JoaKar4 08.08.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Witajcie Mam na imię Joanna, pisanie nie jest moją mocną stroną ale spróbuję. Mieszkamy wraz z mężem i 4 dzieci w niewielkim mieszkaniu 56m2 - 4pokoje, kuchnia, łazienka,wc. Remont zaczęłam od pokoju naszego - naszych synów, okazało się że po przeniesieniu młodszego do ich wspólnego pokoju na nic więcej nie ma w nim miejsca, zabawki w pudłach musiały wywędrować do pokoju naszych córek, a przy zabawie były wszędzie i ciężko było to ogarnąć. Dlatego postanowiliśmy że oddamy naszą nieco większą sypialnie chłopcą a najmniejszy pokój będzie dla nas. I tak oto zaczęła się nasza przygoda z remontowaniem Oto pokój naszego synka tuż przed remontem: Tu już po wyniesieniu zabawek i przed wstawieniem łóżeczka młodszego z nich. Pokój ma powierzchnię 3mx2m plus wnęka za drzwiami 135x60cm. Pierwsze zdjęcie z tamtego roku jeszcze przed odswieżeniem tapety Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez JoaKar4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoaKar4 08.08.2011 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Przed remontem tego pokoju dla nas przejrzałam tapety na allegro chyba ze 100 razy. I wkońcu wybrałam tapety w sumie trzy Dwie na flizelinie i jedna winylowa. Przy całkowitym remoncie pokoju przyszła pora także na zmianę paneli na ciemne, pasujące do tego pokoju. Nasz wybór padł na Dąb Congo. Oto zdjęcia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoaKar4 08.08.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Remont zaczęliśmy od zmiany instalacji elektrycznej, kładzeniu nowych tynków na ściany, poprawieniu kaloryfera i zrobienia w nim dodatkowego odpowietrznika - niestety często kaloryfer był zimy i zapowietrzony. Mam nadzieję że w tym roku będzie tam cieplutko. Następnie tapetowanie, kasetony na sufit, tym razem białe łatwiej dobrać kolory ścian, oraz położylismy nowe panele na podłodze. Na końcu zrobiliśmy szafę - pierwsza szafa takie nasze "małe dziecko" Oto efekt naszej pracy: Mam nadzieję że się Wam spodoba ] Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez JoaKar4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoaKar4 08.08.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Zamówiłam kanapę, która u nas będzie pełniła rolę łóżka Niestety ceny łóżek na wymiar i materacy lekko przekroczyły moje oczekiwania Oto nasze łóżeczko czarne z beżowo czarnymi poduchami:P Ogłaszam remont pokoju nr.1 za zakończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.08.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 jak wy sie tam mieścicie? 4 pokoje na 56 m2? Ja mam dwa na 50 m2 i jest mi ciasno w dwie osoby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoaKar4 08.08.2011 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 No jakoś musimy Mieszkanie nie jest złe, jak ogranicze ciuchy młodych i zabawki chłopaków bedzie luz hahha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoaKar4 08.08.2011 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Od jutra zaczynamy walkę z pokojem chłopców ( 4,80x2,00m), narazie wszędzie jak po wojnie, dobrze ze chociaż dzieciaki nadal u dziadków bo inaczej nie dalibyśmy rady:) z naszymi małymi wszędobylskimi Jutro nowa instalacja elektryczna a później mąż zacznie walczyć z nowymi tynkami i prostowaniem ścian szczególnie tam gdzie będziemy robić szafę. Nie wiem jaki wybrać kolor szafy, będzie dość duża 2mx2,5m mam nadzieję że miejsca wystarczy na wszystko Szafa będzie podzielona na 3 części, w jednej będą wieszaki, w drugiej półki i szuflady a w ostatniej półki na zabawki i książki. Wdł. planów szafa będzie głęboka na ok 70-80cm. Mój starszy syn wybrał już sobie fototapetę i dywan. Tapeta ma wymiary 360x254. Na resztę szukam pomysłu i fajnej tapety najchętniej na flizelinie - spodobało mi się jak szybko i łatwo się ją kładzie Wdł. pierwszych planów pokój miał być piracki ale moje dziecko stwierdziło iż na tapecie są dziewczynki piratki a on nie chce dziewczynek, dobrze że się rozmyślił nim zrobiliśmy pokój. Tak więc stanęło na CARS. Oto nasz zakup: Jaką tapetę polecacie do tej foto ? Muszę dać pasy z boku i z drugiej strony pokoju. Taki dywan chcę zakupić : I tu proszę Was o radę chcę zakupić takie krzesełka ze stolikiem, spodobało mi się to iż blat po odwróceniu staje się dużą podkładką do lego - a moi chłopcy uwielbiają zabawę klockami. Tylko nie wiem w jakim kolorze, tak aby pasowało - piersza mysl byla przy pomarańczowo - zielonym. A jak Wy myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 08.08.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 A ile mają chłopcy? A musi być tapeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoaKar4 08.08.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Chłopcy mają 4lata i 2,5 roku , ze względu na czas tapeta to szybsze rozwiązanie Tą w auta już mam w domku, zastanawiam się tylko jaki kolor do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 08.08.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 No nie wiem. Jak dla mnie malowanie chyba szybsze jednak, mniej pracochłonne i mniej brudzące A mebelki staraj sie dobierac bardziej do starszego syna, bo mały szybko dorośnie i zaraz będzie trzeba zmieniać. Poza tym starszy za 2 lata do szkoły. Pomyśl o tym już teraz. A co do koloru to ja się średnio znam ale może jakiś jasny zielony, często chłopcom pokoje maluje się na zielono, bądź niebiesko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 08.08.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 ''Mam nadzieję że się Wam spodoba'' nie, ale spoko, to Wam ma się podobać a nie gawiedzi na forum:)Za dużo wzorów, faktur, kolorów, deseni. Firanki i zasłonki są za krótkie, upięte na odwal się a całości dopełniają okropne okładziny na sufitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoaKar4 08.08.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Nie wiem mam wszędzie tapety Poza tym pod farbę to trzeba jeszcze gładź robić żeby było ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoaKar4 08.08.2011 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Żona M ale zasłonek to juz tam nie ma bo tak było przed remontem jak mój synus mial tam pokoj. Teraz mam beżowe rolety i tylko firankę, krótszą żeby nie przeszkadzała w spaniu bo tam przed kaloryferem będzie łożko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 09.08.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Do takiej tapety i dywaniku dałabym jednokolorowy stolik. Szczerze wątpię, żeby ten stolik pasował do lego. Dzieci i tak wolą układać na dywanie, gdzie mają ciut więcej przestrzeni. Dojda do tego zabawki, pościel i będzie oczopląs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 09.08.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Oczopląs i tak już będzie:)Joa Kar, Ty masz absolutnie wszystko przemyślane. Załóż ewentualnie galerię, bo tu dziewczyny radzą , jak zrobić, żeby wszystko było ładnie. Tobie porady są neipotrzebne. Gdybym miała tyle kolorów, wzorów, faktur na tak małej przestrzeni groziłyby mi zaburzenia psychiczne po kilku tygodniach. Ale to tylko ja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 09.08.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Żona M ale zasłonek to juz tam nie ma bo tak było przed remontem jak mój synus mial tam pokoj. Teraz mam beżowe rolety i tylko firankę, krótszą żeby nie przeszkadzała w spaniu bo tam przed kaloryferem będzie łożko joakar podpis pod fotkami brzmi, po odświeżeniu, więc nie dociekam czy to już finał czy jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 09.08.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Bałabym przebywać się w pokoju z tą "afrykańską" tapetą. Brrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts