mikka27 13.07.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Ja przestrzegam przed sklepem z oświetleniem " ŚWIATŁY". Prowadzą sprzedaż internetową, jak i maja swoje sklepy stacjonarne w Łodzi. Masakryczna obsługa klienta, a własciwie jej brak! Ceny zmieniają, jak im się podoba, nawet klilka razy w ciagu doby!!! Chciałam kupić u nich lampę. Ponieważ jestem z Łodzi i kiedy zobaczyłam, ze mają sklepy stacjonarne, postanowiłam pojechać do nich osobiście . Najpierw zadzwoniłąm, aby upewnić się, ze jest ona na sklepie. Cena w ciagu 12h już wzrosła o 100 zł. Mysle sobie , trudno- mam pecha. 100 zł to nie majatek:no: W momencie gdy usłyszeli, ze chciałałabym otrzymać rabat , którego regulamin widnieje w ich sklepie internetowym ( juz byłą krzywa mina:mad:), nagle powiedzieli, ze cena w sklepie to cena netto!!! A w regulaminie na stronie jest napisane "czarno na białaym" iż wszystkie ceny są cenami brutto i zawierają podatek VAT. Zresztą takie jest polskie prawo, ze prowadząc sprzedaż detaliczną podajemy cenę z podatkiem. Robili wszystko, aby rabatu mi nie udzielić i próbowali "wcisnąć kit":mad: Lampy nie kupiłam, pomysłałam sobie, ze zamówię w takim ukąłdzie w sklepie internetowym. Jakiez było moje zdziwienie, kiedy po dojechaniu do pracy, otworzyąlm internet a tam cena podwyzszona o 300 zł w stosunku do pierwotnej ceny i o 100 zł w porównaniu do ceny ze sklepu stacjonarnego!!!! A ślad ceny pierwotnej jest cały czas widoczny w wyszukiwarkach!!! Suma sumarum w ciagu 24 h cena wzrosła o 400 zł!!! PRZESTRZEGAM PRZED SKLEPEM "ŚWIATŁY" ( oświetlenie)!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz1234 05.08.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Nie zgodze sie z tą opinią, Sklep "Światły" ma bardzo konkurencyjne ceny w porównaniu do innych sklepów w sieci. Czas oczekiwania na realizacje zamówienia nie jest długi. Jesli chodzi o codzienną zmiane cen zostałem poinformowany że wynika to z faktu że sa one przeliczane zgodnie z codziennym kursem euro (jak wiemy jest to włoskie oświetlenie gdzie waluta to euro) uważam że jest to bardzo korzystna opcja. Oczywiste jest że ceny w sklepie internetowym są zawsze niższe niż w salonie, takie jest prawo rynku i nie widze powodu do zdziwienia, osobiście POLECAM ten sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.08.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Nie zgodze sie z tą opinią, Sklep "Światły" ma bardzo konkurencyjne ceny w porównaniu do innych sklepów w sieci. Czas oczekiwania na realizacje zamówienia nie jest długi. Jesli chodzi o codzienną zmiane cen zostałem poinformowany że wynika to z faktu że sa one przeliczane zgodnie z codziennym kursem euro (jak wiemy jest to włoskie oświetlenie gdzie waluta to euro) uważam że jest to bardzo korzystna opcja. Oczywiste jest że ceny w sklepie internetowym są zawsze niższe niż w salonie, takie jest prawo rynku i nie widze powodu do zdziwienia, osobiście POLECAM ten sklep. Światły Kolego 1234- nie rób z siebie wała, na tym Forum nie ma naiwnych dzieci. A co do Waszych konkurencyjnych cen, to nie tak całkiem dawno, wyceniałem pewnej użytkowniczce FM (właśnie z Łodzi) ,oprawy Foscariniego, ale u konkurencji w Poznaniu, Kaliszu i Wrocławiu. Wszystkie były prawie 20% tańsze zanim jeszcze padło pytanie o rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.08.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 chciałam usunąć post Tomasza, ale zostawię, go jako wzór tandetnego, nieumiejętnego marketingu i przestrogę dla forumowiczów. Tak prywatnie zastanawiam się w jaki sposób dość stabilne euro miało w ciągu jednego dnia zmienić wartość kursu o 20-30%. Nawet frank szwajcarski tak nie szaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetka82 07.08.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 hahaha a to dobre ile musi wzrosnac euro abycena lampy z dnia na dzien wzrosla o 300 zlociszy.. ja rowniez nie polecam tego sklepu a w zasadzie zadnego z nich. szukalam lamp i bylam we wszystkich tragedia traktowanie klienta ponizej zera zatrzymali sie chyba na latach 80 gdy bralo sie co bylo..poza tym bardzo nieuprzejma obsluga..kit z euro tez probowali mi wciskac jak mialam zamawiac jedna z ich lamp ( cena podobnie wzrosla o 100 zl w przeciagu jednego dnia) widac ze to standardowy ich trik dziwne ze jak euro tanieje to nie obnizaja ceny ( pani byla bardzo zdziwiona jak zadzwonilam tydzien pozniej i upomnialam ze euro spadlo o 20 gr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts