Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak wykończyć dom w mirabelkach

Recommended Posts

dlaczego ja nie znalam bloga decoratoium ???? czemu nikt mi nie powiedział ???

jakie piękne wnętrza, przemyślane, spójne, klasyczne do bólu. Znalazłam tam moją szafę do wiatrołapu. no prawie bo ja planuje czarną (chociaż po tym co zobaczyłam aż mam wątpliwości), inne uchwyty i może troszkę inne fronty. Ale jest bardzo podobna do tego co chcę uzyskać. Wkleję zdjęcie, ale jutro usunę bo autorka może sobie nie życzyć żeby zdjęcia jej domu po cały internecie hulały. ;)

Edytowane przez pszczolka m

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ma, właśnie wczoraj go znalazłam i trafiłam na bloga :)

Kasiorka ? nie ale już szukam dzięki :)

ps. obejrzałam i:jawdrop: jakie wnętrza, podłogi (marzenie), ogród. wszystko cudo. jestem pod takim wrażeniem, że właściwie brak mi słów.

Tak rzutnik. :) bajki na kliszach się ogląda coś jak tu http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSFtx7W65_DuxfEVp3ThhqYs9jkzLMj3A8-rJAHNXYjRDm-72KKmQ Maniu ty za granicą mieszkasz więc dlatego nie znasz. A jak byłam dzieckiem to czesto oglądaliśmy. Mama mini kino robiła. Światło gasiliśmy i oglądaliśmy. Popularny za prlu był.

Ja też miałam pomarańczowy i gdzieś znikł. Pewnie na śmietniku wylądował.

O to pewnie też miałaś świetne zabawki rosyjskie. Pamiętam jak byłam mała i przyjeżdżali do miasta Rosjanie. Jakie cuda mieli: najróżniejsze nakręcane, mini pralki, maszyny do szycia, nieśmiertelne gry np zbieranie jajek (do tej pory mam :)). Wszystko metalowe (może trochę siermiężne), ale napewno trwalsze niż dzisiejsze.

Co do języka podobnie mam z niemieckim. W podstawówce czytałam, pisałam, mówiłam, co prawda niebiegle, ale komunikatywnie. A teraz koszmar. Parę słów zostało w głowie. Ale ogólnie nie mam talentu do języków

Poczułam się jak małolata ;)

To pewnie taką maszynę jak ja dostałam czerwona metalowa, podstawka drewniana. Szyła jednym ściegiem ;) A takie pieski to i teraz są. Co prawda chińskie (jak wszystko teraz) i tandeta straszna. Córka w ciągu tygodnia zepsuła.

No i mam wiadomość od kuzynki w sprawie mojej tapety. W końcu ma wolny weekend, dzwoni jutro do sklepu i jak będzie to jedzie po nią. A dobrze bo jutro ostatni dzień wyprzedaży. A już traciłam na nią nadzieje. Kuzynka była już w jednym sklepie, który okazał się nie istnieć (zlikwidowali, a w bazie internetowej wciąż był) i jak na złość miała tygodnie pracujące 7/7. Może się uda.

Jakiś czas temu narzekałam na problemy z reklamacją wagi w Mixelectronics. Załatwiłam sprawę. Ale od początku. Waga zamówiona przez internet, odebrana w salonie stacjonarnym. Ponieważ go zlikwidowali złożyłam reklamację w sklepie internetowym. Odpisali mi że mogę złożyć reklamację w dowolnym salonie w Polsce. Wysłałam więc do nich, a oni nie odebrali jej i waga wróciła. Zdenerwowałam się (delikatnie mówiąc ;)) i zapytałam dlaczego nieprzyjęli skoro są sklepem, a waga zamówiona u nich. Uzyskam odp że nie prowadzą reklamacji sklepów stacjonarnych. Najbliższy mam ponad 100 km. Załatwiłam więc to inaczej. Napisałam do najbliższego sklepu stacjonarnego pisemko, powołałam się na e-maile i przepisy, ze w ich obowiązku jest odebranie ode mnie z domu (na swój koszt) zepsutej wagi. Przysłali kuriera i zabrali wagę :) Małe zwycięstwo:wiggle: Źle trafili bo ja z tych zawziętych i nie odpuszczam. Dobrze poczytać przepisy. To już druga sprawa która mi się udała w ciągu 6 mies. Udało mi się też skutecznie wypowiedzieć umowę oc po zakupie samochodu mimo, że nie dotrzymałam terminu wypowiedzenia.

Sklepu mixelectronics dalej nie polecam :)

witam z rana :)

chyba będę mieć moją tapetę do sypialni :wiggle: Kuzynka napisała mi wczoraj sms, że dzwoni do sklepu i nic bo nikt nie odbiera :confused: Ale postanowiła zaryzykować i zamówić przez internet. Mam nadzieje że tym razem nic nie zginie po drodze i że tym razem listonosz nie da paczki komuś obcemu.

Byłam wczoraj na budowie i pocałowałam drzwi bo klamki nie mamy ;) Kochany mąż nie wziął kluczy i do domu nie weszliśmy. A już myślałam że uda mi się zobaczyć ocieplony dach. Podobno ma być skończony w tym tygodniu i zabieramy się za schody wewnątrz a potem dokończymy barierkę na zewnątrz.

A podobno tynki wewnątrz robi się przed montażem okien drewnianych? Ktoś coś wie?

to wszystko przez dardurkę :) tak z ciekawości spojrzałam czy jest coś oprócz grazii i jest, a do dziś byłam przekonana ze nie ma alternatywy a już napewno tańszej. Mam wybór i z tego bardzo się cieszę. No i dardurka coś znalazła jeszcze więc jak tylko wstawi zdjęcia będę patrzeć :)

Co do podłogi to znaleziona przypadkiem przy szukaniu glazury :) a właśnie coś w takiego delikatnie maziajowatego bym chciała (nawet może i mniej tych wzorów) i właśnie z szarością :)

A ogrzewanie połogowe + w łazience na górze grzejnik. A przypomniało mi się coś odnośnie grzejników :) Jakiś czas temu mówię do męża, żeby zrobić wyprowadzenie a grzejniki powiesić po pierwszym sezonie grzewczym gdy będzie wiadomo czy podłogówka nam wystarczy czy gdzieś potrzeba dodatkowo grzejnik. Był na nie, chciał odrazu grzejniki. Wczoraj gada z mamą i mówi: KOLEGA NAMAWIA mnie żeby nie wieszać grzejników a narazie zrobić tylko wyprowadzenie :bash: No kurcze jak ja mówiłam to było źle ale jak kolega mówi to dobrze i mogę się założyć że posłucha:P

Piękne te płyteczki, pszczółko a na dole będziecie mieć prysznic? :) Swoją drogą to 220 zł za 30 cm = 7,3 za cm | 150 zł za 20 cm =

7,5 za cm, wiem niby to 20 gr różnicy, ale jednak :p

Pszczołko namawiam na ogrzewanie podłogowe wszędzie. U nas tylko drabinki są w łazienkach - wcale nie używane :no:

Przy podłogówce trzeba poszukać za wczasu desek, bo raczej się ich nie zaleca, co nie znaczy że nie kładzie;)

nie Venusko :)

jedna płytka grazi (szt) o szerokości 20 cm kosztuje 150 zl

a m2 tych drugich płytek kosztuje 220 zl.

płytka ma wymiar 30 cm x 60,2 cm = 1806 cm2 na m2 wyjdzie więc 5,5 płytki policzmy 220 (za m2) : 5 płytek = 44 zl za płytkę

Więc sporo taniej. Chyba że jest błąd w cenie na stronie :)

Tak prysznic na dole. coś jak u Ciebie bez brodzka z drzwiami szklanymi.

Podłogówka będzie wszędzie. Raczej dodatkowo grzejnik w górnej łazience. Marzy mi się coś takiego http://www.opex.pl/galeria/domaniewska/produkty/22.jpg http://www.dobrzemieszkaj.pl/img/imagecache/600x461__media_11374

lubhttp://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQV2WsHKULWDMxFaJOtHiq4jh0sVrXooHS3xrFmGk42rYGeeIgwxfm6TTgVCA lub http://lazienki-szydlowski.pl/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/7/3/7388v2_4.jpg

nie wiem jak cena pierwszego. drugi najbardziej realny, bo cena ostatniego prawie 5 tys nie do przełknięcia ;)

U nas na tapecie teraz piec i ogrzewanie więc podłoga na wybór musi poczekać. A szkoda bo ja chętni bym ją już kupiła :)

piękne, ale cena ...

Pokazałam chyba tylko w celach poglądowych ;) Chciałam sprawdzić cenę pierwszego i mam 6 tyś. 3 przy nim to taniocha bo ponad 4.

Zostaje mi cos w stylu 2 bo cena do ok 2.

kurcz emoty mi nie działają....

te płytki co pokazałam jakie mają dekory. u mnie bylo by na gładko, ale i tak podziwiam http://www.pugliasrl.it/wp-content/uploads/Piemme-Valentino_part_avorio.jpg

http://www.ceramichepiemme.it/Portals/0/schede/catalogo/varie/Boiserie%20Piccola2.jpg

edit:

dostalam info ze sklepu. dostali krzesla i mają mi wyslac wkoncu to drugie. cieszę się bo ile można na nie czekać. stoi mi taki wielki karton w kuchni z tym starym, przejść nie można wrrr.....

kuzynka potwierdzila zamowienie tapety wiec w tym tyg powinna być juppi :)