clevland 02.07.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Przeszukałem zasoby internetu ale nadal mam wątpliwości. Mieszkanie będzie wynajmowane. Ludzie nie chcą mieszkać z gołymi oknami.Na przeciwko w małej odległości inny budynek. Przykładowy wygląd okna:http://lodz.cwirek.pl/img/75338/za-odstepne-kamienicy-mieszkanie.jpg Okno w dzień ma być zasłonięte a w pokoju jasno. Po zapaleniu światła (noc) możliwość zasłonięcia.Czyli analogicznie jak w przypadku firany+zasłony Okna w kamienicy. np. 2,2m wysokości i 1,5m szerokości lub 1,2m szerokościOkna prostokątne ale górną wewnętrzną część stanowi łuk. Zasłony + firany to problem z praniem, zabrudzeniem, dziurami od papierosów.Na takie okno to koszt. 1.Żaluzje- spełniałyby swoją funkcję ale... montowane są na śruby do plastikowych okien. Robić 4 dziury w nowych oknach to tak średnio.Jak się zepsują to kolejny model może mieć inny rozstaw śrub.Montowane na całe okno to możliwość szybkiego uszkodzenia. 2.Roletki- odpadają- nie ma takich które by przepuszczały światło w dzień jak firanka a jak zapali się światło zasłaniały.Pełnią tylko funkcję zasłon. W dzień muszą być podniesione więc nie pełnią żadnej. 3.Wertikale- trzeba zamontować na zewnątrz otworu okiennego, a więc mogą łatwo się brudzić od kurzu unoszącego się z grzejnika. 4. folia na okna albo szyby lustrzane ? Nie wiem czy to działa przy zapalonym świetle i ile kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 02.07.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 a żaluzje nakładana na takich wieszaczkach, bądź plisy przyklejane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clevland 03.07.2011 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 a żaluzje nakładana na takich wieszaczkach, bądź plisy przyklejane? Wieszaki są przykręcana. A plisy przyklejane to mogą mieć słabą trwałość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.07.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Wystrój okna zależy od wystroju wnętrza... Komu chcecie wynająć mieszkanie? Rodzina pewnie wolałaby zasłony i firny klasyczne - to nie jest wielki koszt, a poza tym konsekwencje zniszczeń (jeśli się ich obawiasz) i tak można ująć w umowie najmu. Wertikale i każdy inny sposób zasłonięcia okna to koszty nieporównanie większe. Studenci mogliby mieszkać z gołymi oknami lub roletami - tych nie chcecie, dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 03.07.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 wg mnie w tej sutuacji najlepsze to firany+zasłony w razie zniszczenia latwo wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 03.07.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Clevland, bez przesady z tymi zniszczeniami. Kilka ładnych lat mieszkałam w różnych wynajmowanych mieszkaniach i takie kwestie jak zniszczenia ujmuje się w umowie. Zawsze mozesz skontrolować mieszkanie. A poza tym wcale nie musisz trafić na imprezowiczów i bałaganiarzy. Ja o wynajmowane mieszkania dbałam chyba bardziej niż ich właściciele, bo jak się czasem pojawiali, to byli zachwyceni czystością i porządkiem A co do zasłon i firan, to nie musisz przecież kupować drogich, jeśli sie obawiasz. Kup jakieś najzwyklejsze, najprostsze, np. w Ikei. Nawet jak się zniszczą, to i tak dużo mniejszy koszt niż wymiany czy naprawy rolet czy żaluzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.07.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Piękne okno na okiennice wewnętrzne, ale to za drogie rozwiązanie. Najtańsza zasłonka, bez firany i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts