Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysł na garderobę dla studenta

kepa416

Recommended Posts

Witam was drodzy "Muratorzy" jeśli tak można nazwać. Chciałbym się poradzić was w sprawie zaprojektowania dość skromnej garderoby czy szafy dla pomieszczenie rzeczy chłopaka, głównie to ciuchy, ale jakaś półka na szpargały by się przydała. Obecnie żyje bez mebli, bo sprzedałem swoją meblościankę z dzieciństwa. Pochodziłem trochę po Ikei i meblowych, no ale tam rozwiązanie to albo prosta szafa 3-drzwiowa, albo wielka szafa al'a Komandor. Pokój mam wysoki 2.5m, sam pokój to prostokąt 7x5, gdzie na krótszych ścianach jest okno i drzwi . Nie chcę zagracić pokoju, bo nie po to sprzedałem stare meble, aby teraz zabierać miejsce; chce korzystać z przestrzeni w pokoju.

Obecnie jest biurko i łóżko, no i rower i do tego chcę jedną szafę bądź garderobę czy stolik.

Myślałem nad dostawieniem ścianki z płyt k-g, ale to dość słabe wykonanie, bo mało użyteczne, bo w środku, aby zamontować półki, musiałbym i tak osobno montować stelaż na półki.

Edytowane przez joliska
Przecinki ułatwiają zrozumienie tekstu...

powiedz mi co studiujesz? Bo mam nadzieję, że nie matematykę :)

Bo jedna ściana 1750+900 nijak nie da mi naprzeciwległej 5000 mm

I kształt pokoju to jednak nie prostokąt.

Ani to wymiary, ani to nic tego wejścia w sumie mini korytarza nie liczę, bo tam nic się nie zmieści. Poza tym 900 mają drzwi sory za niedokładny szkic, ale robiłem to na kolanie touchpadem i jakoś nie bardzo mi wyszło; chodziło mi o ogólny zarys tego pokoju.

Bo w sumie jest niby wielki, a nie ma jak ustawić łóżka i biurka, żeby grało, bo ta długa ściana jest jedynie pod meblościankę, bo pojedyncza nawet duża szafa będzie wyglądała samotnie na tej ścianie i będzie zabierała światło z okna.

Edytowane przez joliska
przecinki!

• 3 weeks później...
Niestety nie jestem już studentką ;) jednak też przymierzam się do aranżacji nowej garderoby.wpisz sobie tez w wyszukiwarkę google słowo garderoba (w grafika). znajdziesz tam wiele zdjęć różnych aranżacji. ja tak zrobiłam. powodzenia Edytowane przez Elfir
usunięto reklamę