szczukot 09.07.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam Mam przed domem plastikowa studzienke z wodomierzem - taka bez dna i z ocieplona pokrywa. Jak mozna "podniesc" gore, nie ruszajac samej studni (aby nie przerabiac rur) ? Sa jakies pierscienie czy cos do tego typu studni ?? Mam ja jakies 30 cm ponizej poziomu wymaganego Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 09.07.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam Mam przed domem plastikowa studzienke z wodomierzem - taka bez dna i z ocieplona pokrywa. Jak mozna "podniesc" gore, nie ruszajac samej studni (aby nie przerabiac rur) ? Sa jakies pierscienie czy cos do tego typu studni ?? Mam ja jakies 30 cm ponizej poziomu wymaganego FantomWiesz ile jest typow studni wodomierzowych? Wrzuc takie haslo do googla/zdjecia. Materialow z ktorych sie to wykonuje tez jest pewnie pare. "Plastikow" na tym swiecie jest duzo rodzajow. Ciezko cos doradzic przy tak zadanym pytaniu. Niektore plastiki mozna "spawac". Postaraj sie zidentyfikowac producenta, wtedy bedzie cos latwiej wykombinowac. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 10.07.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 jeżeli jest to typowa studzienka wodomierzowa to każdy szanujący się producent robi przedłużki, bo drogi się poprawia kładzie nowy asfalt robi nowe wyższe chodniki itd poszukaj u producenta lub tego samego rozmiaru u konkurencji na pewno są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.07.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 No to musze sie dowiedziec kto jest producentem. Mam nadzieje, ze gdzies jest napisane, lub ten co instalowal jeszcze kojarzy Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.07.2011 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 No i nie udalo mi sie namierzyc producenta. Na wlazie bylo tylko cos w stylu "bradendansk". No to 3 godziny z lopata i studzienka wykopana. NA szczescie rury wchodzily od dolu, wiec zadnych przerobek - tylko wodomierz bedzie glebiej jak ja od nowa zakopie. Ale jakos czlowiek chyba sobie poradzi z odczytem Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 12.07.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 nietoperza zatrudnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 14.07.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam Miałem podobny problem ale poradziłem sobie tak, że odkręciłem pokrywę następnie z dwóch sklejek zrobiłem formę która przylegała do kołnierza studzienki potem całość zalałem betonem. Jak już wszystko wyschło spiłowałem górną część na zew. tak aby woda łatwiej spływała na zew. Do tego przykręciłem pokrywę. Od roku jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 14.07.2011 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Tylko ja mam studnie plastikowa a nie polimerobeton. Ona dziala tak, ze od dolu jest otwarta a na gorze ocieplona. Gorny kolnierz musilaby byc wiec tez "cieply". Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts