Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich, :D

Jeżeli nie planujesz zmywarki to przynajmniej 1 duża komora. Ja nie mam zmywarki i mam 1 dużą komorę + 1/2 komory oraz ociekacz. Jestem zadowolona. Dla mnie dwie pełnowymiarowe komory to byłoby za dużo. Naprawdę chwalę sobie ta małą komorę + ociekacz - bardzo użyteczne. :wink:

Pozdrowionka

Uważam że narożny jest mniej wygodny. Nie ma możliwości aby stanęły przy nim 2 osoby. Często się tak zdarza że np. jedna osoba odlewa ziemnaiaki lub kluski a druga w tym czasie coś zmywa lub płucze.

Jeśli chodzi o liczbę komór to uważam że 1 + 1/2 to minimum. Najlepiej 2.

Pozdrawiam

wyżej było powiedziane, że mniej wygodny jest narożny, którego krawędzie schodzą się pod kątem prostym, natomiast zlewozmywak o formie trójkąta (o podstawie z przodu) nie wydaje się byc niewygodny, a wręcz przeciwnie, miejsca z przodu jest więcej, więc jak to właściwie jest? :-?

Mam zlew narozny Franke 1,5 komory,niebieski od ok.7 lat i jestem bardzo zadowolona(mam duzego psa i mu gotuję,ale mam tez zmywarkę,więc nie zmywam).Na pewno nie rysuje się,nie pęka i nie obłupuje się.Do tej pory juz by to chyba zrobił,a ja go nie oszczędzam :wink: .Ma jeszcze tę zaletę,ze nie widać nanim brudu i zacieków wody,stalowy praktycznie po kazdym uzyciu trzeba wycierać.Poza tym stalowy jest "głośny"(strumień wody uderza o blachę).Zdecydowanie polecam fragranit!!Narozne usytuowanie również.Powiem jeszcze,ze siotra ma zlew grafitowy innej firmy(jest tochę bardziej błyszacy)i narzeka,ze u niej bardziej widać brud.Zabrzmiało to wszystko,jakbym myła zlew raczej z rzadka :oops: :oops: ,ale zapewniam,ze chciałam tylko podkreślić fakt,ze nawet jeśli raz do roku :wink: zdarzy się nam zlewu nie umyć i jest brudny to i tak tego nie widać.

• 5 years później...
  • 2 years później...
  • 1 year później...

Witam. Każdy wybiera zlewozmywak jaki mu pasuje do kuchni. Ale poza kształtem i rozmiarem należy zwrócić uwagę na materiał. Polecam wziąć ceramikę. Parę dobrych lat będzie wyglądał jak nowy. Następną rzeczą jest marka z jakiej chcemy wziąć. Osobiście polecam Villeroy&Boch - wysoka jakość wykonania + duża ilość kolorów do wyboru + często akcesoria gratis. Do małej kuchni dobrze będzie się prezentować np. V&B Subway XM

http://www.agd-market.pl/wm.php?img=c003b2f1fb1190bccd6d5b6e22408749c319