Basiaw 24.07.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Dostałam "poufną" wiadomość, że rodzina szykuje mi prezent w postaci drewnianego mostku do ogrodu i zastanawiam się, czy przyjąć z otwartymi ramionami, czy bronić się i traktować na równi z krasnalami?Nie mam wody w ogrodzie, ale wkrótce powstanie zaułek przy którym będzie wyprowadzona woda opadowa z rynny, chcę tam stworzyć zakątek dla roślin lubiących trochę bardziej mokro w nogi i to byłoby ewentualne miejsce dla takiego elementu małej architektury ogrodowej. Macie w swoich ogrodach takie mostki, kładki, które nie leżą nad wodą ale robią za mała architekturę i urozmaicenie w ogrodzie? pozdrawiamBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.07.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 widziałam kilka zdjęć ogrodów z mostkami nad suchymi strumieniami albo nad wijąca się wstęga niebieskich kwiatów.Pytanie - jaki styl tego mostka będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 25.07.2011 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 widziałam kilka zdjęć ogrodów z mostkami nad suchymi strumieniami albo nad wijąca się wstęga niebieskich kwiatów. Pytanie - jaki styl tego mostka będzie? Nie wiem dokładnie, bo to ma być prezent (tylko komuś się wyrwało), ale na ile znam ofiarodawców, to prawdopodobnie będzie to mostek do samodzielnego montażu w takim stylu jak na tym zdjęciu. W tym kąciku, gdzie będzie wypuszczona woda z rynny chcę przesadzić brzozę omszoną, bo męczy mi się w zbyt nasłonecznionym miejscu, do tego jakby dać kępy irysów syberyjskich, trzykrotkę, paprocie to może i wyszłoby coś ładnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 25.07.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Ja też myslałam o takim mostku bez wody. Moim zdaniem, żeby ładnie wyglądał i wpasował się w ogródek, trzeba by go umieścić w otoczeniu czegoś, co by udawało strumyk: jakichś głazów, żwirku (suchy strumek, jak napisała Elfir). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 14.08.2011 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Dzięki sugestii Elfir jest suchy strumyk, naszym zdaniem wyszło sympatycznie. Bardzo dziękuję za podpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaapii 16.08.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Wyszło super a czy wiesz może gdzie można kupic taki mostek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 16.08.2011 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Wyszło super a czy wiesz może gdzie można kupic taki mostek? Dzięki:-) Jak znam moją rodzinkę, to na allegro, pół domu tam kupili;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 16.08.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 jedno zdjęcie takiego ładnego mostku - prosimy o kilka innych ujęć plisssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaapii 17.08.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Dziekuje za odp i takze przylaczam sie do prosby dudus o wiecej zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 17.08.2011 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Dziękuję za takie miłe opinie, dorzucam 2 zdjęcia. Nasz ogród jest ciągle w trakcie tworzenia, wreszcie za nami wszystkie te budowlane bałagany i teraz etapami tymczasowe warianty przerabiamy na stałe. To żwirowe "oczko" to 2 w 1, miejsce spustu wody z rynny (dół z kamykami ma ok. metra głębokości) i przy okazji wyszedł nam taki kącik. pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts