Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bociany odlatują a my lejemy fundamenty - czyli dla tych co zaczynają na jesień/zimę

Recommended Posts

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 190
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To szybko Wam poszło, gratuluję. Ja planuję wrzesień :) ale kilka tematów wykończeniowych zostawię sobie na przyszły rok. R&M, jakie macie doświadczenia z ociepleniem Rockwoolem? Podeślijcie coś na priv, jeśli można prosić.

ocieplałem poddasze sam

wszystko szczegółowo jest opisane w moim DB (na 1 stronie jest spis treści)

wyczuwam nutkę złośliwości ;)

aksamitka ... a my się nie podniecaliśmy ??? teraz to już nuda ... płytki, płytki, panele drzwi - nuda, jeszcze jak się samemu dłubie a nie ktoś szybko i sprawni Ci to robi jak mury czy strop

Witam serdecznie :)

A my jesteśmy wciąż i wciąż na etapie papierologii stosowanej :p Mieliśmy zaczynać jakoś z początkiem lata, ale wszystko niestety się przeciągnęło. Na decyzję o warunkach zabudowy czekaliśmy ponad 2 miesiące, jak już ją dostaliśmy to okazała się nie taka jak chcieliśmy (aż 8m od płotu). Złożyliśmy odwołanie, tym razem oczekiwanie dużo krótsze i decyzja pomyślna dla nas (6m) :) Adaptacja też trochę zajęła. Teraz oczekujemy na decyzję o zjeździe na drogę i w końcu składamy o PNB. Niestety wciąż nie mamy ekipy :( A planujemy przed zimą zdążyć z fundamentami. Same opóźnienia! Normalka :p

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Jesteś szczęściarzem. W jakiej miejscowości można tak szybko dostać decyzję o warunkach? Jestem zdumionym. W Sosnowcu na decyzję na podstawową stację diagnostyczną czekałem ponad rok i w międzyczasie Inwestor zrezygnował i skierował się do innego miasta. Tam będzie płacił podatki lokalne, a ja nie mam projektów stacji do wykonania.

Witam się ponownie po dłuuuuuuuuugaśnej niebytności na tym wątku. Widzę , że troszkę się pozmieniało. U mnie robi się dach, po zimie ruszyliśmy pomalutku, a że wszystko robimy sami systemem gospodarczym to musi trwać. Ekipa "dachowa" zainkasuje za 250 m2 dachu czterospadowego z lukarną, 70 zł/m2 plus montaż okien dachowych 150 zł/ szt. Nie wiem jak u Was z kosztami ale jestem zdruzgotana topniejącymi oszczędnościami. Będę pomału rozglądać się za oknami, stąd pytanie- jakie wybrać, czym się kierować ( poza ceną i kolorem). Podpowiedzcie, kto już ma doświadczenie w tym temacie???

u nas, mamy ssz z blachodachówką, elewacje zaciagniętą klejem, elektrykę i część hydrauliki, jutro kończą nam tynki wewnątrz, trochę się chłopcy narobili=rzucali ręcznie bo nie mamy prądu trójfazowego jeszcze.Co do kosy to ja już przestałem liczyc, lepiej sie nie denerwowac, byłem zły przy stanie surowym że tyle kasy idzie na robocizne, a przy wykonczeniu (siebie i domu) proporcje przesuwają się w kierunku 50/50. szok

• 3 months później...