duś1719506024 16.01.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ta wanna wygląda jak clarissa z koła, a jeśli dobrze rozpoznaję, to mogę ocenić bardzo pozytywnie. mam wprawdzie tą nieco większą (170), ale ta wanna jest bardzo wygodna i duża. polecam z czystym sumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinkin 16.01.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Dzięki Duś za opinię Wanna z obrazka to dokładnie to http://allegro.pl/wanna-akrylowa-narozna-arcline-160x70-nogi-l-p-i2046358541.html. Cena wydaje się być mocno rozsądna, ciekawe jak z jakością ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 16.01.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 jeśli chodzi o wymiary, to są bardzo podobne do tej z koła. firmy arcline nie znam, ale produkty tej firmy są widoczne (już wprawdzie za sanitariatami się od chwili nie rozglądam, ale nazwa jest mi znana), a skoro firma jest obecna na rynku - bardzo źle nie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinkin 16.01.2012 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 W sumie nie ma przeciwwskazań żeby wannę zrobić 170x100 Wnęka ma 177 szerokości Tylko przy większej wannie pewnie wzrośnie zużycie wody ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinkin 16.01.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Jeszcze zapytam - umiejscowienie kranu - gdzie go najlepiej zaplanować ? Bardzo nam się podoba kran w połowie szerokości wanny, ale czy takie rozwiązaniejest wygodne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 16.01.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 to zależy jakie baterie planujesz (przy podttynkowych nie ma większego znaczenia) oraz od tego, czy planujesz brać w tej wannie prysznic? (tj czy wanna ma łączyć obie te funkcje?) nie - znów nie ma to większego znaczenia. wlewka wannowa może być gdziekolwiek, po kąpieli słuchawka i tak "jest na kablu" więc gdziekolwiek staniesz będzie wygodnie. tak - zwróć uwagę, że wanna się zwęża i nie w każdym miejscu będzie się wygodnie stało (co w przypadku planowanej deszczowni będzie się odbywało w 1 miejscu). moja clarissa zwęża się od mniej więcej 1/3 długości prostego boku (pochylone oparcie kończy się na 1/4), więc tam jest najwięcej miejsca, żeby wygodnie stanąć. i tam też znalazła się moja bateria prysznicowa, ale ja wybrałam hansgrohe raindance, która łączy funkcję deszczowni, słuchawki i wlewki wannowej, no i po drugie - na tym zagiętym boku planuję kiedyś parawan szklany, który uchroni przed zalewaniem łazienki (długowłosa ja potrafię nie nachlapać wszędzie wkoło, więc jak dla mnie mogłoby nie być, no ale mój m. nie potrafi wziąć prysznica bez chlapania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinkin 16.01.2012 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Czy wanna ma pełnić dwie funkcje ? Owszem Nawet musi Nie wiem szczerze mówiąc czy będziemy instalować jakiś parawan - żonie mej się to jakoś nie widzi (a mi to wszystko jedno ). Bateria będzie raczej "klasyczna ścienna" - nie znam fachowych określeń. Zastanawiam się właśnie czy taka wystająca bateria nie będzie przeszkadzać przy używaniu prysznica? Może lepiej kupić wannę 160x100 ? Wtedy jest większe pole manewru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 16.01.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 w takim razie macie temat do przemyśleń. wanny asymetryczne są niewdzięczne jeśli chodzi o parawany. moja clarissa nie ma parawanu od producenta (tj. przeznaczonego do tego modelu), więc muszę dorobić u jakiegoś szklarza. gięcie szkła to droga impreza no i bez modelu od producenta (a przecież nie wyślą mi go mailem) ciężko o idealny łuczek. dlatego u mnie parawan będzie jednak prosty - rant wanny jest na tyle szeroki, że 100 cm długa tafla będzie pasować (na codzień będzie złożona na ścianę) jeśli chodzi o baterię - też zastanówcie się jak miałaby być zamontowana, żeby ten prysznic brało się wygodnie. jeśli rezygnujecie z deszczowni - mocowanie słuchawki musi być takie, żeby najwyższe z was mogło wygodnie umyć głowę (oszczędność wody oszczędnością wody, ale większość z nas nie zakręca jej gdy myje włosy i do tego robi to 2 rękami), więc koniecznie weźcie poprawkę na wasze nawyki określając miejsce mocowania. plus pewnie nie chcecie mieć węża od sluchawki rozciągniętego przez całą ścianę (to może przemawiać za niesymetrycznym umiejscowieniem wlewki albo wybraniem opcji z deszczownią). nie narzucam konkretnego rozwiązania, bo to już zalezy od was, ale wyobraźcie sobie jak się po tym projektowanym wnętrzu poruszacie przy codziennych czynnościach - dla mnie to najlepsza cenzurka i sprawdziła się bezbłędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinkin 09.06.2012 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Jesteśmy ciekawi Waszej opinii - która z tych kuchni wydaje się fajniejsza? Nie wiemy co bedzie bardziej funkcjonalne - barek czy stół rozkładany? http://img812.imageshack.us/img812/5164/kuchnia1.png http://img528.imageshack.us/img528/1793/kuchnia2.png Edytowane 9 Czerwca 2012 przez pinkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.06.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 stół będzie praktyczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JimmyW 09.06.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Też jestem za opcją ze stołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinkin 09.06.2012 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Dzięki za opinie...mam nadzieje że teraz już moj mąż się przekona do tej opcji ze stołem wczesniej długo obstawialiśmy tą 2 wersję z barkiem, ale nie mogłam sobie wyobrazić np rodzinnego obiadu: część osób przy barku a część przy stoliku kawowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 09.06.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Ja jestem zwolenniczką stołu. Barek fajny ale jeśli ma być albo - albo wybrałabym stół! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinkin 09.06.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 czyli 3:0 dla stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 09.06.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 4:0 dla stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 10.06.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 5:0 dla stołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinkin 11.06.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 (edytowane) A oto cześć naszego przyszłego salonu z aneksem kuchennym http://img825.imageshack.us/img825/3921/img4129ay.jpg Edytowane 11 Czerwca 2012 przez pinkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts