szczukot 29.06.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Mam ochote zaglaadnac do jednego z kominow wentylacyjnych u siebie. Nie chce sie wbijac w jakies koszty itp. Najprosciej wiec chyba bedziu kupic/uzyc jakiejs taniej kamerki internetowej. No i pytanka : czy taki zwykly szajs za 20 zl starczy do tego celu ? Czy zamontowane w nich diody LED sie przydadza, czy lepiej kupic bez diodek i dolozyc jakies mini oswietlenie ? Z jakiej dlugosci kablem zadziala taka kamerka ? 5 m pojdzie ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 29.06.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 nie baw się w to chyba że masz bardzo dużo czasu, próbowaliśmy parę godzin jest trudno zmontować światło tak by kamerka coś widziała, albo gotowa kamerka do takich celów albo ja często zwykłą komórką z aparatem i lampą sobie radzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.06.2011 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 (edytowane) Rozumiem. Czyli zaryzykuje i kupie z diodkami podswietlajacymi. W koncu komin to raptem jakis fi150. Powinny wystarczyc aby "podswietlic" na te kilkanascie cm w dol od miejsca gdzie bedzie wisiec. Fantom Edytowane 29 Czerwca 2011 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gate 29.06.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 A co Święty Mikołaj utknął i siedzi tam od Grudnia? Kamerka internetowa zasilana jest z USB a kabel ma może 1,5m długości. Przy dłuższym traci się przesył lub spada i tak marna jakość obrazu. Pomysł ze spuszczeniem komórki na sznurku jest o wiele lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.06.2011 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Chcialem sprawdzic czy nie mam ich "zagruzowanych" po roznych kuciach.Co do dlugosci kabal, to USB jest cyfrowe, wiec obraz nie moze "byc gorszy". Jak dobrze pamietam, USB ma w standardzie do 5 m - wiec jezeli te szajsy sa przynajmniej troche zgodne, to powinny dzialac bez problemu.Co do samej jakosci to naprawde nei jest to dla mnie tak istotne - szukc szparek nie bede - ogolny obraz kominow chcialbym zobaczyc.Co do komorki to jeden problem - kamerke ma ona z tylu np - musialaby wiec "jechac" lezaco - a to troche ciasno sie robi, i problem z ciaglym podswietlaniem, i z zawieszeniem. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 29.06.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 zone na linie a najlepiej tesciowa:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 29.06.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Proponuje wpuścić "predatora" Po co tak kombinować. W miarę silny reflektorek (żarówka) na kablu i lusterko wystarczą do tego celu co potrzebujesz. Reflektorek po to aby nie dawało Ci po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 30.06.2011 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Widziałem jak ktoś spuścił platformę z latarką i aparatem cyfrowym kręcącym film. Film też widziałem i był odpowiednio czytelny.Bodajże to było na ogrzewanie-info.Poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.07.2011 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 No to plan zrealizowany. Kupilem zwykla kamerke za rzad 15 zl, z diodami LED. Wady : te diody to chyba pic na wode. To sa chyba zwykle szkielka - nic nie podswietlaja. Potem ja rozbiorem i zerkne, ale wyglada mi to na "przekret". Po podlaczeniu dwoch kali po 2 m, kamerka nie dziala. Czyli tez 5,5 m jakies to dla niej juz za duzo. Postaram sie zalatwic jakis przedluzacz posredni i tylko w jednej sztuce wiec zobacze ile da sie z niej wyciagnac jeszcze. Powiesilem nad nia do kabelka latareczke diodowa - - i jest super. Komin mozna bez problemu przegladnac - tylko ta odleglosc za mala. Wniosek : kamerka powinn byc chyba jednak zwykla analogowa a nie USB. Takije to mozna setki m kabla podpiac. Tylko wielkosci sa takie sobie. Ale mam jakas kopulke - wyjme z niej srodek i zerkne sobie jak na niej to bedzie wygladac. Tylko, ze trzeba z jakims TV za nia biegac a nie z laptopem Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts