duduś 04.08.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Zakładając że wrzosy kwitną póżnym latem czym je podsadzić żeby do sierpnia rabata nie "wiała" pustkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.08.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 wrzośce, szczodrzeńce, niektóre : azalie, kalmie i różaneczniki - wiosnajanowiec, brukentalia (wrzosiec ostrolistny) - latoniektóre odmiany wrzosów zaczynają kwitnąc już w sierpniu poza tym kolorowe iglaki, niebieskie trawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 08.08.2011 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 niektóre azalie- czyli dobrze słyszałam że nie wszystkie azalie a nawet mało nadaje się do tego towarzystwa bo jednak one są wyższe i lubią słońce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.08.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Wrzosy też lubią słońce. Co więcej, w cieniu będą zamierać. A Azalie właśnie te wysokie sie nadają, mieszańce pochodzące od Rhododendron luteum, azalii żółtej.Można je stosowac jako tło nasadzenia z wrzosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 08.08.2011 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 dziękuję za podpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 10.08.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 ja do mojej rabatki wrzosowej dorzuciłam oprócz iglaków jeszcze hebe, andromedę i cebulki krokusów. Chcę dać jeszcze azalie ale u mnie wichry straszne i nie wiem czy się obronią. Które dokładnie gatunki wytrzymają w pełnym słońcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.08.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 ngle - mieszańce Rh.luteus. Rh. luteus to nasz rodzimy, znoszący susze gatunek. Krzyżowano go z innymi gatunkami (grupa Knap Hill), ale najlepiej poszukać czysty gatunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 10.08.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Dziękuję Elfir- poszukam choć nie wiem czy gdzieś koło mnie takowe będą- może bliżej sezonu będzie wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 11.08.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 do mojej rabatki dorzuciłam jeszcze debezję- pewnie ma marne szanse w naszym klimacie (choć oczywiście okryję ja na zimę) ale nie byłabym soba gdybym nie spróbowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.08.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 co to jest "debezja"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 13.08.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 no i wyszła ze mnie blondynka oczywiście chodzi o dabecję (skąd mi się ta debezja wzięła?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.08.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 literówka Ale się nie domyśliłam co to miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts