Moose 25.11.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Ośka, dzięki kochana, bo ja mam naprawdę wrażenie, że piszę za dużo i nikomu nie będzie się chciało tych wynurzeń czytać. A ja wpadłam w szał muratorowy znowu i chcę się wszystkim z Wami dzielić, bez opamiętania. Twoje słowa pozwalają mi wierzyć (ojej, patetycznie się zaczyna), że jesteście tak zajebiście kochani i mnie znosicie cierpliwie Nie tylko znosimy cierpliwie ale z niecierpliwością czekamy na kolejne wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.11.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Prawdopodobnie to najlepiej wydane 20 tys w zyciu będą, dobry deal zrobilas Co do reszty wydatków- trzymaj sie ostro za kieszen już od teraz, zeby mialo się udać. Projekt jest prosty, powierzchnia nie przekombinowana, ale wielu rzeczy nie policzyłas i wielu nie da sie policzyc - wyjdzie w trakcie. Trzymam kciuki i zycze jak najlepiej, ale musisz sie pilnowac z kasą już od fundamentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.12.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Jagna pisz kochana i licz, trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 04.12.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Jagna możesz działać bez problemu,do końca grudnia na plusie a styczeń i luty łagodna zima,a w ogóle zima króciutka będzie :yes:to Ci prawi wróżka Agata u nas troszkę posypało,ale było na plusie :wiggle:ale każda z nas mieszka w innym regionie tak że zobaczymy która z nas będzie miała najcieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 05.12.2012 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Dziewczyny kochane,Wioluś, fajnie, że wpadłaś. Ilonka, miło Cię widzieć. Łosica, dzięki, kochana...MSU, ja naprawdę bardzo się staram oszczędzać. Na razie jednak polega to głównie na tym, że opłacając np. beton, albo piach głośno przełykam ślinę i jęczę. Dzisiaj panowie zasypali fundamenty piachem i ubili. I tak na razie zostanie, bo szef ekipy mówi, że bez sensu lać chudziak skoro mróz i i tak trzeba będzie poprawiać. Czekamy aż mrozy przyjdą i pójdą. A ja załatwiam kredyt, Nazwa, ja chcę mieć najcieplej, JAAAAA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.12.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Zapóźniłam się trochę i dopiero wyczytałam o powiększeniu areału, gratuluję! 1200m to już coś, zdecydowanie lepiej niż 800, chociaż - ja tyle mam i już mi za ciasno:D pewnie eksowi głupio że świetnie sobie radzisz bez niego:p a pomysł z kupnem działki na spółę był super! ominie Cię to co mnie spotkało - za oknami mojego salonu wyrosła ściana i zasłoniła mi widok na rozległą przestrzeń z zachodami słońca:bash:a niedługo pojawi się dach i niebo mi zasłoni niby dzieli nas 14m ale wygląda jakby stało tuż obok..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 07.12.2012 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 ... pewnie eksowi głupio że świetnie sobie radzisz bez niego:p hłe hłe... i kto to mówi. Chciałabym w połowie sobie radzić tak dobrze jak Ty.... ...a pomysł z kupnem działki na spółę był super! ominie Cię to co mnie spotkało - za oknami mojego salonu wyrosła ściana i zasłoniła mi widok na rozległą przestrzeń z zachodami słońca:bash:a niedługo pojawi się dach i niebo mi zasłoni niby dzieli nas 14m ale wygląda jakby stało tuż obok..... E, tam. 14m to nie może być tak źle. Obsadzisz to sobie ładnie, znając Ciebie, i nie będziesz widzieć tej "bliskości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 08.12.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Cześć. Ja mogę wziąć od Was ten mróz, czekam z niecierpliwością na te największe, podobne chociaż do tych sprzed roku. Ale wtedy nie skorzystałam bo plackiem z brzuchem w domu i w szpitalu leżałam. Ale już wtedy obiecałam sobie że za rok poszaleje, chocby na sankach- ja stara baba ale co tam.. Dziś tylko -12rano, ale na spacerku psicy nie przeszkadzało, śnieg skrzy w słońcu, skrzypi pod butem, cudenko. Zanim decyzję pomyślne o kredycie dostaniecie, akurat skorzystajcie z uroków pogody żeby siły zregenerować, no i święta bez śniegu...takie dziwne nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagustynka 08.12.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Jagna, superowo, ze wreszcie sie u Was cos ruszylo - juz sie ciesze na codzienna lekture do poduszki Z zakupem 1/2 dzialki to swietna sprawa, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.12.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 hłe hłe... i kto to mówi. Chciałabym w połowie sobie radzić tak dobrze jak Ty.... E, tam. 14m to nie może być tak źle. Obsadzisz to sobie ładnie, znając Ciebie, i nie będziesz widzieć tej "bliskości" Nawet już obsadziłam;) tylko że będę miała zacieniającą salon ścianę zieleni ale lepsze to niż okna sąsiada.... te 14m to: 4m jego+5m drogi do następnej działki+ 5m moje, czyli świerki serbskie rosną zaledwie 4m od okna:o jeszcze bardziej wkurza mnie to że oni usadowili dom głębiej niż ja i ich okna z 2 pokoi wychodzą na mój taras, do tej pory intymnie schowany za domem :bash:jedyna nadzieja że zielenina urośnie zanim się wybudują bo przez 2 lata doszli do stropu nad parterem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 10.12.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Wioluś, no to życzę Ci duuużo śniegowego szaleństwa, białości, mrozu szczypiącego i słoneczka, żeby to szczypiące i białe wyglądało diamentowo Jagustynko, nie mogę obiecać, że będę pisała tyle, żeby Ci starczyło na lekturę przed snem. No, chyba, że sypiasz nie częściej niż raz w tygodniu.... Ale bardzo mi miło, dziękuję Amelia, z tymi oknami z widokiem na taras, to świetnie Cię rozumiem. Może pergolka jakaś? Ażurowa dla Ciebie z bliska, ale ograniczy widok z odległości? A mnie się podobają odrzewione tarasy. W upalne lata to błogosławieństwo cienia. Zimą cudny widok ośnieżonych gałęzi. Ja będę miała świerka kłującego (ma ze 3m) dwa metry o tarasu i to centralnie na wprost. Z boków też mam iglaki. A serby są piękne. Też kilka mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.12.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Z cieniem na tarasie nie mam problemu bo jego większa część jest od północy - idealnie na upały - a część wysunięta na zachodnią ścianę gdzie od południa sięga słońce i tu można się opalać ale właśnie z tej strony powstaje sąsiad taras otacza obrośnięta skarpa i niechcący wsadziłam przy zachodniej krawędzi krzaczastego jałowca Meyeri, nawet myślałam że za duży urośnie i wlezie na taras ale teraz zasłona jak znalazł dla leżącego opalacza tylko chodzić nie bardzo się da w negliżu bo synkowie sąsiada, którzy będą mieli pokoje od mojej strony są małoletni i mogę zostać posądzona o demoralizowanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.12.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 firanki niekiepskie, szkoda () że takie nietrwałe i kciuku trzymam za kredyt... albo lepiej za lotto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.12.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Gosiaczek, dzięki za kciuka. Firany spłynęły po kilku godzinach. Ich plus jest taki, że prać nie trzeba Amelia, no jak Ty się w czymś takim opalasz: to może i tak. Z drugiej strony sąsiad powinien być wdzięczny. Jego synowie z pewnością całe lato będą grzecznie w domu siedzieć a nie się włóczyć nie wiadomo gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 16.12.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witaj, Jagna!Ja mam pytanie dotyczące nazwy ulicy? Jakie 'procedury" trzeba przejść? Nas czeka wydzielenie drogi wewnętrznej, stąd pytanie. Wieś, bez nazw ulic. Tylko nr domów. Pytam, bo my chyba powiat ten sam jesteśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 16.12.2012 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Olinek, z tego co pamiętam to pisaliśmy jakieś podanie do gminy. Ale ni cholery nie pamiętam czy to gmina ustaliła, że będą nadawali nazwy ulicom (nasza droga jest gminna) i tylko pozwolili nam podać własne propozycje, czy też my sami rozpoczęliśmy tę procedurę. W każdym razie wszystko zależy od gminy i tam Ci na pewno wszystko powiedzą. Ten sam powiat powiadasz? No to super Nasze Starostwo Powiatowe jest bardzo w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.12.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Amelia, no jak Ty się w czymś takim opalasz: [ATTACH=CONFIG]154772[/ATTACH] to może i tak. Z drugiej strony sąsiad powinien być wdzięczny. Jego synowie z pewnością całe lato będą grzecznie w domu siedzieć a nie się włóczyć nie wiadomo gdzie coś Ty! za dużo zakrytego:D wolę topless.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 17.12.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 :d:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 17.12.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Ten sam powiat powiadasz? No to super Nasze Starostwo Powiatowe jest bardzo w porządku. No jesli Twoje starostwo to NDM, to ten sam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 22.12.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts