bettka 05.08.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam, czy takie rozwiązanie jest praktyczne? Projektant mnie przekonuje, że tak, a ja oponuję. Chodzi mi o względy praktyczne (para, woda zbierająca się przy oknie) i estetyczne (he, he - dla sąsiadów;-)). Alternatywną jest prysznic przy ścianie pośrodku długiej i wąskiej łazienki. Aha, łazienka jest "gościnna" na dole, nie "prywatna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.08.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 mysle że woda będzie pryskać na szybe okna. Będzie osiadał kamień, okno trzeba będzie częściej myć. Nie da się wygospodarować wneki w którejś ze ścian kosztem sąsiedniego pomiesczzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 05.08.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Rzuciłam projektantowi pomysł z wnęką, obok jest pokój gościnny, chodzi mi po głowie pomysł z łamaną ścianą, z jednej strony kabina w łazience z drugiej szafa we wnęce. Ściany działowe już są, ale od biedy możemy przełknąć przebudowę, jeśli rozwiązanie będzie ciekawe. Rozrysowane przez projektanta nie wygląda to jednak ciekawie, zabiera sporo z pow. pokoju (pokój ok. 12 m2). Po powrocie z urlopu w niedzielę zamieszczę rzuty i zrobię ranking rozwiązań Dzięki za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelka1989 08.08.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 To w takim razie czekamy na rzut:). Bo też mi się wydaje, że będzie to nieekonomiczne rozwiązanie. Kamień na oknie, a poza tym będziesz musiała coś zamontować na okno, bo może lepiej, żeby sąsiedzi nie oglądali gości pod prysznicem. Byłoby to mało komfortowe:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 11.08.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Szczerze odradzam.Sama mam wannę pod oknem i duże okno wprost na podwórko sąsiadów.Woda co prawda nie jest problemem ale ciągle muszę zaciągać roletę bo mi zaglądają do łazienki nawet podczas robienia makijażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 11.08.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 A oto i obiecane wersje łazienki: 1 z prysznicem pod oknem i 2 z prysznicem po środku łazienki. Wersji z prysznicem wciętym w pokój obok nie zamieszczam, bo mi się w ogóle nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.08.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 przecież starczy tylko o 30-50 cm przesunąć ścianę na wysokości tego prysznica - to da wystarczająca wnękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 12.08.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Aha, tego nie widać na załącznikach, ale po lewej stronie jest ściana nośna, zmieniać można tylko ściankę po prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.08.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 to przestaw sprzęty na prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts