Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JW Budownictwo

Recommended Posts

• 2 years później...
  • 3 weeks później...
  • 3 years później...
  • 2 weeks później...
Gość Arturo72
Chcieliśmy skorzystać z ich usług. Niestety zbyt optymalizowali projekt i nie byli w 100% szczerzy w tym co robili. Nie zrobili dobrego wrazenia i zrezygnowaliśmy.

I na takich losiach nie wiedzacych czego chcą bazują takie firmy czyli wydymac "janusza" jak tego chce...

• 1 month później...

Niestety nie mogę polecić tej firmy. A z jakiego powodu ???

1. Opóźnienia z wykonaniem prac, czasami po kilka tygodni nikt się na budowie nie pojawiał (pomijam oczywiście mrozy).

2. Mimo wcześniejszych ustaleń (dotyczących zmian nieistotnych w projekcie) podczas wykonywania prac nikt o nich nie pamięta i wykonane prace są wykonywane bez zmian, trzeba samodzielnie pilnować wszystkiego i jeżeli się da poprawiać.

3. Duża część prac jest wykonywana przez podwykonawców niedbale, nikt z firmy tego nie kontroluje, trzeba pilnować wszystkiego osobiście. Co ważniejsze czasem pracownik firmy (tzw kierownik budowy) próbuje przekonać, że tak "musi być" co jest po prostu czasami żenujące.

4. Na plus może być fakt, że wszystko jest poprawiane, ale tylko jak się budowy przypilnuje i jest nieugiętym w tej kwestii, a nie o to chodzi kiedy się buduje z firmą.

5. Wycena robót dodatkowych "z kosmosu", ceny okolicznych wykonawców około 30% tańsze.

Gdyby ktoś nie dowierzał mam mnóstwo zdjęć "ciekawostek budowlanych".

• 2 months później...
  • 6 months później...

Mam pozytywne doświadczenia ze współpracy z firmą.

Firmę polecił mi znajomy któremu JW wykonywało poprawki po innych wykonawcach.

Z uwagi na działkę ze skomplikowaną geotechniką (nasyp z przewarstwieniami, płytko wody gruntowe) żadna firma nie chciała podjąć się budowy. Proponowano mi kosztowną wymianę gruntu lub palowanie za kilkadziesiąt tysięcy.

JW Budownictwo opracowało projekt płyty z podbudową wzmacnianą geokaratami za rozsądne pieniądze.

Dzisiaj mieszkam we własnym domu a byłem bliski porzucenia tej inwestycji.

Jestem wdzięczny firmie za wysoką jakość i rzetelne podejście do sprawy i będę ją polecał.

• 1 month później...
  • 5 months później...
Trochę nie rozumiem Państwa podejścia. Ktoś pisze pozytywny komentarz i od razu "On ma mało postów, więc jest fejkiem". Powyżej osoby piszą negatywne komentarza, też mają po dosłownie jednym poście. Czemu na nich nikt nie zwraca uwagi ? Na forum jestem od tego miesiąca, mam prawo mieć mało wpisów ;) A kłamać nie będę. Z firmą współpracowało mi się dobrze. Zbudowali mi dom z płyt keramzytobetonowych, szybko bez przeciągania budowy i dokładnie tak jak było w projekcie.

Trochę nie rozumiem Państwa podejścia.

To się uwiarygodnij. Pochwal się.

Może nie od razu dziennikiem budowy, ale 3, 4 postową historią popartą zdjęciami.

Działka, fundamenty, ściany, dach, wykończenie...

Nie wierzę, że obecnie inwestor nie zrobi choć paru zdjęć z inwestycji "po drodze".

Będzie to na pewno z pożytkiem dla forum, bo wiele osób jest technologii keramzytobetonowej ciekawych.

• 4 weeks później...
Trochę nie rozumiem Państwa podejścia. Ktoś pisze pozytywny komentarz i od razu "On ma mało postów, więc jest fejkiem". Powyżej osoby piszą negatywne komentarza, też mają po dosłownie jednym poście. Czemu na nich nikt nie zwraca uwagi ? Na forum jestem od tego miesiąca, mam prawo mieć mało wpisów ;) A kłamać nie będę. Z firmą współpracowało mi się dobrze. Zbudowali mi dom z płyt keramzytobetonowych, szybko bez przeciągania budowy i dokładnie tak jak było w projekcie.

Widzę tu trochę negatywnych opinii, a ja jestem zadowolony. Trochę obawiałem się wykonania domu z keramzytu, nie wiedziałem, jak to będzie wyglądać. Okazało się że JW Budownictwo wykonali pracę sprawnie i starannie. Wszystko było zgodne z umową. Teraz oszczędzam na ogrzewaniu, mam też wrażenie, że mimo ruchliwej ulicy obok, w domu jest znacznie ciszej.

No chciałbym Wam uwierzyć, ale właśnie banuję cztery nicki piszące w tym temacie "piękne" posty z jednego komputera.

Czy może moderator usunąć to spamowe konto? JW Bud:spam:wo to chyba jednak beznadziejna firma, która musi ratować się fejkowymi kontami na muratorze ...

to konto miało także 5 innych klonów w tym temacie, ale właśnie dostaje bana na IP...