Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JW Budownictwo

Recommended Posts

Brawo dla moderatorów!

Finlandia też o Tobie różnie piszą, jednak ja odbieram Cię pozytywnie.

Broniłeś JAREKO, kiedy wszyscy na niego siadali. A w pewien sposób byliściebkonkurwncją. Szacunek!

Zawsze bronię atakowanych, chyba że nie mają nic na swoją obronę. Nie cierpię za to spamu, oszustów i chamów. I okazuję to jasno. Dlatego się mszczą.

• 9 months później...

Odkopuję wątek. Dostałam kilka wiadomości na priv z pytaniami ze względu na mój poprzedni post w tym wątku, a nie każdy trafia do mojego Dziennika budowy

Dziennik porzuciłam wkurzona na Tauron, który o dwa lata :bash: opóźnił wykonanie przyłącza. Tym samym budowa zamiast rok trwała 2,5 roku.

Ostatecznie inwestycję z JW Budownictwo zakończyliśmy w kwietniu 2020. Stan surowy zamknięty z ociepleniem był gotowy jesienią 2018, instalacje w połowie 2019. Wszystko co mieliśmy w umowie zrobili terminowo i zgodnie ze sztuką. Były potknięcia ale tu istotne – poprawiali je na własny koszt i bez kłótni. Na naszej wesołej budowie sami zapewnili sobie prąd, wodę i wszystkie materiały a pracownikom „warunki sanitarne” ;) . A to naprawdę był problem, bo media mamy dopiero od marca 2020. Na koniec zgodnie z umową przygotowali dokumentację instalacji do odbioru budynku. Inspektorat się nie czepiał także duży plus.

Podsumowując, naszą inwestycję przeprowadzili profesjonalnie, kompleksowo i z dużą elastycznością. Mieszkamy od miesiąca, wciąż jeszcze wykańczamy ale jest ok, wad w budynku nie wykryto:cool:

• 2 years później...