , szuka się źródła ciepła gdzieś daleko a gaz ma się za płotem ;)

Pianki będzie 10cm.

Źródło ogrzewania było wybierane od 2010roku, więc prawie 3 lata. Na pierwszy rzut oka może się wydawać nie przemyślane, ale tak nie jest.

Więc ja osobiście nie podejmował bym osadzania kogoś po przeczytaniu wyrywka z dziennika.

Edytowane przez autorus

A jak będziesz robił ocieplenie zewnątrz ?

edit; już widzę 15cm pianki PUR

To jest Twój dom Ty wiesz najlepiej jak i co w nim i z nim zrobić, tylko moim zdaniem do niego pasuje gaz jak do dresów pantofle. Chociaż z drugiej strony podobno szukamy szczęścia chen daleko a mamy go przed samym nosem.

A co masz przeciwko, dlaczego nie gaz?

hm, wszędzie mam/będę miał sufit podwieszany :) Prościej się nie da.

Tak samo myślałem ale nie wiedziałem że są sufity napinane :rolleyes: zobaczyłem u kolegi w domu i odeszły mi wątpliwości o możliwych pęknięciach podczas prac nad 78 m sufitem . ceny jakie znalazłem to 110 do 360 za m2 ale te drogie to z nadrukami etc no i jeszcze można podświetlać :wiggle:

Tak samo myślałem ale nie wiedziałem że są sufity napinane :rolleyes: zobaczyłem u kolegi w domu i odeszły mi wątpliwości o możliwych pęknięciach podczas prac nad 78 m sufitem . ceny jakie znalazłem to 110 do 360 za m2 ale te drogie to z nadrukami etc no i jeszcze można podświetlać :wiggle:

Kiedyś był tylko Barrisol- teraz widzę, że sporo firm produkuje/montuje. Świetne to jest.

No i po długich poszukiwaniach znalazłem wykonawcę tynków w moim IGLO.

Będzie to ANATAK z forum muratora.

W sumie nawet fajnie wyszło bo firma jest z Raszyna czyli niedaleko ode mnie. Kładzeni tynków jest ustalone na listopad,

byle tylko nie było przymrozków, jakichś takich znaczących, lub co gorsze nie dotarła zima.

Się posypało dzisiaj, podpisana umowa na sieć elektryczną w chałupie.

Wykonywać będzie NIKOL POLSKA SP Z O O , Pan Tomasz Figura z Mniszka gmina Wolanów

Pierwsze spotkanie 2h już za mną, drugie w czwartek a w sobotę zaczynają. Tempo mnie trochę oszałamia.