Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieuczesane Wnętrze

Recommended Posts

Hej Madia

Chyba jesteś przekonana do takiego ustawienia :). A ja poprę Elfir ;)

tam gdzie masz sofę dał bym tv, a tam gdzie tv sofę narożną 1 lub dwa fotele i tą twoją ukochaną ławę.

kolor jasnoszary jak najbardziej na +, będzie klasycznie i do tego nie zaciemni Ci pomieszczenia czego się obawiałaś.

Co do sof to najlepiej odpowiada mi kształtem 1 lub 4. Ta 4 ma bardzo fajne nóżki i moim zdaniem bardzo dobry kolor. Zastanów się czy napewno chcesz jasną. Nie wiem czy macie dzieci, ale jak są lub będą to z jasną kanapą będziesz bardzo szybko musiała się pożegnać.

A myślałąś może żeby dać 2 sofy np 3 i 2?

Stół i krzesła to rzeczywiście takie sobie ;)

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Znalazłam bardzo fajne krzesła, które na 99% kupimy. Nie wiem tylko czy brać tapicerkę w jakimś odcieniu szarego czy brązowego ( a może takie jak na zdjęciu?). Oto one:

http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/70/35/15/1970351594

http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/70/35/15/1970351594_3

http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/70/35/15/1970351594_2

Stół będziemy zamawiać na wymiar. I chyba będzie to coś takiego, tylko w kolorze orzecha:

rapsodia_stol.jpg

Ciekawa jestem co o tym sądzicie :) Piszcie co uważacie, ale tym razem jestem bardzo zdeterminowana i nie wiem czy dam sobie ten wybór wybić z głowy (zwłaszcza krzesła). Nie pytałabym o opinię gdyby nie obawa przed tym, że może znowu wybrałam coś nie pasującego...

joliska O na pewno zamówię próbki. Z tego co pamiętam to chyba dzięki Tobie trafiłam na tego allegrowicza :) No i ten fotel też mi się marzy...

pszczolka m No co do ścian to chyba jakaś jaśniutka szarość, a może zostawić tą żółć, którą mamy obecnie...( boję się pokazać, ale raz kozie śmierć)Zaznaczam, że szmatki przy oknach, stół i te niby krzesła na pewno nie zostaną-my tam obecnie nie mieszkamy więc nie miałam wpływu na to co jest na zdjęciu-nie ja je robiłam. To co myślicie o tym kolorze ścian?

IMG_0663.JPG

Sofy chciałabym ciemno szare ( to chyba dość praktyczny kolor jeśli chodzi o zabrudzenia). Boję się ryzykować z bordowymi/ fioletowymi sofami choć bardzo mi się podobają. Ale co jak się całkiem opatrzą? Byłyby bardzo dominujące co mogłoby być ciekawe, ale ja znam siebie i wiem, że koncepcja zmienia mi się co 5 minut. Więc szare sofy wydają się być bezpiecznym tłem, a zmieniać mogłabym kolory poduch.

• 2 weeks później...

kurcze nie wyswietlilo mi sie ze odpwiedzialas, dopiero dzis zauwazylam.

wiec jesli chodzi o kolor scian to tak jak piszesz jasno szary bylby moim zdaniem ok. w sklepach na probnikach maja tyle odcieni ze napewno znajdziesz cos c ci odpowiada i bedzie w miarę neutralnie. kanapy tez chyba neutralne czyt ciemno szare wziąść :) bo jednak kupuje sie je na lata. sciany sie pobrudza bedziesz chciala pomalować, tapetowac itp i przy bardzo rzucajacych sie w oczy kanapach bedzie trudno. a te krzesla to ja bym wziela w tej tapicerce co sa zdjecia na dworze, bo z tego co pamietam wolisz jasniejsze kolory (bo u siebie to pewnie czern bym rozwazala ;))

Masz ładny kolor okien podlogi bedzie super :) masz pomysly czym zaslonic okno?