aspartam 27.07.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Mam prośbe o podsuniecie pomysłów na ciekawe rozplanowanie pomieszczeń w mieszkaniu o powierzchni 54m2 z dwoma niezależnymi pokojami (sypialnia i powiedzmy pokoj do pracy) oraz pokojem dziennym z aneksem kuchennym. Dziś wiemy, ze zależey nam na mieszkaniu funkcjonalnym, które z przyszłością łatwo będzie wynająć. Zależy nam na dużej ilości szaf i schowkow, żeby w lazience nie wpadac na przyslowiowego mopa, a ubrania żeby nie „walały się „ po domu. Na chwilę obecną będzie to mieszkanie dla dwoch osob, ale docelowo będziemy chcieli je wynajac, tak więc już teraz rozwazamy takie zaplanowanie kuchni, by w przyszlosci pokoj dzienny można było zamknąc jako niezalezny pokoj. Nie radzę sobie z: - pomysłem na szafie w sypialni, a chcialabym żeby kazde z nas mialo dobry dostep do łóżka, - mikroskopijna szafa w przedpokoju - niewielką łazienką (musi się w niej zmiescic pralka, kabina i duzo szafek do przechowywania) - pomyslem na zamknięciem kuchni w przyszłości - na razie może być otwarta, ale gdy juz mieszkanie będziemy chcieli wynająć, dobrze będzie ja zamknąć i wydaje nam się ze dobrze by się było nad tym zastanowić już teraz Dodatkową zmorą w kuchni jest komin, który psuje kazde sensowen poidejscie do planowania blatu. A gdzie postawic czesc jadalna? Ratunku !!!! I z góry dziękuję J Magda P.S. Decyzje o zakupie podjeliśmy późno, jak widac na zdjeciu wszytsko już stoi, ale jestesmy gotowi na zmiany mając na uwadze poprawe funkcjonalnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.07.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Znakomity rozkład mieszkania! Dawno tak dobrego zagospodarowania nie widziałam Łazienka ma aż 6 mkw - to salon jak na blokowe warunki! Chyba jesteś uprzedzona do tego mieszkania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspartam 28.07.2011 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Hej, uprzedzona nie jestem, faktycznie widze problem z umiejscowieniem sensownej szafy w przedpokoju, i umieszczeniem sltolujadalnego, tak by nie zaburzyc "czesci wypoczynnkowej" w pokoju dziennym. Za wszelkie rady - wdzieczna bede M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Stół jadalny mi się nie zmieścił, jesli kuchnia ma być zamknięta i dwa pokoje miałyby zostać niezależne.To po prostu za małe mieszkanie na 3 pokoje. Tutaj propozycja zwiększenia ilości szaf i zamknięcia (drzwi przesuwne) kuchnihttp://img828.imageshack.us/img828/3782/a11av.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 albo dwa pokoje, ale wygodnie:http://img215.imageshack.us/img215/7482/a11awv.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspartam 28.07.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Wow, dzięki za szybką odpowiedź. Przesuwanie ścian wywołuje u dewelopera wylew, ale myślę że zmiana położenia drzwi jest do "przepchnięcia". Super pomysł na schowek z łukiem tylko zastanawiam się jak w takim układzie będzie można w przyszłości zrobić 3 w pełni funkcjonalnie pokoje. Pokoje mogą być małe ale najważniejsze żeby były funkcjonalnie (pod przyszły wynajem). Super i czekam na kolejne propozycje Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.07.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Aspartam,komu chcecie wynajmować? Rodzinie czy studentom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspartam 29.07.2011 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Aspartam, komu chcecie wynajmować? Rodzinie czy studentom? Hej, nie mamy doswiadczenia w wynajmowaniu rodzinie, wiec myslelismy o studentach. Mieszkanie jest w centralnym punkcie miasta, wiec mysle ze albo bedzie w przyszlosci atrakcyjne dla studentow albo dla jakiejs firmy, by wynająć dla pracownika. O rodzinie nie myslelismy glownie na uwadze majac fakt brak doswiaczenia z "ta grupa doelowa", wiec nie rozumiem jej potzreb. Dzieki Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.07.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 aspartam - zamiast robić mieszkanie dla siebie, by TOBIE się wygodnie mieszkało, jesteś gotów na ciasne klitki, bo w przyszłości być może wynajmiesz mieszkanie?Dziwne podejście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspartam 29.07.2011 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Podejscie nie jest dziwne, tylko przyszlosciowe. Mieszkanie wynajme na pewno i nie pozniej niz za rok - dwa lata, dla nas to tylko przejsciowe lokum. I tak naprawde nie chodzilo mi o analize moich celow tylko podpowiedz sensownych rozwiazan Dzieki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.07.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Teraz rozumiem. Dlaczego narzekasz na bardzo fajny (pod wynajem) układ? Co z tego, ze kuchnia jest niewygodna, skoro i tak nie wy będziecie sie z nia męczyć?Dlaczego oczekujesz w części "salonowej" jadalni? Przy tak małych pokoikach i zamkniętej kuchni nie da się jej wygospodarować w salonie. Spójrz poniżej - trzy pokoje o mniej wiecej identycznych powierzchniach + zamknieta kuchnia.Jeden pokój salon, drugi gabinet i stół jadalniany a trzeci sypialnia.http://img841.imageshack.us/img841/7041/planmieszkaniat.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts