rafał2011 05.09.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Chciałbym zobaczyć te kulki już urządzone "podłoga 55cm PUR" "Ogrzewanie GAZ. IB">>> bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.09.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 sporo nad tym myślałem, i to rozwiązanie jest optymalne. Gaz mam za ogrodzeniem. Gdyby było daleko wstawiłbym zapewne pompę ciepła. W moim przypadku jest również istotna powierzchnia. Oraz, że kopuły grzeją się niezależnie. Kiedyś , bardzo dawno temu myślałem tez nad kablami grzejnymi, ale wybił mi je z głowy kolega adam_mk. I został gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalizbi 05.09.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Dziękuję za podpowiedź,w najbliższą sobotę wypróbuję.A ogrzewać planuję właśnie kablami i interesują mnie opinie za i przeciw!!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 05.09.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Dawno mnie u nie było. Oj widzę, że roboty jeszcze masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 06.09.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 (edytowane) A jak będziesz robił ocieplenie zewnątrz ? edit; już widzę 15cm pianki PUR To jest Twój dom Ty wiesz najlepiej jak i co w nim i z nim zrobić, tylko moim zdaniem do niego pasuje gaz jak do dresów pantofle. Chociaż z drugiej strony podobno szukamy szczęścia chen daleko a mamy go przed samym nosem. Edytowane 6 Września 2013 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.09.2013 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 (edytowane) dokładnie jak piszesz , szuka się źródła ciepła gdzieś daleko a gaz ma się za płotem Pianki będzie 10cm. Źródło ogrzewania było wybierane od 2010roku, więc prawie 3 lata. Na pierwszy rzut oka może się wydawać nie przemyślane, ale tak nie jest. Więc ja osobiście nie podejmował bym osadzania kogoś po przeczytaniu wyrywka z dziennika. Edytowane 7 Września 2013 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 07.09.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 A jak będziesz robił ocieplenie zewnątrz ? edit; już widzę 15cm pianki PUR To jest Twój dom Ty wiesz najlepiej jak i co w nim i z nim zrobić, tylko moim zdaniem do niego pasuje gaz jak do dresów pantofle. Chociaż z drugiej strony podobno szukamy szczęścia chen daleko a mamy go przed samym nosem. A co masz przeciwko, dlaczego nie gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 08.09.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 A co masz przeciwko, dlaczego nie gaz? Pewnie pompa ciepła powinna być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 08.09.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Pewnie pompa ciepła powinna być Gaz jest passe, prawie jak ekogroszek, wiadomo powinna być pompa, lub ekscentrycznie - grzanie kablami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.09.2013 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Dziś przygotowuję się do obkładania łuków styropianem. W tym celu zbudowałem szablon: http://www.timtur.com.pl/budowa/2013/152.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2013/151.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/2013/153.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 09.09.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 hm, wszędzie mam/będę miał sufit podwieszany Prościej się nie da. Tak samo myślałem ale nie wiedziałem że są sufity napinane zobaczyłem u kolegi w domu i odeszły mi wątpliwości o możliwych pęknięciach podczas prac nad 78 m sufitem . ceny jakie znalazłem to 110 do 360 za m2 ale te drogie to z nadrukami etc no i jeszcze można podświetlać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 09.09.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Tak samo myślałem ale nie wiedziałem że są sufity napinane zobaczyłem u kolegi w domu i odeszły mi wątpliwości o możliwych pęknięciach podczas prac nad 78 m sufitem . ceny jakie znalazłem to 110 do 360 za m2 ale te drogie to z nadrukami etc no i jeszcze można podświetlać Kiedyś był tylko Barrisol- teraz widzę, że sporo firm produkuje/montuje. Świetne to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 09.09.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Dziś przygotowuję się do obkładania łuków styropianem. W tym celu zbudowałem szablon: Witam Nie powinieneś zostawić sobie między styropianem a ramą miejsca ze 2 cm na piankę? (ten szablon chyba tego nie przewiduje) Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.09.2013 04:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 masz całkowita rację. Dla tego od wewnątrz łuk będzie podcięty, a nie wspomniałem o tym w opisie bo zrobiłem skrót myślowy. . Myślałem aby dać ok 1cm odsyępu na pianke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.09.2013 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 No i po długich poszukiwaniach znalazłem wykonawcę tynków w moim IGLO. Będzie to ANATAK z forum muratora. W sumie nawet fajnie wyszło bo firma jest z Raszyna czyli niedaleko ode mnie. Kładzeni tynków jest ustalone na listopad, byle tylko nie było przymrozków, jakichś takich znaczących, lub co gorsze nie dotarła zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.09.2013 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2013 Się posypało dzisiaj, podpisana umowa na sieć elektryczną w chałupie. Wykonywać będzie NIKOL POLSKA SP Z O O , Pan Tomasz Figura z Mniszka gmina Wolanów Pierwsze spotkanie 2h już za mną, drugie w czwartek a w sobotę zaczynają. Tempo mnie trochę oszałamia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 11.09.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Z chęcią popatrzę na ich wyczyny elektryczne. A robią z projektem, czy tak z palca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 11.09.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Chyba z drutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.09.2013 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Oczywiście jest projekt. Ale.... to może być tylko podkładka, resztę trzeba samemu wymyślić w sumie od podstaw. Jutro wielkie sprejowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 11.09.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Czyli zapowiada się dużo błędów wykonawczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts