dandi3 04.08.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Nie znalazłem na forum podobnego tematu, zresztą po zmianach i rewolucjach, trudno tu znaleźć cokolwiek tak więc jeżeli coś takiego się już pojawiło, proszę o dodanie mego posta do istniejącego topiku a ten proszę usunąć. Mam pytanie? Jak działa Moderacja na Kulinariach? Tzn, wiem, że nie działa i że Ponury okazjonalnie tnie OT ale kto kontroluje to co podpada pod ban? Bo moim zdaniem post Niktspecjalny'ego o treści (dla leniwych meritum wyboldowałem): Wywiało ci mózg dzięki temu wiaterkowi z nad Florydy patafianie????.Nie kum kumasz dziadziu co do ciebie pisze .... zresztą z wielkim szacunkiem,bo teraz to mi cię już szkoda.Tort owocowy to przykład czarny ludziku ,żeby twoje szare komórki zaczęły pracować i wreszcie dostrzegły, że twój narcyzm skończy się już niedługo............Pracuj nad tym manekinku bo nie wiele masz już czasu.EOT staruńka pałko śródło: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?93759-KULINARIA/page97 podpada właśnie pod ban. Niktspecjalny poza trafnością w doborze nicka, niewiele wnosi w to forum. Pamiętamy go z chorego afektu skierowanego ku Zielonookiej z którym Redakcja także nie bardzo mogła sobie poradzić. Teraz obraża Chefa Paula, którego wszyscy tu znamy bo to forumowicz ze stażem. Ile czasu można tolerować chamstwo i buractwo? Bardzo proszę moderatorów i Redakcję o wypowiedzenie się w sprawie i ewentualne przeciwdziałania. Rozumiem, że to forum jest molochem i trudno wyłapać każdego kto obraża dlatego tym bardziej widzę potrzebę istnienia takiego wątku jak ten. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 04.08.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) Moderacja działa (moim, niezbyt obiektywnym, jako moderatora zdaniem) bardzo sprawnie: ktoś (np. Ty) coś takiego widzi, to ktoś klika pod postem "zgłoś do moderacji". W tym momencie wszyscy moderatorzy dostają maila z powiadomieniem i podejmują stosowne kroki. Inaczej - nikt z nas nie jest wróżką, nie wiemy, że gdzieś w jakimś dziale coś takiego się dzieje. J. PS. wspomniany post usunąłem, ale z tego co widzę, jest to zwieńczenie większej całości. O ile inni moderatorzy mnie nie ubiegną, jak w pracy znajdzie mi się chwila, zrobię tam porządek, a być może i ban poleci. Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 04.08.2011 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 ok, bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 04.08.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Podpisujemy się pod słowami Jarka.P. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.08.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Szanowny Dandeuszu ... ... jestem w stanie zrozumieć Twe oburzenie, ale ... ... pozwolę sobie na cytat z wyżej wspomnianej wypowiedzi NS-a ... co do ciebie pisze .... zresztą z wielkim szacunkiem ... On już poprostu tak ma. Kiedy stajesz się oponentem w Jego "rewolucyjnym podejściu do spraw kulinarnych" i ośmielisz się skrytykować Jego ignorancję, mogącą zaszkodzić naszym żołądkom (lub czasami, o zgrozo, doprowadzić do zatruć) ... to zaczyna "toczyć pianę" w mniej lub bardziej "wyszukany" sposób. Jestem dość mocno "impregnowany" na tego rodzaju "komentarze" kierowane pod moim adresem, a osoby takie jak NS nie są w stanie mnie obrazić W związku z powyższym, proszę Redakcję o "nie banowanie" NS-a (jak również innych bełkoczących "autorytetów" w wielu specjalnościach, włączając w to grono, tropiących spiski "moherowych polityków") gdyż wnoszą Oni, swoisty "koloryt" do tego Forum. Pozostając z pozdrowieniami "Śmiech to jedna z najczystszych form zdrowia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 07.08.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Moderacja działa (moim, niezbyt obiektywnym, jako moderatora zdaniem) bardzo sprawnie: ktoś (np. Ty) coś takiego widzi, to ktoś klika pod postem "zgłoś do moderacji". W tym momencie wszyscy moderatorzy dostają maila z powiadomieniem i podejmują stosowne kroki. Inaczej - nikt z nas nie jest wróżką, nie wiemy, że gdzieś w jakimś dziale coś takiego się dzieje. J. No też w sumie powiem, że tak to działa Jak zgłaszacie post to wtedy jest nasza reakcja pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.08.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 ale czy na tym polega moderacja forum? Na tym, że ktoś zgłasza i wtedy jest coś robione? Przy tej ilości administratorów powinno to być wyłapywane. Jest kilka tematów, w których co jakiś czas pojawia się ostrzejsza wymiana zdań i to powinno być kontrolowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.08.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 A jak to sobie wyobrażasz? Codziennie na tym forum zjawia się kilkaset nowych postów. Żeby sprawdzić każdy post z tych setek pod kątem, czy to nie spam i czy ładnie napisany, potrzebna byłaby armia moderatorów, bądź choć kilku, ale pracujących przy tym na pełny etat. Dzień w dzień, świątek piątek. Jako forumowicz czytam FM, jeśli czas pozwala czytam wiele interesujących mnie działów i jeśli widzę coś podpadającego moderacji, reaguję już jako moderator bez zgłaszania tego gdziekolwiek, ale nie jestem w stanie przeglądać WSZYSTKICH wątków i WSZYSTKICH działów, nie wydaje mi się też, żeby inni moderatorzy mieli na to czas i chęci. Zgłaszanie nieprawidłowości przez innych czytelników wydaje mi się tutaj naprawdę najlepszą i najsprawniejszą metodą. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.08.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 ale czy na tym polega moderacja forum? Na tym, że ktoś zgłasza i wtedy jest coś robione? Przy tej ilości administratorów powinno to być wyłapywane. Jest kilka tematów, w których co jakiś czas pojawia się ostrzejsza wymiana zdań i to powinno być kontrolowane. Spróbuj przeczytać kiedyś wszystkie wątki na forum, w każdym dziale. Ile Ci to zajmie czasu ? I jak skończysz, zacznij czytać od nowa, bo mogło się już od tych kilku godzin coś pozmieniać... Tak jak Jarek pisze. Czytacie - widzicie problem - zgłaszacie. Jak w firmie sowjemu adminowi. Admin nie widzi ( przeważnie ), że user ma problem. Jak ma, to zgłasza i wtedy admin działa. Pamiętaj także, ze funkcja admina tutaj, jest funkcją społeczną pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 17.08.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Poniżej kolejne podejście do dyskusji n/t moderacji, tym razem przeniesione z wątku "komin", odpowiedź poniżej kierowana była do forumowicza zibik_eng. ##################################################### Wykasowałem posty niezwiązane z tematem tego wątku, merytoryki nie było w nich nawet grama. Chamstwo i tym podobne, jeśli tylko są raportowane, również podlegają moderacji, jak zresztą dobrze z własnego doświadczenia wiesz.Dalszą dyskusję n/t kasowania postów proponuję przenieść do działu "Uwagi o naszym forum", tu nie jest na nią miejsce. J. Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 17.08.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) CENZURA jak w PRLu... skoro nie znalazł szanowny Pan CENZOR merytoryki w ostrzeżeniach że budowa komina przez niewykwalifikowanego przypadkowego człowieka może stwożyć zagrożenie pożarowe i doprowadzić do śmierci przebywających w budynku ludzi to ... gratuluję i życzę powodzenia w kasowaniu kolejnych oczywiście "niemerytrycznych postów". Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez zibik_eng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 17.08.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 post wyżej nie na temat. Proponuje usunąć. Moze byc razem z autorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.08.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 CENZURA jak w PRLu... skoro nie znalazł szanowny Pan CENZOR merytoryki w ostrzeżeniach że budowa komina przez niewykwalifikowanego przypadkowego człowieka może stwożyć zagrożenie pożarowe i doprowadzić do śmierci przebywających w budynku ludzi to ... gratuluję i życzę powodzenia w kasowaniu kolejnych oczywiście "niemerytrycznych postów". ...ty synek g*wno wiesz o PRL -u , skoro tak piszesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 18.08.2011 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Od niektórych porad na tym forum włos się jeży na głowie . Tak na marginesie jest to forum o "zaletach i wadach" byłego PRL czy fachowych porad budowlanych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.08.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Tak wygląda budownictwo jednorodzinne w Polsce i tak wygląda forum dla takich inwestorów. Budują i piszą kompletni amatorzy, pseudofachowcy często z odpowiednimi papierami i fachowcy często bez odpowiednich papierów. Do tego jeszcze czasem otwocka szkoła budowania kominów spiera się ze szkołą rzeszowską. Przydałby się jakiś spec - ekspert w każdym dziale od prostowania mitów i rozstrzygania wątpliwości ale kto się podejmie... Kupę pracy za darmo i jeszcze z ryzykiem że się źle doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.08.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Tak wygląda budownictwo jednorodzinne w Polsce i tak wygląda forum dla takich inwestorów. Budują i piszą kompletni amatorzy, pseudofachowcy często z odpowiednimi papierami i fachowcy często bez odpowiednich papierów. Do tego jeszcze czasem otwocka szkoła budowania kominów spiera się ze szkołą rzeszowską. Przydałby się jakiś spec - ekspert w każdym dziale od prostowania mitów i rozstrzygania wątpliwości ale kto się podejmie... Kupę pracy za darmo i jeszcze z ryzykiem że się źle doradzi. Gdyby było inaczej , nie mieli byśmy gdzie występować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.08.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 do moderacji... KOMINKITemat. "Dylemat z wkładem kominkowym" Post 15 ( chyba nie tylko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 20.08.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Klikaj w "zgłoś do moderacji" pod postem. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.03.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Czas odświeżyć wątek, bo w "naszym-okiennym"dziale też się dzieją*rzeczy trudne do przemilczenia:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162002-montaz-w-warstwie-ocieplenia-jak-to-zrobic-dobrze/page129Jest kilka osób, które nie zgadzają się z merytoryczną zawartością niektórych postów i nerwy puszczają.Uważam, że należy przykładać trochę większą uwagę do moderacji rzeczy kompletnie nieprawdziwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.03.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Finlandia - jak Redakcja zatrudni na stanowisku moderatora niezależnego, niezwiązanego z żadna firmą i wszechstronnego speca od okien to może wprowadzić cenzurę wypowiedzi kontrowersyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts