mj1973 16.11.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Witam wszystkich zaczynających budowę. Budujemy Dom Za Rogiem.My zaczeliśmy w połowie pażdziernika. W planie na ten rok był stan zero czyli fundamenty ale kierbudpodpowiedział żeby do stropu budować przykryć i przeczekać zimę.Na chwilę obecną brygada przygotowuje strop więc najpóźniej w przyszłym tygodniu będzie zalany.Pogoda sprzyja więc chciałoby się dalej ciągnąć ale zaskórniaki się skończyły i trzeba sprzedać mieszkanie co nie jest takie prostew dzisiejszych czasach. Jestem jednak dobrej myśli.Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ywis 20.11.2011 02:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam! Ja też z klanu budujących jesienią - zaczęliśmy 22 sierpień. Już tu kiedys zaglądałem, ale w związku z nawałem roboty i problemów zaniechałem. Teraz wracam do "macierzy". Zawsze można do kogoś zagadnąć, kto ma podobne problemy... W związku z tym, że pogoda sprzyja próbujemy ciągnąc jak najdalej. Myślę, że uda się przykryć. I powoli musze się rozglądać za oknami, hydraulikiem i elektrykiem (nie wiem czy ktoś zechce robić zimową porą?), ale okna zamówić trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 20.11.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Ja zaczalem 19 wrzesnia (ekipa miala 2 tyg prrzestoju) Od wtorku wchodza dekarze Do konca listopada koniec z dachemOkna planuje dopiero na marzec i cala reszte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj1973 20.11.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Najbardziej zaprzyjaźnieni to ci z tvn-uNawet w pierwszym tygodniu grudnia ma być spokoTakże wszyscy na budowę!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 20.11.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Oby ta pogoda dopisała nam jak najdłużej a dzisiajszy dzień był piękny. Prawdziwa Polska jesień. Strop zalany a jak pogoda dopisze to niedługo dach będzie. Edytowane 20 Listopada 2011 przez Malwina Napiórska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 22.11.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 1 października zalewaliśmy chudziaka a dziś panowie kończą deskowanie dachu, jak pogoda się nie zmieni drastycznie to pod koniec tygodnia pojawi się dachówka na dachu jak będzie SSO dam znać obecnie trwa "przetarg" na okna kto da mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 24.11.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) pogoda póki co daje budować, jutro tyczymy budynek, od poniedziałku zaczynamy kopać,ekipa może nie najtańsza, ale sprawdzona. sso bez dachu(mamy znajomego także sprawdzonego dekarza) 31tys, 98m2 użytkowej, ale okolice Warszawy a ekipa miejscowa, o dziwo Ekipy zamiejscowe (Lublin, Grójec) ok 2-7tys więcej. mamy nadzieje że uda się zrobić stan zerowy przed zimą póki co to wszystko wskazuje na brak ciężkiej zimy w tym roku Edytowane 24 Listopada 2011 przez hary2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kasik81 03.12.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 witam, ja tutaj zupełnie nowa i przed budową, zaczynamy dopiero na wiosnę... Podczytuje i kibicuje wszystkim, którzy są już w trakcie.My palnujemy budowę niestety rozłożona w czasie, przyszły rok sso, a w nastepnych latach powolutku wszystko do przodu... Czy tylko ja mam taki długotrwały plan budowy????? wszyscy tak szybciutko, w rok lub dwa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.12.2011 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam można by rzec ze mamy SSO - jeszcze tylko gąsiory w poniedziałek ekipa założy ... nad ranem padało - ekipa od dachu o mały włos nie zawróciła na drodze - podobno tak u nich walił śnieg - u nas padał deszcz http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=89364&d=1323541509 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=89395&d=1323541529 ekipa rozpoczęła dzień od śniadanka , a później zabrali się ostro do pracy http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=89377&d=1323541509 a na koniec jedna z fotek wykonana dziś popołudniu - chyba moja ulubiona http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=89386&d=1323541529 reszta jutro bo teraz już nie mam czasu - sami wiecie - sobota wieczór - trzeba wyjść odreagować Pozdrawiamy Renata i Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 21.12.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Zacczalem 19 wrzesnie w tym mieli 2 tyg przestoju i skonczone przed swietami Dom przykryty dachowka przeczeka zime. Okna zamowione w marcu beda montowane.Dozo do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 05.01.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Duży domek budujecie? U nas zaczęli pod koniec sierpnia i dopiero folie kładą, ale domek ma prawie 200m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 06.01.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Zaczeliśmy 25 listopada,modliliśmy się o pogodę, aby skończyć stan zero i "schować" na zimę. udało się. pogoda po świętach jednak dopisała i mamy aktualnie postawiony parter i zaszalowany strop. chłopcy jak tylko pogoda pozwoli będą kończyć zbrojenie, może uda się złapać kilka dni plusowych żeby zalać strop ktoś jeszcze jest w trakcie oprócz nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 06.01.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Nam wsumie buduje dwóch fachowców plus jeden do pomocy (razem 3 osoby). Nie wiem czy to długo? czy naprawde tyle schodzi przy takiej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 07.01.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 My po zalaniu stropu zakończylismy sezon. I jestem z tego powodu wsciekła, bo zimy jak nie bylo tak nie ma. Do tego czasu zdążylibyśmy zrobic dach, wstawić okna, a gdy ścisnałby w koncu mróz, robilibysmy instalacje. Coś czuję, ze jak zima sie zacznie na dobre, tak bedzie trwać do kwietnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 07.01.2012 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 u nas właśnie elektryka się robi - ale niestety w żółwim tempie bo fabryka z oknami nawaliła , miały być montowane w tygodniu przedświątecznym a będą na przełomie stycznia i lutego , jak zamknę wchodzi hydraulik , elektryk położy kable na podłodze i ekipa wykańczająca robi podłogę - także zapowiada się ciekawie zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 10.01.2012 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 nadal czekamy okna zamówiliśmy w lokalnej fabryce na Podkarpaciu oferującej okna na niemieckich profilach Schücooka raczej w Warszawie niedostępne jedyne co mogę powiedzieć na tą chwilę to super cena - dużo niższa niż w W-wiejak już wstawią to dam znać czy OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 11.01.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Gratulacje, bardzo sprawnie Wam idzie Ja mialam przed swietami podobne obawy, a teraz strop juz zwiazal na dobre i prace murarskie zakonczone. Kierownik stwierdzil, ze strop przy lekkim minusie mozna lac, ale doradzil beton B25 z dodatkami. Trzymam kciuki i pozdrawiam. widze że jestesmy na podobnym etapie, my dzisiaj zalewaliśmy strop, beton b20 z dodatkiem. teraz kto pierwszy pod dach kleju zimowego ytonga jeszcze nam trochę zostało, oby dało jeszcze troszkę porobić przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjaz 12.01.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, chyba tu będę pasował. Budowa rozpoczęta w połowie pazdziernika, i wygląda na to, że ze stanem surowym zadaszonym wyrobimy się w 3 miesiące. 16.10.2011 Dzień przed rozpoczęciem budowy wszystko wyglądało tak: Kiedy wyznaczaliśmy z geodetami wstępny zarys budynku, z zarośli wyskoczyła sarenka. 21.10.2011 Pół metra humusu zdjęte, pospółka usypana i zagęszczona, zrobiona kanalizacja i przepusty. 26.10.2011 Ułożone ocieplenie pod płytę fundamentową części mieszkalnej. To trochę obcięte kształtki Izodom2000. Wyglądają nieźle. Zrobione są z twardego styropianu (periporu), płyty łączą się na zamki, dzięki czemu będą szczelniejsze niż zwykły EPS/XPS kładziony na zakładkę. 30.10.2011 Płyta fundamentowa częściowo uzbrojona: są już wieńce i dolna siatka. Widać też zagęszczenie zbrojenia w miejscach, gdzie będą startery do słupów. W dwóch miejscach płyta została pogłębiona z 25 do 40 cm, żeby dawała lepsze podparcie dla dwóch ważnych słupów. 5.11.2011 Zbrojenie i szalunki gotowe - lejemy beton: Po południu: Weszło prawie 70m3 betonu! Mimo to, na tym zdjęciu płyta, zwłaszcza ta garażowa, wygląda na dużo większą niż faktycznie jest. 9.11.2011 Płyta została zalana w sobotę, a w poniedziałek zaczęły już powstawać ściany. 15.11.2011 Pół ściany stoi, widać pierwsze zarysy okien 19.11.2011 Ściany rosną, pojawiły się pierwsze nadproża. Budowa jakby trochę wyhamowała. Trochę trudno się zorientować dlaczego. 27.11.2011 Nośne ściany parteru w zasadzie gotowe, zrobione są już niektóre nadproża - parter nabiera kształtów 2.12.2011 Ściany nośne parteru odebrane, większość stropu zaszalowane, ok. 1/3 już zazbrojone. Za kilka dni będziemy lać! 7.12.2011 Wylany został strop 9.12.2011 Dwa dni po wylaniu stropu, a już stoją pierwsze ścianki... 14.12.2011 Zaszalowane zostały ostatnie wieńce, stanęły pierwsze krokwie, muruje się komin. 18.12.2011 Wieńce zalane, czubki ścian szczytowych - domurowane; więźba w zasadzie jest gotowa, zostały tylko drobne poprawki 21.12.2011 Na budowę weszła ekipa dekarzy - na początek poszła folia, łaty, obróbki 12.01.2012 Dekarze zrobili sobie 2-tygodniową przerwę, ale jak wrócili, to chyba w ośmiu! Po czterech dniach dach jest prawie gotowy. Dekarze czekają jeszcze na ostatnią dostawę dachówek. Muszę powiedzieć, że jestem szczerze zdziwiony tempem pracy mojego wykonawcy! Było kilka baboli, nawet dość poważnych, ale poprawili wszystko bez żadnej dyskusji, marudzenia i bez ociągania się Edytowane 12 Stycznia 2012 przez wjaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hary2006 14.01.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Pięknie wam idzie, gdybyśmy nie mieli problemów z PNB, tez byśmy wystartowali pod koniec października, ale przyznam że jak na wielkość domu, to tempo więcej niż przyzwoite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 15.01.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Tylko pozazdrościć budowy w takim tempie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts