Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sanplast czy radaway

Papolinek

Recommended Posts

którego producenta kabine prysznicową wybrac sanplast czy radaway ?

Obie maja unoszace sie zawiasy przy domykaniu.

Powłoke zabezpieczajaca osadzaniu kamienia ma sanplast

Sanplast ma szkło na sciankach 8 mm natomiast radaway 6

sanplast jest drozszy o 1500pln

Edytowane przez P:)apolinek

• 6 years później...

Kabina taka jak w opisie, ale podejście do klienta ze strony Radaway tragiczne.

Robiliśmy wszystkie zakupy na dwie łazienki w sklepie internetowym Lazienkaplus.pl i niestety zamówiliśmy błędną kabinę, Lazienkaplus.pl stwierdziła, że Radaway powinien wymienić, a Radaway, że Łazienkaplus.pl powinna się tym zająć. Nestety nie doszli do porozumienia i my zostaliśmy z błedną kabiną za 3 tys. złotych w garażu. Nie pomogły prośby. Kabina jest oryginalnie zapakowana i mogłaby być bez problemu sprzedana, ale oczywiście, kto by sobie tam zawracał głowę klientem jak już kasa jest w kieszeni. Obie firmy stwierdzły też, że nic sobie nie robią z negatywnych komentarzy w internecie. Smutne to i bardzo nieprofesjonalne.

Ja zamówiłem Radaway ESSENZA NEW KDD-B 80Lx80P cm, wys. 200 cm z UltraClear szkłem i bez listwy podłogowej( https://plytkilazienki.pl/pl/radaway-essenza-new-kdd-b-80lx80p-wys-200-cm-szklo-przejrzyste-385070-01-01l-385070-01-01r.html ). U mnie skrzydła składne bo łazienka mała i żeby zyskać na przestrzenności skrzydła można sobie składać na ścianę. Trochę ta kabina jest za droga, zwłaszcza jak się bierze ze szkłem UltraClear, ale co tam. Też mi zależało na wysokości szkła 2 metry. Z samej marki niektórzy są zadowoleni inni nie. Trochę widziałem na żywo kabin od radaway'a i nie zauważyłem, żeby to był produkt badziewny.

Mimo, że zrobiłem trochę zakupów w lazienkaplus.pl to kabiny od nich nie chciałem. Poza tym @ilonea masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny. W lazienkaplus za chyba 2 złote extra może wydłużyć zwrot do 30 dni.

• 1 year później...

Potrzebuję opinii. Mam do wyboru Sanplast KNP Freezone:

https://sanplast.pl/catalog/product/view/id/140876/s/kabina-narozna-kwadratowa-knl-p-freezone/category/102/#140=10840&142=14&143=8689

albo Radaway Premium plus D:

https://www.radaway.pl/kategoria/premium-plus-cd/

Która lepsza? Za Sanplastem przemiawia bezprogowy dostęp, jednak mam średnie zaufanie do marki. Jak z ich jakością/szczelnością?

Edytowane przez AnonimowyAlkoholik