kepa416 08.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam was drodzy "Muratorzy" jeśli tak można nazwać. Chciałbym się poradzić was w sprawie zaprojektowania dość skromnej garderoby czy szafy dla pomieszczenie rzeczy chłopaka, głównie to ciuchy, ale jakaś półka na szpargały by się przydała. Obecnie żyje bez mebli, bo sprzedałem swoją meblościankę z dzieciństwa. Pochodziłem trochę po Ikei i meblowych, no ale tam rozwiązanie to albo prosta szafa 3-drzwiowa, albo wielka szafa al'a Komandor. Pokój mam wysoki 2.5m, sam pokój to prostokąt 7x5, gdzie na krótszych ścianach jest okno i drzwi . Nie chcę zagracić pokoju, bo nie po to sprzedałem stare meble, aby teraz zabierać miejsce; chce korzystać z przestrzeni w pokoju. Obecnie jest biurko i łóżko, no i rower i do tego chcę jedną szafę bądź garderobę czy stolik. Myślałem nad dostawieniem ścianki z płyt k-g, ale to dość słabe wykonanie, bo mało użyteczne, bo w środku, aby zamontować półki, musiałbym i tak osobno montować stelaż na półki. Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez joliska Przecinki ułatwiają zrozumienie tekstu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.08.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 drzwi sa na środku ściany? Okno jakie jest szerokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kepa416 09.08.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) Okno 110 cm a drzwi 90 cm wszystko przy jednej ścianie. Takie prowizoryczne kreślenie na laptopie: http://img96.imageshack.us/img96/1404/beztytuupbx.png Uploaded with ImageShack.us Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez kepa416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.08.2011 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 powiedz mi co studiujesz? Bo mam nadzieję, że nie matematykę Bo jedna ściana 1750+900 nijak nie da mi naprzeciwległej 5000 mm I kształt pokoju to jednak nie prostokąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kepa416 10.08.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) powiedz mi co studiujesz? Bo mam nadzieję, że nie matematykę Bo jedna ściana 1750+900 nijak nie da mi naprzeciwległej 5000 mm I kształt pokoju to jednak nie prostokąt. Ani to wymiary, ani to nic tego wejścia w sumie mini korytarza nie liczę, bo tam nic się nie zmieści. Poza tym 900 mają drzwi sory za niedokładny szkic, ale robiłem to na kolanie touchpadem i jakoś nie bardzo mi wyszło; chodziło mi o ogólny zarys tego pokoju. Bo w sumie jest niby wielki, a nie ma jak ustawić łóżka i biurka, żeby grało, bo ta długa ściana jest jedynie pod meblościankę, bo pojedyncza nawet duża szafa będzie wyglądała samotnie na tej ścianie i będzie zabierała światło z okna. Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez joliska przecinki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.08.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 wklej porzadny szkic z naniesionymi rzeczywistymi wymiarami - ścian, odległości okna, drzwi od narożników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.08.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Humanistą kolega student - mam nadzieję - też nie jest, bo posty to strumień świadomości, który nabiera sensu dopiero po wstawieniu przecinków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
procentauri 30.08.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Niestety nie jestem już studentką jednak też przymierzam się do aranżacji nowej garderoby.wpisz sobie tez w wyszukiwarkę google słowo garderoba (w grafika). znajdziesz tam wiele zdjęć różnych aranżacji. ja tak zrobiłam. powodzenia Edytowane 20 Listopada 2011 przez Elfir usunięto reklamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts