Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zlew pod oknem.. TAK czy NIE ?  

221 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zlew pod oknem.. TAK czy NIE ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 893
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Znalazłam wczoraj zlew, identyczny jak ten, który wybrałam z Franke. No ale tańszy 200 zl. Może wiecie jaka jest różnica w tych zlewach? Co jest lepsze Franke czy Eurodomo? Czy może to to samo? Chodzi mi głównie o jakość wykonania, może ktoś widział jakieś dwa zlewy w strukturze len kiedyś obok siebie z tych firm? :) Dodam, że przed przeceną chcą za ten zlew tyle co za ten Franke :-?

Jest tak -firmowy czy mniej raczej nie ma różnicy .Ważne by funkcjonalny był. Przejechałam się na droższej firmówce (teka) i tylko dlatego nie zmieniam na polski metalowy , że tamten wydałam . A kupowac 3 to przesada (na razie -bo jak się wnerwię to zmienię ) . Tu akurat liczy się praktyczność, i postaw na to (jak nie chcesz codziennie szorować ). :D

• 2 weeks później...
Chyba już znalazłam rozwiązanie idealne dla mnie :D .Zlew nie będzie pod oknem ale będzie zaczynał się zaraz z końcem futryny okiennej.Nad zlewem szafka z ociekaczem a z boku zmywarka.Więc będę mogła jednocześnie zerkać na świat podczas zmywania i mieć blat roboczy pod oknem. Szafka z ociekaczem też będzie na 100% bo wolę mieć niż nie mieć i póżniej żałować,no i oczywiście zmywarka. A jak Wy zdecydowaliście?

Ja mam zlew pod oknem nie widze żadnych wad z tego powodu. Z okna mam widok na brame wejściową, a nie mamy domofonu. Często kożystamy z okna właśnie z tego okna, żeby sprawdzic co i kto pod bramą.

http://foto0.m.onet.pl/_m/960122a4070c6e5a07ea9110494f60d4,10,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/ebc1d7caaeb07a4f2138df1fe003312c,10,19,0.jpg

Natomiast jeśli miałbym kuchnie zamkniętą to tak bym projektował wnętrze, aby pod oknem stanął stół.

A jakie dajecie baterie do tych zlewów pod oknem? Ja też będę miała zlew pod oknem i nie wiem jaka dac baterie, musi byc taka składana lub wyciągana zupełnie, poniewaz okno mam jedno skrzydło i muszę jakos je otwiera chocby do mycia, jakie baterie polecacie?

a nie możesz myć tego okna z ogrodu? No chyba że to nie jest parter ;) Ja tak założyłam. Otwierać okno mogę, ale uchylnie. To mi wystarcza. Szczególnie, że mam w kuchni dwa okna. Do mycia natomiast po prostu będę tylko uchylać, żeby umyć ramę a szybę będę myć z zewnątrz. Fakt, mam nisko... Teraz jednak mieszkam w bloku, na piętrze i też nie ma problemu. Okno otwiera się na tyle, że z umyciem nie ma sprawy.