Jurek_Z 24.07.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Mam problem z jeżówką. Łodygi na odcinku paru centymetrów powoli przewężają się, ciemnieją a potem się przełamują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.07.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 a na lisciach niczego nie ma?Może to jakaś zgorzel? W każdym razie usuwaj chore pedy i opryskaj na wszelki wypadek np. Bravo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 24.07.2011 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Liście są zielone, czyste i równe. Pryskałem topsinem ale bez efektu. Na pierwszej padło około 10 kwiatów, a na drugiej - posadzona w tym roku nie wytrzymał ani jeden. Mam jeszcze dwie jeżówki na tej samej rabacie na których nie występują te objawy zdjęcie 3 i 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.07.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 moze przyczyna jest środowiskowa? Z niczym mi sie nie kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 25.07.2011 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Czy nadmiar wody lub PH gleby może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pielengnica 27.07.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Oczywiście że tak wszystko może mieć wpływ na to jeżówka jest rośliną średno delikatną na przelania ostatnio ciągle pada jest wilgotno brak słońca a ona kocha słońce i średną wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts